Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Copil conceput în strãinãtate, abandonat într-un bloc din Piatra Neamt

• o fetitã de numai cîteva zile a fost abandonatã de mamã în scara unui bloc, la cîteva zile de la nastere • mamei i s-a întocmit dosar penal pentru abandon familial • femeia este consiliatã de Protectia Copilului, a fost evaluatã psihologic si va fi expertizatã psihiatric •


Lucrãtorii Politiei Piatra Neamt si cei ai Directiei Generale pentru Protectia Copilului instrumenteazã un caz de abandon al unui nou-nãscut.
Politia a întocmit dosar penal pentru abandon familial pe numele mamei, Ramona Baghiu, în vîrstã de 22 de ani, care locuieste în Zãnesti fãrã forme legale. De asemenea, Protectia Copilului se ocupã de consilierea acesteia si nu numai. Potrivit deciziei reprezentantilor acestei institutii, ieri, femeia a fost supusã unei evaluãri psihologice, iar peste cîteva zile va fi expertizatã psihiatric. În functie de rezultatele acestor investigatii, Protectia Copilului va stabili dacã se poate da curs solicitãrii mamei de a-si lua copilul acasã. Aceasta sustine cã regretã momentul de rãtãcire pe care l-a avut atunci cînd si-a lãsat fetita nãscutã de numai cîteva zile, la parterul unui bloc din Piatra Neamt, punîndu-l pe seama unei depresii post natale.
Luni, 23 octombrie, la foarte scurt timp dupã ce a fost externatã din Maternitate, în drum spre garã, de unde avea sã ia trenul ca sã meargã acasã, Ramona Baghiu si-a abandonat fetita pe presul din fata usii unui apartament dintr-un bloc situat în apropierea Tribunalului Neamt, plecînd ca si cum nu s-ar fi întîmplat nimic. Proprietara apartamentului în fata cãruia a fost lãsatã fetita a apelat Dispeceratul Unic de Urgentã 112. La locul cu pricina s-au deplasat lucrãtori ai Politiei Piatra Neamt si un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulantã Neamt. Cadrele medicale au evaluat starea de sãnãtate a copilului si aceasta s-a dovedit a fi bunã, dupã care l-au transportat la sectia Neonatologie a Spitalului Judetean de Urgentã Neamt.
Cadrele medicale ale acestei sectii au sesizat Directia Generalã pentru Protectia Copilului Neamt, ai cãrei reprezentanti au demarat propriile cercetãri. ÃŽn urma anchetei fãcute de cãtre lucrãtorii Politiei Piatra Neamt, mama a fost repede identificatã si gãsitã. „Femeia a venit la noi, zilele trecute, si ne-a spus cã regretã foarte tare momentul de rãtãcire pe care l-a avut, cã vrea cu orice pret sã îsi ia copilul acasã. Ea spune cã de mai multã vreme munceste în strãinãtate si are o situatie materialã destul de bunã, l-a anuntat pe tatãl copilului despre evenimentul petrecut, iar acesta a spus cã vine în România pentru cã vrea sã vadã copilul si sã îl recunoascã. Mama a fost la noi la o sedintã de consiliere, noi am solicitat si o evaluare psihologicã, rezultatele sînt bune. Am aflat de la medicul de familie cã, în urmã cu doi ani, i s-a prescris Distonocalm, de aceea am solicitat si efectuarea unei expertize psihiatrice. ÃŽn cursul sãptãmînii viitoare, mama va mai veni la douã sedinte de consiliere. Dupã ce vom sti rezultatele acestor evaluãri, dacã sînt clare si atestã faptul cã mama nu are nici o problemã, vom face un referat cãtre sectia Neonatologie, prin care vom sustine solicitarea mamei de a-si lua copilul acasã. S-ar putea sã fie, totusi, o problemã, dat fiind faptul cã este, deja, întocmit un dosar penal de abandon familial“, a declarat Eugen Simion, seful Serviciului abuz si neglijentã din cadrul Directiei Generale pentru Protectia Copilului Neamt.

Tatãl bebelusului este „din Italia“

Asistenta socialã Adina Stoica, din cadrul Primãriei Zãnesti, care cunoaste destul de bine situatia familialã a Ramonei Baghiu, este de pãrere cã femeia a venit acasã, din strãinãtate, special ca sã nascã, dar ceva este totusi suspect în ceea ce o priveste. „A venit la noi la Primãrie în urmã cu aproximativ trei sãptãmîni, ca sã ia o adeverintã care îi era necesarã pentru schimbarea actelor, dat fiind faptul cã ea are mutatie pe Roznov, la casa bunicilor din partea tatãlui, dar locuieste la Zãnesti, la mama si bunica ei. Arãta foarte bine, nu se vedea deloc cã este gravidã, desi era îmbrãcatã foarte modern. Are un bãiat în vîrstã de 2 ani, dintr-o relatie anterioarã nelegalizatã, recunoscut de tatãl lui, pe care l-a luat cu ea în Italia, unde a fost la muncã, fiind chematã de mama sa, plecatã acolo de mai multi ani. Avînd în vedere cã intentioneazã sã se întoarcã în Italia, probabil cã are în gînd sã îsi ia acolo ambii copii. Dat fiind faptul cã tatãl este din Italia si nu se pune problema cererii acceptului sãu, lucrurile se vor rezolva repede“, a subliniat Adina Stroie, asistent social la Primãria Zãnesti.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Sorana Iftimia, sefa sectiei Neonatologie din cadrul Spitalului Judetean Neamt, starea sãnãtãtii micutei este bunã, ea a fost nãscutã la termen, cu greutate bunã, a stat în maternitate patru zile, dupã care a fost externatã.

Articol afisat de 2052 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective