Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cursuri de maseuri, paravan pentru escrocherii

Cursuri de maseuri, paravan pentru escrocherii

• doua firme din Bucuresti care sustin ca au ca obiect de activitate formarea profesionala pentru tehnicieni maseuri, incearca sa ii pacaleasca pe nemteni • SC Revital Saenciuc si SC Revital Casimex nu au autorizate puncte de lucru in tara, desi si-au deschis sedii in 13 judete • in timp ce a doua nu mai este autorizata sa functioneze, prima detine autorizatie doar pentru capitala •

Reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt au verificat recent respectarea drepturilor si intereselor consumatorilor de catre doua societati bucurestene care, chipurile, au ca obiect de activitate formarea profesionala de tehnicieni maseuri si care au un sediu si in Piatra Neamt, intr-un bloc de pe strada Ana Ipatescu. Inspectorii OJPC din Neamt s-au deplasat la adresa respectiva, unde nu se afla nimeni, in schimb au gasit un numar de telefon mobil. Apelindu-l, de partea cealalta a raspuns o persoana care spunea ca este la Baia Mare si nu are nici o legatura cu vreuna dintre cele doua firme. Cele doua societati se numesc „Revital Saenciuc“ si „Revital Casimex“, functioneaza in Bucuresti, la acelasi sediu, nu au puncte de lucru autorizate in tara, in schimb isi fac publicitate si incearca sa racoleze creduli si sa le ia banii in 13 judete din tara. Conform datelor furnizate de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, SC Revital Saenciuc a fost autorizata ca furnizor de formare profesionala pentru programul de calificare tehnician maseur, in noiembrie 2005, dar numai pentru sediul din Bucuresti, iar societatii SC Revital Casimex i s-a retras autorizatia pentru acest tip de activitate din septembrie 2005. Intre cele doua societati exista un contract de mandat comercial, prin care prima dintre ele poate efectua doar acte de administrare catre cealalta, adica plata facturilor catre furnizori, plata salariilor si a salariatilor. In nici un caz nu este prevazut vreun inscris legal care sa dea posibilitatea ca SC Revital Casimex sa desfasoare cursuri de tehnicieni maseuri la Bucuresti sau la puncte de lucru din tara. Prin urmare, activitatea prestata de catre cele doua firme este ilegala.
Cercetarile facute de catre reprezentantii ANP Bucuresti au scos la iveala faptul ca SC Revital Casimex a incheiat numeroase contracte false, aparind pe verso documentului numele si stampila, in timp ce parte contractanta era mentionata SC Revital Saenciuc. Cercetarile efectuate au mai relevat faptul ca, dupa retragerea autorizatiei, SC Revital Casimex a continuat sa incheie contracte de formare profesionala, utilizind sintagma «recunoscute de Ministerul Muncii», ceea ce nu este real si a continuat sa elibereze bonuri fiscale cu numele celeilalte societati. Un alt aspect ireal este legat de faptul ca firmele folosesc sintagma «avizat de Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor».
Pe de alta parte, asa cum reiese din precizarile facute de CNFPA denumirea utilizata pentru ocupatie - reflexoterapeut - nu se regaseste in clasificarea ocupatiilor din Romania. Cele doua firme isi fac publicitate inselatoare in mass-media, sustinind ca detin centre in toata tara si ca elibereaza certificate de absolvire avizate de catre Ministerul Muncii, Ministerul Sanatatii si Ministerul Invatamintului. Tocmai de aceea, cele trei institutii au fost sesizate in ceea ce priveste activitatea ilegala desfasurata de cele doua firme.

Articol afisat de 4613 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective