Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 28 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
O sansă în plus acordată turismului montan în Neamt

O sansă în plus acordată turismului montan în Neamt

Două teme, aparent fără nici o legătură una cu alta, au făcut obiectul unor dezbateri în forul a două autorităti diferite, în Consiliul Judetean Neamt si în Parlament. În Consiliul Judetean s-a dezbătut posibiltatea realizării sau reabilitării unor drumuri judetene, în scopul dezvoltării unor activităti sau rezolvării unor interese comunitare. Dacă ar fi să ne referim la un interes comunitar, pe cît de mediatizat, pe atît de real, atunci dezvoltarea turismului ar fi cel mai potrivit subiect. Aici sîntem cu totii de acord.
Opiniile sînt divergente cînd este vorba despre modalitătile de a realiza dezvoltarea turismului, luările de pozitie fiind cu atît mai vehemente, cu cît costurile sînt mai mari si sînt suportate din banul public. În acest context, Consilul Judetean si-a propus să realizeze un drum asfaltat pe ruta Bicazu Ardelean - Statiunea Durău, să prelungească drumul Roznov-Piatra Soimului-Negulesti peste munte, pe fostul „drum al chinezilor“ pînă la Tarcău si să se refacă axialul de la Cabana Izvorul Muntelui pînă la Durău.
În paralel, în Parlament s-a dezbătut si s-a modificat Legea nr.526/ 2003 privind dezvolatrea turismului montan prin Programul „Schi în Carpati“, care presupune identificarea zonelor din tară în care să se poată practica schiul si alte sporturi de iarnă.
În acest sens, Programul vizează amenajarea, dezvoltarea sau reabilitarea pîrtiilor de schi, cu infrastructura necesară: căi de acces, alimentări cu apă, cu gaze, cu electricitate, canalizare, parcări si alte utilităti. De asemenea, se pune problema amenajării, dezvoltării sau reabilitării infrastructurii necesare practicării celorlalte sporturi de iarnă, biatlon, bob, sanie, sărituri de la trambulină si patinoare, cu utilitătile aferente.
Pentru judetul Neamt, legea prevedea, încă din 2003, că zonele în care se puteau practica sporturile de iarnă respective erau Borca, Durău, Piatra Neamt si Valea Tarcăului. La prima vedere, se observă o compatibilitate a propunerilor Consiliul Judetean privind amenajarea sau reabilitarea unor drumuri cu propunerile Legii „Schi în Carpati“ vizînd judetul Neamt. Considerînd că potentialul turistic al judetului, în ceea ce priveste sporturile de iarnă, este mult mai mare, am propus, si Parlamentul a aprobat, introducerea în Programul „Schi în Carpati“ si a zonelor Bicaz Chei si Bicazu Ardelean.
În concluzie, primarii celor două localităti montane pot demara studiile privind dezvoltarea turismului montan pentru localitătile lor. Aceste studii vor fi supuse spre avizare autoritătilor administratiei publice centrale, implicate în program.
Studiile vor fi finantate de către Ministerul Educatiei si Cercetării, de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului si Autoritatea Natională pentru Turism sau Agentia Natională pentru Sport, după caz. Cele două teme, mai sus mentionate, au avut sansa să fie discutate fiecare în alt loc dar la momentul potrivit, gînd la gînd cu bucurie. Nu rămîne decît să fie puse în aplicare.

Articol afisat de 1658 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU, deputat PSD de Neamt)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective