Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     CĂŁutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni PaginĂŁ Optiuni paginĂŁ
AdaugĂŁ in Favorites AdaugĂŁ in Favorites
SeteazĂŁ PaginĂŁ de start SeteazĂŁ PaginĂŁ de start
TipĂŁreste pagina TipĂŁreste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Ianuarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Liberalii îi calculează dividendele șefului CJ

Liberalii îi calculează dividendele șefului CJ

• Dan Vasile Constantin a fost acuzat de liderii nemțeni ai PNL că ar fi eludat bugetul local al Piatra Neamț cu 11 miliarde și și-ar fi trecut un venit mai mare în declarația de avere • președintele CJ a respins categoric afirmațiile liberalilor •

O nouă conferință de presă susținută de liderii nemțeni ai Partidului Național Liberal a însemnat și noi acuzații aduse președintelui Consiliului Județean Neamț, Dan Vasile Constantin.
De data acesta, liberalii nemțeni i-au calculat veniturile pe care le putea obține Dan Vasile Constantin din acțiunile pe care le deține la două firme. „El declară că are venituri, din dividende, pe anul 2005, de 100.000 de euro, dar calculînd profitul acestor firme rezultă că a avut venituri de cel mult 51.300 de euro, iar restul de 49.300 de euro pot fi sau nu de la o mătușă, cert este că nu a obținut atît“, a declarat senatorul PNL de Neamț Șerban Strătilă.
Tot ieri, Vlad Marcoci, liberalul care reprezintă acest partid și în CJ Neamț, a revenit în declarațiile care îl acuză pe președintele acestui for și a mai adăugat paie pe focul aprins în urmă cu două săptămîni, cînd a solicitat un control al modului în care sînt cheltuiți banii pentru reabilitarea unei aripi din sediul CJ Neamț. Mai mult, consilierul liberal a făcut referire și la modul în care s-au împărțit banii din cota de 22%, reprezentată de impozitul pe venit, în anii 2004 și 2005. „Bugetul local al municipiului Piatra Neamț a fost văduvit de 11 miliarde de lei vechi, prin modalitatea pe care a ales-o președintele CJ să împartă banii din impozitul pe venit. Tot atunci, la bugetul municipiului Roman, unde primar este un membru al PSD, s-au alocat cu 11,5 miliarde mai mult decît ar fi fost normal“, a adăugat Vlad Marcoci. Referitor la lucrările de reparații din clădirea CJ Neamț, acesta a mai afirmat că au costat 4,1 miliarde de lei, iar atribuirea prin selecție de oferte nu este legală, deoarece valoarea lor este de peste 100.000 de euro și în astfel de cazuri trebuie organizată o licitație la care să participe minim trei firme. „Mai mult, conform proiectului, lucrările trebuiau să coste 1,4 miliarde și nu 4,1, cît au fost cheltuite deja“, a adăugat Vlad Marcoci.
Despre dividendele pe care le obține an de an, Dan Vasile Constantin a menționat că în declarația sa de avere datele au fost trecute corect. „Am venituri de 100.000 de euro, dar și tot pe atîtea datorii, asta pe anul 2004, iar pe 2005 nu a mai fost nici un fel de profit, pentru că s-a desființat firma. Cît privește alocarea sumelor de bani pentru localități pot spune că acestea au fost aprobate de consilierii județeni și semnate de prefect. Iar atunci, din comisia de verificare făcea parte și domnul Titi Tănase, actualul director al Direcției de Finanțe Neamț. La acea vreme, domnul Vlad Marcoci a mai făcut o sesizare în urma căreia nu a rezultat nimic“, a menționat Dan Vasile Constantin.
În aceeași conferință, liderii PNL au revenit și asupra unor probleme legate de modul în care s-au „îmbogățit legal“ unii baroni locali care au condus PSD în guvernarea trecută. Deputatul Dorinel Ursărescu a menționat că fiecare social-democrat mai cu putere a „luat cîte o halcă“ din privatizările făcute prin APAPS. „PSD a făcut toate acestea deliberat. Au creat legi care le-au permis să fure, iar acum, după ce sînt nevoiți să-și publice averile, ies la iveală aceste furturi. Sînt și acum foarte multe dosare ale unor membri ai PSD care sînt în atenția DNA“, a declarat Gheorghe Ștefan, președintele PNL Neamț.
FOTO: Lupta dintre Vlad Marcoci și Dan Vasile Constantin pare fără sfîrșit

Articol afisat de 1015 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra Ăźntregului continut al acestui site apartin Ăźn totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partialĂŁ a materialelor este permisĂŁ numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective