Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
CURSA SPRE SUA

CURSA SPRE SUA

• incepe o noua editie „Diversity Visa“, denumita generic Loteria Vizelor • 50.000 de straini au posibilitatea de a trai pe tarim american • romanii au sanse egale cu cetatenii celorlalte tari de a primi vize de emigrare • inscrierea pentru primirea vizei incepe pe 4 octombrie •

Ambasada SUA la Bucuresti va da in curind startul Loteriei Vizelor de imigrare, „Diversity Visa“ (DV-2008). Inscrierile, care incep pe 4 octombrie, ora 12.00, se vor incheia pe 3 decembrie a.c., la aceeasi ora. DV-2008 acorda 50.000 de vize de imigrare, anual, unor persoane alese aleatoriu din tarile cu rate scazute de imigrare in Statele Unite. Mai multe informatii despre program pot fi obtinute de la Ambasada SUA, la telefon (40 21) 200.33.00, de luni pina vineri, intre orele 12.00 si 17.00 sau pe site-ul http://bucharest.usembassy.gov. Perioada de inregistrare este intre ora 20.00 a zilei de miercuri, 04 octombrie 2006, si ora 19.00, a zilei de duminica, 3 decembrie 2006. Centrul Consular Kentucky accepta inregistrarile Online numai in aceasta perioada limitata de timp la adresa www.dvlottery.state.gov. „Diversity Immigrant Visa - U.S. Green Card Lottery“, program organizat de catre Departamentul de Stat al Statelor Unite, disponibilizeaza 50.000 de vize de rezidenta permanenta (green card) in America pe an pentru persoanele care intrunesc conditiile impuse de acest program. Aplicantii pentru „Diversity Visa“ sint initial alesi la intimplare de computer prin tragere la sorti. Vizele sint distribuite pe sase regiuni geografice, cu un numar mai mare de vize acordat zonelor cu o rata de imigrare mai redusa si cu neacordarea nici unei vize tarilor care au trimis mai mult de 50.000 de imigranti catre SUA in ultimii cinci ani. Viza da dreptul de rezidenta in SUA, de munca (ca angajat sau afacere proprie), sau de studiu. Odata ajuns pe teritoriul SUA, dupa o anumita perioada de timp un posesor de green card poate solicita Serviciului de Imigrare si Naturalizare (INS) ajustarea statutului ca rezident permanent pentru a obtine statutul de cetatean al Statelor Unite. Un cetatean poate aplica pentru ca si propria familie (tata, mama, frati si surori) sa beneficieze de viza de rezidenta permanenta. Pentru DV-2008, toate persoanele nascute in Moldova si Romania au sanse de a se califica in cadrul programului. Solicitarea trebuie inregistrata Online pe site-ul special creat pentru Loteria Vizelor de catre Centrul Consular Kentucky, in perioada de primire a aplicatiilor, asa cum este ea specificata in regulament.

Conditii pentru participare

Nemtenii interesati sa participe la Loteria Vizelor pentru anul 2006 (DV-2008) trebuie sa fie siguri ca intrunesc cerintele pentru criteriul educational sau al experientei profesionale. Nu este relevant faptul unde locuiesc acum, daca sint cunoscatori de limba engleza sau daca au cunostinte in SUA. Programul este o loterie si nu exista nici o garantie ca aplicatia va fi selectata. Partea buna a acestui program este ca se poate participa la Loteria Vizelor in fiecare an pina la reusita. Nu exista o taxa initiala ceruta pentru a participa la programul DV-2008. Folosirea unui intermediar din afara sau ajutor in completarea cererii pentru programul DV-2008 este la aprecierea solicitantului respectiv. Nici un intermediar nu are autorizarea Guvernului Statelor Unite pentru asistarea in pregatirea solicitarii pentru aplicanti. Aplicatiile luate in considerare primite direct de la solicitanti sau prin intermediari au sanse egale de a fi selectionate de computer. Fiecare aplicatie primita in timpul perioadei stabilite va avea sanse egale de a fi selectionata aleatoriu in cadrul regiunii geografice respective. Inregistrarea a mai mult de o aplicatie de persoana va descalifica persoana respectiva de la inregistrare in cadrul programului. Aplicatiile se primesc doar Online, orice scrisoare primita prin posta nefiind luata in considerare.

Cerinte pentru participarea la Programul DV-2008

Pentru a se inscrie la tragerea la sorti, aplicantul trebuie sa fie cetatean al unei tari ce poate participa la acest program si sa aiba educatia sau experienta pe care acest program le impune. Cetatenia in cele mai multe cazuri este determinata de locul nasterii. Daca o persoana s-a nascut intr-o tara care nu participa la acest program, dar este casatorit(a) cu o persoana ce s-a nascut intr-o tara eligibila, este posibil sa se inscrie la loterie cerind cetatenia sotului. In acest caz, daca aplicantul este ales, ambii soti vor primi viza si trebuie sa intre pe teritoriul Statelor Unite in acelasi timp. De asemenea, daca o persoana este nascuta intr-o tara care nu se bucura de facilitatile acestui program si nici unul dintre parinti nu s-a nascut in tara respectiva si nici nu aveau rezidenta in momentul nasterii lui, o asemenea persoana poate cere cetatenia pe care unul dintre parinti o avea la acea data, daca tara respectiva este eligibila pentru DV-2008.
Regulamentul cere ca fiecare solicitant sa fie ori absolvent de liceu sau echivalentul acestuia, adica absolvent a douasprezece clase elementare si secundare, ori sa aiba cel putin doi ani de experienta profesionala, in ultimii cinci ani, intr-o meserie care necesita cel putin doi ani de pregatire sau experienta. O persoana trebuie sa indeplineasca una dintre cele doua conditii pentru a se putea inscrie. In timpul interviului pentru obtinerea vizei, aplicantul principal trebuie sa poata dovedi studiile pe care le are sau experienta in munca. Determinarea calificarii pe baza experientei profesionale se va face folosind informatiile continute in baza de date a Departamentului Muncii al SUA, si anume O*net OnLine. Pentru a se inscrie, un participant trebuie sa aiba cazierul curat.
Cistigatorii trebuie sa faca aplicatia pentru viza foarte repede. Aplicantii sint obligati sa respecte instructiunile pe care le vor primi odata cu scrisoarea de notificare si sa dea toate informatiile care le sint cerute. Indata ce toate cele 50.000 de vize vor fi impartite, programul pentru anul fiscal 2008 se incheie.
Inscrierile primite prin posta nu vor fi luate in considerare. De asemenea, toate inscrierile cu date incomplete sau eronate sau cele trimise la o adresa gresita vor fi descalificate. Fiecare aplicatie primita in timpul perioadei de concurs are sanse egale de reusita, necontind regiunea din care este trimisa. O persoana poate trimite un singur formular de inscriere. Mai multe formulare duc la descalificarea persoanei.

Articol afisat de 2059 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective