Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ciudateniile continua la Scoala Ruseni 2

• doua invatatoare se bat in continuare pentru acelasi post

Conflictul de la Scoala Ruseni 2, acolo unde doua invatatoare „se bat“ pentru a ocupa catedra de la clasa a III-a, nu a fost dezamorsat de reprezentantii Inspectoratului Scolar Neamt. Desi se anuntase telefonic ca, vineri, 22 septembrie, in scoala va ajunge o decizie de la ISJ cu privire la scoaterea din cursa a uneia dintre cele doua invatatoare - Mihaela Timofte sau Anisoara Constantin - acest lucru nu s-a intimplat. Mihaela Timofte prezinta o decizie de detasare, iar cealalta invatatoare are dosare de suplinire pe continuitate. „Pentru ca nu stiu ce se va intimpla in zilele care vin cu aceasta catedra, am depus la Inspectoratul Scolar un memoriu, semnat si de un avocat, prin intermediul caruia solicit sa mi se comunice, in scris, revocarea sau mentinerea deciziei mele de detasare in interesul invatamintului, decizie nr. 1254 din 26.05.2006, conform ordinului nr. 5441 din 11.01.2005. La memoriul depus la inspectorat am si numar de inregistrare“, a declarat invatatoarea Mihaela Timofte.
Reamintim ca una dintre cele mai ciudate situatii din invatamintul nemtean se inregistreaza, in momentul de fata, la Scoala Ruseni 2, comuna Borlesti, acolo unde, de la inceperea anului scolar, doua invatatoare intra la aceeasi clasa, in acelasi timp. Noua moda de desfasurare a orelor a aparut dupa mai multe incurcaturi ale Inspectoratului Scolar al judetului Neamt.
Una dintre invatatoarele „la dublu“ este Mihaela Timofte, care dovedeste cu acte in regula ca i se cuvine postul. „Sint invatatoare titulara la Scoala Borlesti, sectiunea Nechit, si am fost detasata conform deciziei 1.254 din 26.05.2006 pentru anul scolar 2006/2007 la Scoala Ruseni 2. Pentru a asigura continuitatea la catedra, directorul Scolii Ruseni m-a numit la clasa la care am functionat anul trecut la Scoala Ruseni 2. In momentul in care m-am prezentat la catedra, am gasit o alta persoana care voia acest post, dar nu avea nici un document. In data de 4 septembrie 2006, domnul director al Scolii Ruseni a primit un telefon de la inspectorul de specialitate, domnul Vasile Draganescu, si mi s-a comunicat sa merg la Scoala Ruseni 3, iar, daca nu, mi se anuleaza decizia de detasare. Mentionez ca nu am primit nici un alt document ulterior deciziei, fapt pentru care am continuat sa merg in activitate la Scoala Ruseni 2. In data de 13 septembrie, am fost in audienta la doamna inspector general Dorina Drexler, unde mi s-a spus ca mi se va anula decizia de detasare, deoarece mai exista un dosar pentru acest post, iar persoana respectiva «este mai indreptatita sa-l primeasca». Colega mea, Anisoara Constantin, a depus dosar de suplinire pe continuitate. Conducerea Scolii Ruseni, care asigura conducerea scolilor Ruseni 1, 2 si 3, i-a dat adeverinta de continuitate pentru un alt post vacant, in circumscriptia Ruseni. Consider ca mi s-a incalcat dreptul de a-mi continua activitatea conform deciziei primite de la ISJ“, a declarat invatatoarea Mihaela Timofte.
La Scoala Nechit, unde vrea ISJ sa mearga Mihaela Timofte, a fost trimis de oarece vreme un alt cadru didactic care profeseaza. Cum lucrurile nu sint deloc simple, se pare ca un inspector scolar a sunat-o pe invatatoarea de la Nechit si i-a spus ca trebuie sa mearga la Scoala Borlesti 3, la Puriceni, acolo unde i s-ar fi gasit o catedra. Mihaela Timofte sustine ca, daca nu va reusi sa tina dreptatea de partea sa, va merge la Nechit, avind de facut o naveta de 18 kilometri pe zi, iar colega de la Nechit va veni catre Borlesti 3, la o distanta de 10 kilometri. Deocamdata, atit Mihaela Timofte, cit si Anisoara Constantin, sotia directorului de la Scoala Mastacan, comuna Borlesti, semneaza in condica pentru prezenta la ore si ramine de vazut cum vor fi platite. Invatatoarea cu decizie de detasare a predat zilnic la clasa, respectind orarul, iar colega sa a stat trei zile, saptamina trecuta, in ultima banca si a asistat la ore. Joi si vineri a stat in cancelarie si doar a semnat pentru prezenta.

Articol afisat de 2265 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective