Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 27 Martie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Concediile medicale, prescrise pe formulare securizate

Medicii de familie si cei specialisti din Neamt vor intra, în curînd, în posesia noilor formulare pentru certificatele de concediu medical.
Recent, conducerea Ministerul Sãnãtãtii si aceea a Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate au luat decizia ca aceste documente sã aibã un nou aspect, fiind prevãzute cu elemente de securizare si de protectie care sã Ă®mpiedice falsificarea lor, similare celor folosite Ă®n cazul retetelor medicale.
Noile formulare de concediu medical vor fi distribuite, treptat, cãtre medicii prescriptori, pe mãsurã ce acelea vechi, distribuite de Casa Nationalã de Pensii si Asigurãri Sociale, vor dispãrea.
PĂ®nã la 30 iunie 2006, vor fi valabile ambele tipuri de certificate, dupã care concediile medicale vor putea fi acordate doar pe noile formulare. Asemenea celor vechi, noile documente vor fi completate Ă®n trei exemplare, de culoare alb, roz si verde, pe hĂ®rtie autocopiativã. Exemplarul verde va rãmĂ®ne la medicul care a recomandat concediul, iar celelalte douã vor fi Ă®nmĂ®nate pacientului sau reprezentantului acestuia. Exemplarul alb va fi pãstrat de angajatorul pacientului, iar cel roz va fi depus la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt, Ă®mpreunã cu declaratia privind obligatiile de platã pentru concedii si indemnizatii medicale.
ĂŽn cazul Ă®n care codurile de indemnizatie sĂ®nt 02, 03, 04, 10, 11 - corespunzãtoare accidentelor de muncã si bolilor profesionale confirmate - acestea trebuie depuse la Casa Judeteanã de Pensii.
Introducerea noilor formulare se impune Ă®n conditiile preluãrii de cãtre Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate a activitãtilor legate de concediile medicale. Majoritatea rubricilor vechilor documente de acest tip au fost pãstrate si nu existã schimbãri majore Ă®n modul de completare a celor noi.
Totusi, se renuntã la folosirea codului alfa-numeric Ă®n favoarea listei cu 999 de coduri de boalã, conforme cu clasificatia internationalã a maladiilor. Pe noile certificate medicale se va Ă®nscrie atĂ®t numele casei de asigurãri de sãnãtate Ă®n evidenta cãreia se aflã beneficiarul, cĂ®t si cel al casei cu care medicul prescriptor a Ă®ncheiat conventia de acordare a acestora, precum si numãrul conventiei respective.
Formularele vor fi Ă®nseriate si distribuite medicilor prescriptori, Ă®n carnete cuprinzĂ®nd 50 de certificate. Ordinul de instituire a noilor documente cuprinde si un set de instructiuni detaliate de utilizare si de completare a certificatelor, care poate fi consultat si la adresele de internet ale Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate, www.cnas.ro sau www.casan.ro.
„Cu aceste noi formulare de concediu medical, atĂ®t medicul prescriptor, cĂ®t si asiguratul au garantia cã nu sĂ®nt trasi pe sfoarã: medicul, cã pacientul are calitatea de asigurat, iar asiguratul poate sti dacã medicul prescriptor este Ă®n relatie contractualã cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt“, declarat jurist Daniela Soroceanu, sefa CAS Neamt.

Articol afisat de 2754 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective