Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 27 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Nu ne-am fãcut un scop din a racola primarii PSD“

Deputatul liberal de Neamt, Dorinel Ursãrescu, a declarat, Ă®n conferinta de presã de sĂ®mbãtã, 25 martie, cã nu au existat, Ă®n ultima perioadã, treceri ale primarilor PSD, din zona Roman, la liberali. „Nu intrã Ă®n preocupãrile PNL de a racola primarii, asa cum a fãcut PSD, cĂ®nd se afla la guvernare, anul 2004 prinzĂ®nd aceastã formatiune cam cu 80% dintre primarii din zonã, pe care i-a Ă®nregimentat politic, prin presiuni de tot felul. Cu exceptia primarului de la comuna Ion Creangã, inginerul Petre Prichici, care este un om deosebit, ce ne «bombardeazã» cu solicitãri pentru comuna sa, nu a fost admis vreun alt primar la PNL. Cel de la Stãnita, Laurentiu Todireanu, s-a Ă®ntors Ă®n PD, acolo de unde a plecat, cĂ®nd a fost racolat de PSD“, a declarat Dorinel Ursãrescu. Jurnalistii prezenti la conferinta de presã au remarcat schimbarea de ton si atitudine a deputatului fatã de primarul Romanului, Dan Ioan Cãrpusor. „Ar fi nedrept pentru romascani sã nu sprijinim Romanul, doar pentru cã Dan Ioan Cãrpusor este membru PSD. De altfel, primarul Romanului nu prea este atras, cu adevãrat, de valorile social-democrate. El rãmĂ®ne alesul romascanilor si vom conlucra cu acesta pĂ®nã Ă®n 2008. Nu au fost nici un fel de discutii privind trecerea sa la PNL“, a mai spus Dorinel Ursãrescu. Pe de altã parte, deputatul a fost nevoit, la insistentele ziaristilor, sã explice atacurile Elenei Udrea, la adresa presedintelui PNL Neamt, Gheorghe Stefan, sustinĂ®nd cã acestea Ă®si au ca sursã interesele personale ale fostei consiliere la Neamt, legate de Ă®ncurcãturile juridice pe care le-ar avea seful ARR, Lucian Popescu. ĂŽn aceeasi conferintã de presã, au fost trecute Ă®n revistã problemele locale, ce s-au aflat pe agenda de lucru a deputatului nemtean, Ă®n ultimele sãptãmĂ®ni.
Ajutor financiar pentru Scoala Buruienesti
O primã chestiune a fost cea legatã de incendiul de la Scoala Buruienesti, care a mistuit unul din corpurile de clãdire, lãsĂ®nd fãrã acoperis peste 100 de elevi si producĂ®nd pagube materiale uriase. „M-am deplasat la locul incendiului, pentru a constata dimensiunile catastrofei. A fost anuntat, imediat, Inspectoratul de Stat pentru Situatii de Urgentã. S-a Ă®ntocmit un proiect de HotãrĂ®re de Guvern, pentru alocarea a 12 miliarde de lei, Ă®n vederea construirii unui nou corp de scoalã. Proiectul va fi introdus foarte repede, pe agenda de lucru a Guvernului, pentru a putea demara cĂ®t mai urgent lucrãrile, deoarece la Scoala Buruienesti si asa existau probleme de spatiu“, a declarat Dorinel Ursãrescu. O altã problemã aflatã pe agenda de lucru a deputatului a fost cea legatã de interventiile privind obtinerea de finantare, Ă®n vederea definitivãrii a 80 de apartamente, cu fonduri ANL, dintr-un credit extern de 140 milioane euro, o parte urmĂ®nd a fi primiti Ă®n 2006. Cu acesti bani se va realiza infrastructura adiacentã blocurilor din noul cartier, Vasile Lupu“, a precizat deputatul. Acesta a spus cã face demersuri si pentru obtinerea de fonduri, Ă®n vederea reabilitãrii strãzii Dezrobirii, de la rampã la intrarea Ă®n Cordun si cartierul Danubiana. „Numai cine nu circulã pe aceastã portiune de drum, de un kilometru, nu realizeazã blestemul zilnic al soferilor, nevoiti sã-si rupã masinile Ă®n douã. Primãria are fãcut studiul de fezabilitate si a alocat, din bugetul local pe 2006, o parte din fonduri pentru lucrãrile de canalizare. Avem promisiunea ministrului de finante cã, pĂ®nã Ă®n luna mai, se vor aloca 10 miliarde de lei, Ă®n vederea Ă®nceperii lucrãrilor de asfaltare, dupã ce se va rezolva problema canalizãrii“, a precizat deputatul romascan. Acesta a mai anuntat cã, pe lĂ®ngã biroul parlamentar de la Roman, au fost angajati doi experti Ă®n proiecte care, dupã un stagiu de formare, vor acorda consultantã gratuitã primarilor din zonã, pentru accesarea de fonduri europene pe diverse programe, dar Ă®n vederea dezvoltãrii unor programe pentru rromi, motiv pentru care se tine permanent legãtura cu Secretariatul general al Guvernului.
„Nu se poate rezolva cresterea economicã din cauza infrastructurii precare“
Dacã Ă®n Moldova nu vor fi rezolvate cĂ®t mai curĂ®nd problemele de infrastructurã rutierã, se va risca, Ă®n continuare, izolarea zonei. „Nu se poate rezolva cresterea economicã din cauza infrastructurii precare. 40% din PIB se realizeazã Ă®n Bucuresti, pentru cã acolo existã aeroport. ĂŽncerc sã capacitez si ceilalti parlamentari pentru a face demersuri legate de infrastructura pe coridorul E 85 - DN 2 si Ă®n vederea realizãrii conexiunii la autostrada Bechtel. Se va Ă®ncerca realizarea unui racord Bacãu - Motca -TĂ®rgu Mures, ceea ce reprezintã 200 kilometri de autostradã. Este un proiect realizabil pentru care vom face demersuri. Altfel, riscãm izolarea definitivã a Moldovei si vom rãmĂ®ne Ă®n continuare cu cãciula Ă®n mĂ®nã la toate guvernãrile, pentru a cersi azi 200 de milioane pentru o lucrare, mĂ®ine alte cĂ®teva sute pentru alta“, a mai spus Dorinel Ursãrescu.
Spitalul Roman va primi fonduri. „Am fãcut o solicitare, cu necesarul de urgentã, ministrului sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu. Se va contracta un credit extern, Ă®n a doua jumãtate a anului, si Romanul, fãrã discutie, va intra pe programul de reabilitare a spitalelor mici si mijlocii. Desi Centrul de Primire Urgentã a fost o investitie pornitã hei-rupist, Ă®n plan local, fãrã a se tine cont de strategia nationalã, nu putem lãsa o ruinã Ă®n mijlocul spitalului. Vom face demersuri pentru ca, Ă®n bugetul pentru 2007, sã se prindã o sumã pentru finalizarea lucrãrilor la CPU“, a spus Dorinel Ursãrescu.

Articol afisat de 1495 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective