Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sanctiuni pentru medicii care s-au „vãzut“ cu Opozitia

• doctorii care au participat la o întrevedere cu senatorul PSD Sorin Oprescu riscã sã fie pedepsiti • „nu stiu dacã a fost o întîlnire profesionalã sau una politicã“, a declarat prefectul Toader Mocanu •

ÃŽntîlnirea cîtorva medici romascani cu senatorul PSD Sorin Oprescu, la mijlocul acestei sãptãmîni, a fost sanctionatã de cãtre conducerea Spitalului Municipal Roman. Prefectul Toader Mocanu a declarat cã a fost luatã la bani mãrunti atît persoana care a dispus convocarea cadrelor medicale, cît si cea care i-a contactat pe medici. „La Roman s-a fãcut o anchetã administrativã la spital, de cãtre reprezentantii Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, si s-a constatat cã este un fapt real: miercuri, 25 octombrie, mai multi medici romascani au plecat în timpul programului sã se întîlneascã cu doctorul Sorin Oprescu. Nu stiu dacã a fost o întîlnire profesionalã sau una politicã, dar cert este cã medicii au încuiat cabinetele, au lãsat oamenii la rînd si au plecat în altã parte. Este adevãrat cã doctorii au fost convocati sã vinã la întîlnire de pe un telefon fix al Spitalului Municipal. Cheltuielile cu datul acelor telefoane se vor recupera cînd va veni factura telefonicã detaliatã. Au fost sanctionate persoanele care au dispus convocarea. Stiu cã unii medici, cînd au ajuns la locul întîlnirii, au fãcut cale întoarsã. Dacã întrunirea avea loc dupã orele de program, nu era nici o problemã, oricine se poate întîlni cu cine vrea. Dar faptul cã medicii au încuiat usa cabinetelor si au lãsat oamenii asteptînd aratã cã este ceva în neregulã“, a declarat prefectul Toader Mocau. Persoana care a fãcut convocarea membrilor, ori simpatizantilor pesedisti la întîlnirea cu senatorul de Bucuresti a primit avertisment scris, iar cea care a dispus convocarea a fost avertizatã verbal.

Inconsecventã în atitudini

Reactia de supãrare a autoritãtilor judetene în acest caz este discutabilã, dat fiind faptul cã zeci de medici de familie din Neamt care nu dau pe la cabinete cu sãptãmînile în localitãtile mai îndepãrtate, dar de care rãspund, este un lucru adesea întîlnit. ÃŽnsã, ei nu s-au vãzut cu reprezentanti ai PSD în timpul orelor în care ar fi trebuit sã fie la program si, probabil, de aceea nu fac obiectul „anchetelor administrative“. Este regretabil cã astfel de atitudini ale celor care au puterea în mînã nu sînt consecvente, fiind multe de pus la punct în acest domeniu. De data aceasta, au fost sacrificati medicii care s-au întîlnit cu un doctor pesedist. Probabil cã aceeasi soartã o vor avea si dascãlii care s-au întîlnit cu Ecaterina Andronescu, fost ministru al educatiei, acestia fiind din rîndul cadrelor didactice nemultumite de actuala conducere a Inspectoratului Scolar Judetean si care, cu acest prilej, au îndrãznit sã-si spunã oful.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat cã, în cazul doctorilor din municipiul Roman, asteaptã atitudinea Colegiului Medicilor, considerînd cã normal ar fi sã ia mãsuri de sanctionare si acest organism. „Noua organigramã a Autoritãtii de Sãnãtate Publicã prevede înfiintarea unui serviciu care sã îi supravegheze pe medicii de familie. Colegiul Medicilor are un rol important în lumea medicalã, dar am constatat cã, din cîte acte medicale au fost executate necorespunzãtor, niciodatã nu s-au luat mãsuri de sanctionare a vinovatilor. Rãmîne de vãzut dacã serviciul care se va înfiinta va rãmîne în subordinea Autoritãtii de Sãnãtate Publicã sau va fi în cea directã a Ministerului Sãnãtãtii“, a mai spus prefectul.

Articol afisat de 1736 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de individ la data 28.10.2006 06:04
Prefect corupt
Actualul prefect trebuie sa nu uite niciodata ca a ajuns pe scaun participand la activitati politice si nu datorita altor merite, daca avem in vedere ca abia dupa 2000 a avut curajul si obraznicia sa se gandeasca ca e bine sa faca rost de o diploma de studii superioare. Numai el stie cum a sustinut examenele de a reusit la peste 45 ani sa promoveze chiar 2 ani in unul singur. Cred ca descoperit printre sucurile si bauturile vindute de el, o substanta miraculoasa care la desteptat peste noapte. Nu cred ca e normal sa faca naveta zilnic, pe banii statului, de la Tg. Neamt la P. Neamt, si sa se ocupe in continuare de afacerile firmeilor familiei, utilizind masina de serviciu. Asa ca ar trebui sa nu se mai lege de cei ce au facut o facultate cind a fost normal, corect si fara bani din evaziune.
Ad�ugat de pleseag la data 28.10.2006 17:08
Vinatoare de vrajitoare
E total cretina vinatoarea de vrajitoare, mai ales timpenia cu imputarea tlefoanelot de citiva bani.....Nu agreez PSD-ul si nici pe Oprescu (pe cre-l cunosc de pe vremea cind daca intra intr-o camera ceilalti schimbau subiectul de discutie) dar reactia mi se pare stupida si da apa la moara adversarilor.
Dr. Gheorghe Plesea
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective