Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
TARLA CU CANABIS

TARLA CU CANABIS

• un pietrean a ajus la spital prezentînd o tulburare psihoticã toxicã • tînãrul obtinuse marijuana dintr-o culturã crescutã spontan pe o tarla din comuna Dochia • politistii au recoltat, de pe terenul cu pricina, 12 kilograme de plantã verde de cînepã indianã • dacã va fi gãsit vinovat, tînãrul riscã o pedeapsã cuprinsã între 6 luni si 2 ani de închisoare sau amenda penalã •

Un tînãr, în vîrstã de 24 de ani, din Piatra Neamt, a ajuns la spital la începutul acestei luni, prezentînd o tulburare psihoticã toxicã, fiind internat la Sectia Psihiatrie, unde a rãmas sub observatie medicalã. Politistii au intrat în alertã în momentul în care probele biologice au arãtat cã a s-a intoxicat cu marijuana. Imediat, ofiterii Serviciului de Combatere a Criminalitãtii Organizate Neamt au demarat o serie de cercetãri pentru a afla de unde a obtinut drogul. Dupã zile de anchetã, anchetatorii au aflat cã toxicomanul a consumat canabis, în cursul lunii septembrie, „marfa“ fiind obtinutã dintr-o culturã de pe raza comunei Dochia. Politistii, însotiti de un procuror, au descins în localitatea amintitã în cãutarea „tarlalei cu droguri“. ÃŽn scurt timp a fost gãsitã si cultura crescutã spontan, fiind obtinutã o cantitate de 12 kilograme de plantã verde. ÃŽn urma analizelor de laborator, s-a stabilit cã respectiva plantã este canabis. ÃŽn aceste conditii, tînãrului i s-a întocmit un dosar penal pentru comiterea infractiunii de detinere de droguri, în vederea consumului propriu. Dacã va fi gãsit vinovat, el riscã o pedeapsã cuprinsã între 6 luni si 2 ani de închisoare sau amenda penalã.

Pãreri împãrtite în privinta cultivãrii canabisului în România

Faptul cã politistii afirmã cã tînãrul pietrean a consumat marijuana obtinutã dintr-o culturã spontanã de canabis (cînepã indianã) este cel putin discutabil. Existã voci care afirmã cã aceastã plantã, cînepa indianã, nu are conditiile necesare, din punct de vedere climatic, de a se dezvolta în tara nostrã. Alte voci afirmã cã acest lucru nu conteazã, ci continutul de tetrahidrocanabinol gãsit în plantã. „ÃŽn cazul în care continutul de tetrahidrocanabinol depãseste anumite bareme prevãzute de lege, înseamnã cã substanta este încadratã la categoria drogurilor. Au existat astfel de cazuri în România, mai putin în judetul Neamt, din cîte stiu eu. Este vorba de o corcealã, ca sã-i spun asa, a plantei care prin continutul crescut de tetrahidrocanabinol devine drog. Probabil cã aceste culturi spontane se datoreazã pãsãrilor migratoare, sau derivã din cînepa textilã obisnuitã, care nu este inclusã în categoria drogurilor“, ne-a declarat un ofiter cu o vastã experientã în combaterea crimei organizate.
Pe de altã parte, specialistii afirmã cã din cînepa româneascã nu se pot face droguri. Cînepa, planta ce apartine familiei canabinacee, cuprinde douã specii: cannabis sativa (cînepa obisnuitã) si cannabis indica (cînepa indianã). Specia cannabis sativa cuprinde douã subspecii: cultã - care este cînepa cultivatã pentru fibrã, si subspecia spontanã - cannabis ruderalis sau cînepa sãlbaticã - întîlnitã spontan si în tara noastrã prin culturi, pe marginea drumurilor sau în santuri. În România, se cultivã cînepa necesarã industriei de prelucrare pentru extragerea de fibre lungi sau scurte. Soiurile de cînepã cultivate la noi au un continut scãzut în canabinoide (tetrahidrocanabinol), de sub 0,3%. Drogurile, marijuana si hasisul sînt extrase din cînepa indianã, care se deosebeste de cea pentru fibrã prin tulpina foarte ramificatã, începînd chiar de la primul internod, tulpina avînd o înãltime de 1-1,5 m. Ce culturã de canabis o fi fost la Dochia? Cu sigurantã cã specialistii ar dori sã afle.

Articol afisat de 6829 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de pleseag la data 28.10.2006 16:30
LIMBA ROMANA
Autorul articolului are o problema cu limba romana: Foloseste repetat in variante expresia "cultura spontana"....Sa fim totusi intelesi: daca e cultura atunci e ....cultivata de om si nu e spontana, daca spontana e atunci ne intrebam cine e "cultivatorul" afara de ..BUNUL DUMNEZEU!
Treceti la DEX domnule Muraru....A propos...va plac julfele? Daca mincati va iese pozitiv testul.
Al dumneavoastra,
Doctor Gheorghe Plesea
Ad�ugat de daniel1973 la data 29.10.2006 10:57
Cultura spontana...
"Evaluarea fenomenului, productiei, traficului si consumului pe tipuri de droguri în Romania.
Cannabis
Este cel mai utilizat drog de pe raza noastra de competenta , avand in vedere ca poate fi procurat relativ usor cannabisul fiind larg raspandit si in aceasta zona , atat culturi autorizate cat si culturi spontane , dar si cultivate special pentru a fi utilizate ca droguri.
Utilizatorii acestui drog sunt tineri cu varste cuprinse intre 17 si 25 de ani , in special elevi de liceu si studenti , dar nu numai, care culeg inflorescentele de cannabis pe care le usuca , iar apoi sunt cionsumate sub forma de tigari (joint-uri) la diferite petreceri , cu ocazia unor evenimente artistice , in special concerte sau pur si simplu se aduna mai multi consumatori la locuinta unuia dintre ei si fumeaza cannabis". Citatul este extras din materialul "Strategie privind prevenirea si combaterea traficului si consumului de droguri in Romania"...Mai numarati o data, domnule doctor!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective