Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primăria și Apa Serv, „meci“ în instanță la Suceava

• autoritățile locale cer recuperarea bunurilor care au aparținut Aqua Calor, în valoare de 127,968 miliarde de lei vechi • municipalitatea pietreană a contestat în instanță suma de două miliarde de lei cerută de către executantul proiectului cu finanțare ISPA, aflat acum în „curtea“ Apa Serv •

Litigiul dintre Primăria Piatra Neamț, Consiliul Județean Neamț și Compania Județeană „Apa Serv“, ajuns în instanță, este departe de a se fi finalizat. După două termene desfășurate la Secția Tribunalul Neamț - Secția Comercială și Contencios Administrativ, factorii județeni au cerut strămutarea la Suceava unde, pînă acum, s-au desfășurat încă două termene. „Cel de-al treilea a fost fixat pentru data de 23 martie“, a subliniat Vasile Vișan, secretarul municipiului Piatra Neamț. Reamintim că Primăria Piatra Neamț a dat în judecată CJ și Apa Serv în luna mai a anului trecut, fiind reclamat faptul că patrimoniul societății de interes local Aqua Calor a fost diminuat prin hotărîrea Adunării Generale a Acționarilor, iar bunurile au fost trecute în capitalul social al Apa Serv, prin însușirea lor de către Consiliul Județean. Acțiunea înaintată în instanță de către primarul Ștefan are ca scop recuperarea bunurilor care au aparținut Aqua Calor, în valoare de 127,968 miliarde de lei vechi. Potrivit celor susținute de către autoritățile pietrene, aceste bunuri nu apar înscrise pe nici o listă, inventar, ori protocol și nici nu ar exista un proces-verbal de predare-primire, încheiat între Consiliul Local Piatra Neamț și Consiliul Județean, concluzia fiind că acestea au fost preluate ilegal. Potrivit datelor deținute de autoritățile pietrene, reducerea capitalului social al Aqua Calor cu 127,968 miliarde de lei corespunde unui număr de 5.118.722 acțiuni deținute de municipiul Piatra Neamț. La înființarea Companiei Județene Apa Serv, consfințită printr-o hotărîre emisă pe 28 martie, CJ a participat la constituirea capitalului social cu un aport, în numerar, de 22 milioane de lei. În lunile iunie, iulie și octombrie 2003, CJ a dispus majorarea capitalului social al Apa Serv cu 46,818 miliarde de lei, 47,084 miliarde de lei, respectiv 38,379 miliarde de lei, concluzia reprezentanților Primăriei Piatra Neamț fiind că majorările au fost făcute cu bunuri ale Aqua Calor care corespund acțiunilor ce aparțin municipiului Piatra Neamț.

Baia Comunală, în situație incertă
Între bunurile care fac obiectul procesului se numără Baia Comunală, obiectivul aducînd - potrivit reprezentanților Apa Serv - pierderi însemnate. Acesta a fost motivul pentru care conducerea Companiei Județene a intenționat să o scoată la vînzare. Însă, pînă cînd instanța de judecată se va pronunța definitiv și irevocabil, obiectivul nu va putea fi scos la licitație. „Noi i-am avertizat pe cei de la Apa Serv că scoaterea la licitație a Băii Comunale este blocată din cauza procesului. Acest bun aparține, de fapt, municipiului Piatra Neamț“, a subliniat secretarul Vișan.

Primăria se judecă cu executantul proiectului implementat de Apa Serv
Dincolo de efectele benefice ale implementării proiectului privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, de canalizare și a stației de epurare, finanțat de Uniunea Europeană prin ISPA, Primăria Piatra Neamț continuă să se confrunte cu o serie de probleme provocate de înființarea Apa Serv. În fapt, proiectul a fost cîștigat de către Primăria Piatra Neamț, aflată în parteneriat cu societatea Aqua Calor. Autoritățile locale au avut relații contractuale cu firma bucureșteană Intergroup Engineering, aceasta ocupîndu-se de întocmirea proiectului. După înființarea Apa Serv, cu preluarea unei părți importante a patrimoniului Aqua Calor, implementarea proiectului a revenit Companiei Apa Serv. Cu toate acestea, firma bucureșteană a somat Primăria Piatra Neamț să plătească suma de aproximativ două miliarde de lei, reprezentînd contravaloarea proiectului. „Proiectul este al Apa Serv care trebuie să și plătească acești bani. Acesta este motivul pentru care am dat în judecată Intergroup Engineering. Următorul termen va fi pe 16 martie. Oricum, noi avem numai neplăceri din cauza Apa Serv: pentru toate defecțiunile, lumea ne asaltează pe noi, neînțelegînd de ce rețelele de apă și canal sînt la județ. Nici în stabilirea prețurile utilităților nu sîntem cooptați: pînă acum, acestea au fost stabilite de către CJ, fără consultarea Consiliul Local Piatra Neamț, deși așa ar fi fost corect și legal. Noi am solicitat înființarea unei filiale a Apa Serv în subordinea Primăriei Piatra Neamț, dar nu a existat, probabil, interes pentru un asemenea demers“, a opinat secretarul Vișan. Am încercat să îl contactăm pe Ioan Păcală, directorul general al Companiei Județene „Apa Serv“, pentru a-i solicita un punct de vedere, însă nu a fost de găsit.

Articol afisat de 1423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective