Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 17 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Frigul a început sã facã victime

• sute de nemþeni au ajuns la spital în acest week-end, fiind diagnosticaþi cu afecþiuni respiratorii • mulþi bãtrîni ºi copii care prezentau complicaþii au rãmas internaþi la Medicalã, Cardiologie, Contagioase, Pediatrie • populaþia se plînge cã în case este foarte frig •

Sute de nemþeni au solicitat îngrijiri medicale în ultimele zile, fiind victimele bolilor respiratorii. De vineri dupã-amiazã pînã ieri la prînz, Serviciul Judeþean de Ambulanþã Neamþ, Unitatea de Primire a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, Serviciul de Urgenþã al secþiei Contagioase ºi cel al Pediatriei au fost luate cu asalt de pacienþi de toate vîrstele care acuzau dureri de cap, de muºchi ºi de oase, slãbiciune, febrã ºi o stare generalã proastã, simptome specifice virozei respiratorii sau chiar gripei. Dupã ce au fost consultaþi ºi li s-au stabilit diagnosticul ºi tratamentul, cei mai mulþi dintre pacienþi au plecat acasã. Au fost însã ºi situaþii în care investigaþiile medicale au scos la ivealã complicaþii ale unor afecþiuni respiratorii, care au impus internarea în spital. Astfel, secþiile Medicalã, Cardiologie, Contagioase ºi Pediatrie, au început sã se umple de pacienþi care au fost victimele afecþiunilor respiratorii.
„Fiind sfîrºit de sãptãmînã, iar medicii de familie nefiind de gãsit, speriaþi de faptul cã se simt foarte rãu ºi cã starea lor se poate agrava, pacienþii au sunat disperaþi la Serviciul Judeþean de Ambulanþã, solicitînd fie acordarea unor îngrijiri la domiciliu, fie transportul lor la spital. Au fost ºi situaþii în care s-au administrat pe loc tratamente intravenoase menite sã creascã imunitatea organismului ºi li s-a spus pacienþilor cum sã se trateze ca sã alunge simptomele de virozã, dar cei mai mulþi dintre pacienþi prezentau o stare generalã alteratã, care necesita investigaþii de specialitate. Mai toate solicitãrile primite de noi au venit din partea pacienþilor în vîrstã, ori din partea pãrinþilor cu sugari sau copii de vîrstã preºcolarã, care se plîngeau cã în apartamente este foarte frig ºi ziua ºi noaptea ºi nu mai ºtiu cum sã se încãlzeascã. Au fost destui pacienþi care chiar spuneau cã preferã sã meargã la spital ºi sã fie internaþi, pentru cã acolo au ºi tratament, ºi mîncare ºi cãldurã“, a declarat doctor Letiþia Damoc, directorul Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ.
Foarte multe consultaþii ºi destule internãri au fost înregistrate în acest week-end ºi la Pediatrie. Medicii care îºi desfãºoarã activitatea aici spun cã mulþi dintre micii pacienþi pe care i-au consultat ºi chiar au necesitat internare au fost diagnosticaþi cu infecþii respiratorii pentru tratarea cãrora se impune administrarea de antibiotice injectabile. Avînd în vedere cã a început sezonul rece, cã în case este frig ºi cã în colectivitãþi circulã forme agresive de viroze respiratorii, medicii recomandã populaþiei sã consume cît mai multe fructe ºi legume bogate în vitamina C, produse lactate, miere de albine ºi chiar sã recurgã la administrarea de vitamine ºi minerale obþinute prin sintezã, pentru a-ºi ajuta organismul sã-ºi sporeascã imunitatea ºi sã lupte cu boala.
În ciuda faptului cã suferã de frig, de teamã cã vor plãti facturi uriaºe, locatarii nu solicitã administratorilor furnizarea cãldurii în apartamente. Pînã la ora actualã, Aqua Calor nu a înregistrat nici o cerere privind furnizarea de agent termic.

Articol afisat de 1432 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective