Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Licitație pentru al doilea tomograf, la Spitalul Județean

Licitație pentru al doilea tomograf, la Spitalul Județean

• unitatea a primit aprobare de la Ministerul Sănătății pentru a da spre închiriere, timp de șapte ani, un spațiu destinat instalării unui nou tomograf • în scurt timp spitalul va organiza licitație în acest scop •

Intenția conducerii Spitalului Județean de Urgență Neamț de a aduce un al doilea tomograf, pe care să îl instaleze la parterul blocului chirurgical și un aparat cu rezonanță magnetico-nucleară (RMN) se va putea materializa foarte curînd.
Cea mai mare unitate sanitară din județ a primit aprobare de la Ministerul Sănătății pentru a organiza licitație în vederea închirierii spațiului destinat acestei activități. Contractul de închiriere a respectivului spațiu va fi valabil timp de șapte ani.
Potrivit precizărilor făcute de către doctorul Stelian Ghiță, directorul general al Spitalului Județean de Urgență Neamț, juristele unității lucrează zilele acestea la întocmirea caietului de sarcini, iar în decurs de maximum trei săptămîni va avea loc licitația.
Conducerea unității consideră că numărul mare de pacienți care ajung aici în stare gravă, necesitînd efectuarea rapidă a unor investigații de înaltă performanță, reclamă prezența unui al doilea tomograf computerizat, de ultimă generație.
Ținînd cont pe de o parte de faptul că acum unitatea are statut de spital de urgență, care impune dotarea cu aparatură performantă, iar, pe de altă parte, Unitatea de Primire a Urgențelor va intra într-un program de modernizare, inclusiv din punct de vedere al dotării cu aparatură, conducerea spitalului consideră că acesta trebuie să aibă un aparat de rezonanță magnetico-nucleară, destinat efectuării investigațiilor ultraperformante. Cum pentru astfel de aparatură ar fi nevoie de sume uriașe destinate investițiilor, care sume se alocă cu greu de către Ministerul Sănătății și nu se știe ce șanse există să fie obținute, a fost luată în calcul varianta unui parteneriat cu o firmă privată, care să aducă aceste aparate. În afară de aceste aparate performante, firma cîștigătoare trebuie să îndeplinească niște condiții. Avînd în vedere că aparatele acestea ar trebui să deservească mai întîi UPU, se impune un regim de lucru non-stop, iar asta presupune personal calificat (medici și asistenți) care să fie angajat de firma privată. Pe de altă parte, conducerea Spitalului Județean a luat în calcul ideea ca, lunar, de banii pe care ar trebui să îi primească unitatea pe chirie, să se efectueze investigații atît la tomograf, cît și la aparatul RMN.
Se pare că una dintre firmele interesate să participe la această licitație este „Micromedica“. Aceasta a făcut demersuri necesare pentru a achiziționa un computer tomograf marca Siemens, de ultimă generație, cu viteză foarte mare de scanare, cu reconstituiri tridimensionale, cu o masă de comandă compusă din trei supercomputere etc. Tubul acestui aparat are șase ani garanție. Primii trei ani are garanție integrală indiferent de numărul orelor de funcționare, iar, ceilalți trei, are garanție progresiv parțială. Dorel Botez, administratorul Micromedica, intenționează să achiziționeze și un aparat RMN.

Articol afisat de 1945 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective