Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Promisiuni de suplimentare a fondurilor pentru scoli

Promisiuni de suplimentare a fondurilor pentru scoli

• pina in 2008, procentul alocat infrastructurii scolare va ajunge la 6% din PIB

Problema reabilitarii infrastructurii scolilor ar putea fi rezolvata in circa trei ani. Aceasta este asigurarea data de liberalul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, care a participat la deschiderea anului scolar la citeva unitati de invatamint din Piatra Neamt. El a declarat ca, daca anul acesta, scolilor romanesti li s-a alocat 1,1% din PIB (produsul intern brut), in viitor suma directionata pentru reabilitarea unitatilor de invatamint va fi mult mai importanta. „In 2008, pentru scolile din Romania se va aloca un procent de 6% din PIB pentru reabilitarea infrastructurii scolare. Toate aceste sume cumulate, din 2006 si pina in 2008, cred ca vor acoperi necesarul pentru punerea la punct a unitatilor de invatamint din tara. Vor fi suficienti bani incit sa fie pusa la incercare capacitatea de implementare a autoritatilor scolare“, a declarat Bogdan Olteanu. Primarul Gheorghe Stefan a precizat ca in municipiul Piatra Neamt problemele legate de incalzire si izolatie termica la unitatile de invatamint au fost rezolvate. O prioritate pentru autoritatile locale municipale o reprezinta plata facturilor la utilitatile aferente institutiilor bugetare. Oficialul pietrean a declarat ca zilnic se achita facturi in contul scolilor, fie ca bani ajung in casieriile Romtelecom, Directia Gaze Naturale, E.On Electrica, Aqua Calor, Compania Judeteana Apa Serv ori la Salubritas.

De-ar fi timp pentru cheltuirea banilor...

In aceasta vara, pentru multe scoli nemtene au venit sume substantiale dedicate reabilitarilor. Acum cei care raspund de administrarea lor trebuie sa faca demersuri sa-i cheltuiasca pina da frigul si pina se termina anul. Astfel, pentru investitii, consolidari, reabilitari imobile si reparatii capitale la unitati din invatamintul preuniversitar, finantate din bugetul Ministerului Educatie si Cercetarii, s-au alocat, la un prim capitol, 43 miliarde de lei. Banii s-au impartit intre 16 scoli din judet, printre care la Scoala Budesti - comuna Faurei, Scoala Grumazesti, CN „Roman Voda“, Scoala Ion Creanga din Humulesti, Scoala Birgaoani, Scoala Cut - comuna Dumbrava Rosie, Scoala Gheraiesti, Grup Scolar „Mihail Sadoveanu“ - comuna Borca, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ - comuna Sabaoani, CN „Stefan cel Mare“- orasul Tirgu Neamt, Liceul „Spirul Haret“ - Piatra Neamt, LPS Piatra Neamt, CN „Petru Rares“ si Gradinita nr. 1 Tirgu Neamt. Alte 20 de unitati de invatamint din Bahna, Stefan cel Mare, Trifesti, Hangu, Pincesti, Icusesti, Tibucani, Sagna, Vinatori, Valea Ursului, Birgaoani, Pastraveni, Poienari si Ion Creanga au primit 13,46 miliarde de lei pentru asigurarea utilitatilor. Scoala cu clasele I-VIII din Grumazesti a primit 4,2 miliarde de lei pentru investitii la corpul A, iar Liceul Sportiv Roman a primit 10,45 miliarde de lei pentru reabilitarea campusului scolar. Cu fonduri Phare se reabiliteaza alte 17 unitati scolare din judetul Neamt, care au fost afectate de inundatii in vara lui 2005. Beneficiari ai programului sint scoli din Roman, Birgaoani, Botesti, Dochia, Dragomiresti, Horia, Pastraveni, Piatra Soimului, Razboieni, Rediu, Ruginoasa, Sagna, Tarcau, Tibucani si Valea Ursului, carora li se vor reface invelitorile, fundatiile, o parte din zidarie, finisaje si li se va inlocui timplaria.

Articol afisat de 1766 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective