Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sprijin de urgentă pentru victimele calamitătilor si nevoiasi

• fondurile aprobate, ieri, de către Guvern, se cifrează la aproape 12 miliarde de lei, urmînd să fie repartizate în judete • pentru persoanele afectate de inundatii si alunecări de teren, ajutoarele de urgentă vor fi cuprinse între 2 si 150 milioane de lei, iar pentru defavorizati - între 3 si 50 milioane de lei • în următoarea perioadă, reprezentantii Prefecturii Neamt vor sti cu exactitate numele si numărul beneficiarilor de ajutor de la stat •

Nemtenii ale căror case au fost distruse de calamitătile naturale din acest an vor primi bani de la bugetul de stat pentru a-si reabilita, ori construi alte locuinte. Ieri, 6 decembrie, de Mos Nicolae, guvernantii au fost de acord să aloce ajutoare de urgentă mai multor victime ale inundatiilor, ori ale altor calamităti naturale, identificate în timpul anchetelor sociale efectuate de reprezentanti ai Prefecturii, Directiei de Muncă si Solidaritate Socială si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă. Potrivit hotărîrii adoptate, 210 familii si persoane singure din 28 de judete, ale căror locuinte au fost distruse de inundatii, alunecări de teren sau incendii, ori care au pierdut, ca urmare a unor accidente, un membru al familiei, vor primi sprijin financiar din partea statului care variază între 2 si 150 milioane de lei vechi.
Valoarea totală a acestor ajutoare de urgentă este de 3,1 miliarde de lei vechi. Banii provin din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritătii Sociale si Familiei. Persoanele care primesc ajutoarele de urgentă sînt din judetele Arad, Arges, Bacău, Bihor, Bistrita-Năsăud, Botosani, Caras-Severin, Călărasi, Constanta, Dîmbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vîlcea si Vrancea.
Anchetele sociale efectuate au scos la iveală că veniturile nete lunare ale acestor familii sînt mici si provin, în majoritatea cazurilor, din pensii, ajutoare sociale si alocatii de stat pentru copii. În situatia în care se află, acestea nu îsi pot reface locuintele si nici nu îsi pot procura bunuri de folosintă îndelungată.
Ajutoare pentru săraci
Un număr de 899 de familii si persoane singure din 36 de judete si municipiul Bucuresti, aflate în extremă dificultate, vor primi din partea statului ajutoare financiare cu valori cuprinse între 3 si 50 milioane de lei. Guvernul a aprobat alocarea, în acest sens, a 8,605 miliarde de lei, la propunerea Ministerului Muncii, Solidaritătii Sociale si Familiei. Beneficiarii acestor ajutoare sînt din judetele Alba, Arad, Arges, Bacău, Bihor, Bistrita-Năsăud, Botosani, Brăila, Buzău, Caras-Severin, Călărasi, Cluj, Constanta, Dîmbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Vîlcea, Vrancea si municipiul Bucuresti.
Anchetele sociale efectuate au arătat că persoanele propuse pentru acordarea de ajutoare trăiesc în conditii de sărăcie si au venituri nete lunare foarte mici, care provin, în majoritatea cazurilor, din pensii pentru limita de vîrstă, pensii de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social. Totodată, persoanele adulte din aceste familii suferă de afectiuni grave de sănătate, cauzate, în mare masură, de conditiile insalubre în care locuiesc.
Ajutoarele se acordă din creditele bugetare aprobate cu această destinatie în bugetul Ministerului Muncii, Solidaritătii Sociale si Familiei pe anul 2006.
Întrucît hotărîrea de Guvern care prevede acordarea celor două tipuri de ajutoare a apărut miercuri, 6 decembrie, la Prefectura Neamt nu era cunoscută lista cu numele sărmanilor, ori a victimelor calamitătilor naturale care urmează să beneficieze de sprijin financiar de la stat.

Articol afisat de 1062 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective