Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Licitaþie pentru al doilea tomograf, la Spitalul Judeþean

Licitaþie pentru al doilea tomograf, la Spitalul Judeþean

• unitatea a primit aprobare de la Ministerul Sãnãtãþii pentru a da spre închiriere, timp de ºapte ani, un spaþiu destinat instalãrii unui nou tomograf • în scurt timp spitalul va organiza licitaþie în acest scop •

Intenþia conducerii Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ de a aduce un al doilea tomograf, pe care sã îl instaleze la parterul blocului chirurgical ºi un aparat cu rezonanþã magnetico-nuclearã (RMN) se va putea materializa foarte curînd.
Cea mai mare unitate sanitarã din judeþ a primit aprobare de la Ministerul Sãnãtãþii pentru a organiza licitaþie în vederea închirierii spaþiului destinat acestei activitãþi. Contractul de închiriere a respectivului spaþiu va fi valabil timp de ºapte ani.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghiþã, directorul general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, juristele unitãþii lucreazã zilele acestea la întocmirea caietului de sarcini, iar în decurs de maximum trei sãptãmîni va avea loc licitaþia.
Conducerea unitãþii considerã cã numãrul mare de pacienþi care ajung aici în stare gravã, necesitînd efectuarea rapidã a unor investigaþii de înaltã performanþã, reclamã prezenþa unui al doilea tomograf computerizat, de ultimã generaþie.
Þinînd cont pe de o parte de faptul cã acum unitatea are statut de spital de urgenþã, care impune dotarea cu aparaturã performantã, iar, pe de altã parte, Unitatea de Primire a Urgenþelor va intra într-un program de modernizare, inclusiv din punct de vedere al dotãrii cu aparaturã, conducerea spitalului considerã cã acesta trebuie sã aibã un aparat de rezonanþã magnetico-nuclearã, destinat efectuãrii investigaþiilor ultraperformante. Cum pentru astfel de aparaturã ar fi nevoie de sume uriaºe destinate investiþiilor, care sume se alocã cu greu de cãtre Ministerul Sãnãtãþii ºi nu se ºtie ce ºanse existã sã fie obþinute, a fost luatã în calcul varianta unui parteneriat cu o firmã privatã, care sã aducã aceste aparate. În afarã de aceste aparate performante, firma cîºtigãtoare trebuie sã îndeplineascã niºte condiþii. Avînd în vedere cã aparatele acestea ar trebui sã deserveascã mai întîi UPU, se impune un regim de lucru non-stop, iar asta presupune personal calificat (medici ºi asistenþi) care sã fie angajat de firma privatã. Pe de altã parte, conducerea Spitalului Judeþean a luat în calcul ideea ca, lunar, de banii pe care ar trebui sã îi primeascã unitatea pe chirie, sã se efectueze investigaþii atît la tomograf, cît ºi la aparatul RMN.
Se pare cã una dintre firmele interesate sã participe la aceastã licitaþie este „Micromedica“. Aceasta a fãcut demersuri necesare pentru a achiziþiona un computer tomograf marca Siemens, de ultimã generaþie, cu vitezã foarte mare de scanare, cu reconstituiri tridimensionale, cu o masã de comandã compusã din trei supercomputere etc. Tubul acestui aparat are ºase ani garanþie. Primii trei ani are garanþie integralã indiferent de numãrul orelor de funcþionare, iar, ceilalþi trei, are garanþie progresiv parþialã. Dorel Botez, administratorul Micromedica, intenþioneazã sã achiziþioneze ºi un aparat RMN.

Articol afisat de 2270 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective