Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Angajati de la Directia Silvica, cercetati penal

Angajati de la Directia Silvica, cercetati penal

• doi angajati ai Directiei Silvice sint cercetati penal • ei sint acuzati de folosirea ilegala a ciocanului de marcat, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals si uz de fals • conducerea Directiei Silvice afirma ca nu are stiinta de aceste anchete ale Politiei • „trebuia ca noi sa stim primii, pentru ca noi cunoastem regulamentul de folosire a ciocanului de marcat“, spune Constantin Serbu, director tehnic in cadrul DS Neamt •

Declaratia unei importante persoane din staff-ul Directiei Silvice Neamt, conform careia nu exista nici o ancheta penala care sa vizeze vreun angajat al institutiei, este contrazisa de politisti. Astfel, conform unui act oficial in posesia caruia am intrat, in acest moment, la Politia Neamt se afla in lucru doua dosare penale privind doi angajati ai Ocolului Silvic Ceahlau. Acestia sint cercetati sub aspectul unor infractiuni grave. Interesant este ca persoanele din conducerea Directiei Silvice (foto) nu stiu despre aceste anchete, ceea ce inseamna ca la mijloc exista o problema. Fie sefii de la Silvic nu vor sa faca tam-tam pe seama acestor cazuri, fie nu cunosc, ori politistii mint. Documentul, la care facem referire, este semnat de seful Politiei Neamt, comisar Vasea Aurelian Soric, si suna astfel: „Este cercetat ..., inginer silvic, pentru comiterea infractiunilor de folosire ilegala a ciocanului de marcat, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual si uz de fals. Acesta a procedat la marcarea de arbori in proprietati particulare, de pe raza unei comune din judet, fara indeplinirea conditiilor legale, intocmind documente care nu erau conforme cu realitatea. De asemenea, se efectueaza cercetari fata de ..., padurar, pentru comiterea infractiunilor de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals. Acesta a intocmit si eliberat documente false pentru 20 de metri cubi material lemnos. B. Ioan a fost depistat in timp ce transporta cantitatea de material lemnos mentionata mai sus, fapt pentru care este cercetat pentru infractiuni prevazute in Codul Silvic“. Contactat telefonic, directorul tehnic Constantin Serbu a declarat ca nu stie nimic despre aceste dosare. „Eu nu stiu de asemenea cazuri. Daca este asa, noi trebuia sa stim primii... Dar nu cred ca este asa. Poate d-nul director Buftea a fost informat, eu nu. Ciocanul de marcat se foloseste numai in anumite conditii si cu respectarea regulamentului. Sint precizari clare... dar, revin, nu cred ca s-au folosit ciocane ilegal si nu am auzit de asa ceva. Trebuia sa stim noi intii de a fi cercetati pentru ca noi facem sesizarea cu privire la folosirea ilegala de ciocan, nu o face altcineva. Nici nu-mi amintesc sa fi existat asa ceva, recent. Cine v-a informat v-a informat gresit, pentru ca politia nu putea face ancheta fara sa obtina documente de la noi. Ei nu au regulamentul de folosire a ciocanului“, a declarat Constantin Serbu.

Articol afisat de 2753 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de elena vigu la data 25.09.2006 13:28
mafia in silvicultura
de ce nu se dau numele celor doi "angajati" asi ai fraudei si excrocheriei.Numitul Pustiu pretinde 5000000 lei pentru a marca ,iar numitul CIUCANU 10000000 lei.De mai bine de un an numitul Pustiu mi-a trasat un hectar dar a refuzat sà-mi elibereze actul de punere in posesie deoarece nu i-am dat spagà.Intre timp de pe acel hectar au taiat cit au vrut.Cum este posibil sa imi rezolv paza terenului daca acesti profitori cauta sa traga profit?Multi sint functionarii silvici ce distribuiesc aprobari de marcare in beneficiu personal.Iar cind simpli si saraci proprietari se prezinta la Ocolul silvic cu cerere pentru marcare nu obtin aprobarea in termeni legali ,trebuie sa le dea spagà.Ma dezgusta lozinca acestora "respectarea regulamentului.Sint convinsa ca au pile si dosarele lor penale nu vor avea nici o sanctionare.Probabil se vor declara ca multi altii"victimele regimului".
Ad�ugat de daniel1973 la data 04.10.2006 06:36
In atentia domnei Vigu
O rog pe doamna Elena Vigu sa ma contacteze la adresa de mail [email protected] sau la numerele de telefon 235396, 233257 sau 0726501548.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective