Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãria ºi Apa Serv, „meci“ în instanþã la Suceava

• autoritãþile locale cer recuperarea bunurilor care au aparþinut Aqua Calor, în valoare de 127,968 miliarde de lei vechi • municipalitatea pietreanã a contestat în instanþã suma de douã miliarde de lei cerutã de cãtre executantul proiectului cu finanþare ISPA, aflat acum în „curtea“ Apa Serv •

Litigiul dintre Primãria Piatra Neamþ, Consiliul Judeþean Neamþ ºi Compania Judeþeanã „Apa Serv“, ajuns în instanþã, este departe de a se fi finalizat. Dupã douã termene desfãºurate la Secþia Tribunalul Neamþ - Secþia Comercialã ºi Contencios Administrativ, factorii judeþeni au cerut strãmutarea la Suceava unde, pînã acum, s-au desfãºurat încã douã termene. „Cel de-al treilea a fost fixat pentru data de 23 martie“, a subliniat Vasile Viºan, secretarul municipiului Piatra Neamþ. Reamintim cã Primãria Piatra Neamþ a dat în judecatã CJ ºi Apa Serv în luna mai a anului trecut, fiind reclamat faptul cã patrimoniul societãþii de interes local Aqua Calor a fost diminuat prin hotãrîrea Adunãrii Generale a Acþionarilor, iar bunurile au fost trecute în capitalul social al Apa Serv, prin însuºirea lor de cãtre Consiliul Judeþean. Acþiunea înaintatã în instanþã de cãtre primarul ªtefan are ca scop recuperarea bunurilor care au aparþinut Aqua Calor, în valoare de 127,968 miliarde de lei vechi. Potrivit celor susþinute de cãtre autoritãþile pietrene, aceste bunuri nu apar înscrise pe nici o listã, inventar, ori protocol ºi nici nu ar exista un proces-verbal de predare-primire, încheiat între Consiliul Local Piatra Neamþ ºi Consiliul Judeþean, concluzia fiind cã acestea au fost preluate ilegal. Potrivit datelor deþinute de autoritãþile pietrene, reducerea capitalului social al Aqua Calor cu 127,968 miliarde de lei corespunde unui numãr de 5.118.722 acþiuni deþinute de municipiul Piatra Neamþ. La înfiinþarea Companiei Judeþene Apa Serv, consfinþitã printr-o hotãrîre emisã pe 28 martie, CJ a participat la constituirea capitalului social cu un aport, în numerar, de 22 milioane de lei. ÃŽn lunile iunie, iulie ºi octombrie 2003, CJ a dispus majorarea capitalului social al Apa Serv cu 46,818 miliarde de lei, 47,084 miliarde de lei, respectiv 38,379 miliarde de lei, concluzia reprezentanþilor Primãriei Piatra Neamþ fiind cã majorãrile au fost fãcute cu bunuri ale Aqua Calor care corespund acþiunilor ce aparþin municipiului Piatra Neamþ.

Baia Comunalã, în situaþie incertã
ÃŽntre bunurile care fac obiectul procesului se numãrã Baia Comunalã, obiectivul aducînd - potrivit reprezentanþilor Apa Serv - pierderi însemnate. Acesta a fost motivul pentru care conducerea Companiei Judeþene a intenþionat sã o scoatã la vînzare. ÃŽnsã, pînã cînd instanþa de judecatã se va pronunþa definitiv ºi irevocabil, obiectivul nu va putea fi scos la licitaþie. „Noi i-am avertizat pe cei de la Apa Serv cã scoaterea la licitaþie a Bãii Comunale este blocatã din cauza procesului. Acest bun aparþine, de fapt, municipiului Piatra Neamþ“, a subliniat secretarul Viºan.

Primãria se judecã cu executantul proiectului implementat de Apa Serv
Dincolo de efectele benefice ale implementãrii proiectului privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apã, de canalizare ºi a staþiei de epurare, finanþat de Uniunea Europeanã prin ISPA, Primãria Piatra Neamþ continuã sã se confrunte cu o serie de probleme provocate de înfiinþarea Apa Serv. ÃŽn fapt, proiectul a fost cîºtigat de cãtre Primãria Piatra Neamþ, aflatã în parteneriat cu societatea Aqua Calor. Autoritãþile locale au avut relaþii contractuale cu firma bucureºteanã Intergroup Engineering, aceasta ocupîndu-se de întocmirea proiectului. Dupã înfiinþarea Apa Serv, cu preluarea unei pãrþi importante a patrimoniului Aqua Calor, implementarea proiectului a revenit Companiei Apa Serv. Cu toate acestea, firma bucureºteanã a somat Primãria Piatra Neamþ sã plãteascã suma de aproximativ douã miliarde de lei, reprezentînd contravaloarea proiectului. „Proiectul este al Apa Serv care trebuie sã ºi plãteascã aceºti bani. Acesta este motivul pentru care am dat în judecatã Intergroup Engineering. Urmãtorul termen va fi pe 16 martie. Oricum, noi avem numai neplãceri din cauza Apa Serv: pentru toate defecþiunile, lumea ne asalteazã pe noi, neînþelegînd de ce reþelele de apã ºi canal sînt la judeþ. Nici în stabilirea preþurile utilitãþilor nu sîntem cooptaþi: pînã acum, acestea au fost stabilite de cãtre CJ, fãrã consultarea Consiliul Local Piatra Neamþ, deºi aºa ar fi fost corect ºi legal. Noi am solicitat înfiinþarea unei filiale a Apa Serv în subordinea Primãriei Piatra Neamþ, dar nu a existat, probabil, interes pentru un asemenea demers“, a opinat secretarul Viºan. Am încercat sã îl contactãm pe Ioan Pãcalã, directorul general al Companiei Judeþene „Apa Serv“, pentru a-i solicita un punct de vedere, însã nu a fost de gãsit.

Articol afisat de 1783 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective