Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sprijin de urgentã pentru victimele calamitãtilor si nevoiasi

• fondurile aprobate, ieri, de cãtre Guvern, se cifreazã la aproape 12 miliarde de lei, urmînd sã fie repartizate în judete • pentru persoanele afectate de inundatii si alunecãri de teren, ajutoarele de urgentã vor fi cuprinse între 2 si 150 milioane de lei, iar pentru defavorizati - între 3 si 50 milioane de lei • în urmãtoarea perioadã, reprezentantii Prefecturii Neamt vor sti cu exactitate numele si numãrul beneficiarilor de ajutor de la stat •

Nemtenii ale cãror case au fost distruse de calamitãtile naturale din acest an vor primi bani de la bugetul de stat pentru a-si reabilita, ori construi alte locuinte. Ieri, 6 decembrie, de Mos Nicolae, guvernantii au fost de acord sã aloce ajutoare de urgentã mai multor victime ale inundatiilor, ori ale altor calamitãti naturale, identificate în timpul anchetelor sociale efectuate de reprezentanti ai Prefecturii, Directiei de Muncã si Solidaritate Socialã si ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã. Potrivit hotãrîrii adoptate, 210 familii si persoane singure din 28 de judete, ale cãror locuinte au fost distruse de inundatii, alunecãri de teren sau incendii, ori care au pierdut, ca urmare a unor accidente, un membru al familiei, vor primi sprijin financiar din partea statului care variazã între 2 si 150 milioane de lei vechi.
Valoarea totalã a acestor ajutoare de urgentã este de 3,1 miliarde de lei vechi. Banii provin din bugetul Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei. Persoanele care primesc ajutoarele de urgentã sînt din judetele Arad, Arges, Bacãu, Bihor, Bistrita-Nãsãud, Botosani, Caras-Severin, Cãlãrasi, Constanta, Dîmbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vîlcea si Vrancea.
Anchetele sociale efectuate au scos la ivealã cã veniturile nete lunare ale acestor familii sînt mici si provin, în majoritatea cazurilor, din pensii, ajutoare sociale si alocatii de stat pentru copii. În situatia în care se aflã, acestea nu îsi pot reface locuintele si nici nu îsi pot procura bunuri de folosintã îndelungatã.
Ajutoare pentru sãraci
Un numãr de 899 de familii si persoane singure din 36 de judete si municipiul Bucuresti, aflate în extremã dificultate, vor primi din partea statului ajutoare financiare cu valori cuprinse între 3 si 50 milioane de lei. Guvernul a aprobat alocarea, în acest sens, a 8,605 miliarde de lei, la propunerea Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei. Beneficiarii acestor ajutoare sînt din judetele Alba, Arad, Arges, Bacãu, Bihor, Bistrita-Nãsãud, Botosani, Brãila, Buzãu, Caras-Severin, Cãlãrasi, Cluj, Constanta, Dîmbovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Sãlaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Vîlcea, Vrancea si municipiul Bucuresti.
Anchetele sociale efectuate au arãtat cã persoanele propuse pentru acordarea de ajutoare trãiesc în conditii de sãrãcie si au venituri nete lunare foarte mici, care provin, în majoritatea cazurilor, din pensii pentru limita de vîrstã, pensii de invaliditate, alocatii familiale si ajutor social. Totodatã, persoanele adulte din aceste familii suferã de afectiuni grave de sãnãtate, cauzate, în mare masurã, de conditiile insalubre în care locuiesc.
Ajutoarele se acordã din creditele bugetare aprobate cu aceastã destinatie în bugetul Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei pe anul 2006.
Întrucît hotãrîrea de Guvern care prevede acordarea celor douã tipuri de ajutoare a apãrut miercuri, 6 decembrie, la Prefectura Neamt nu era cunoscutã lista cu numele sãrmanilor, ori a victimelor calamitãtilor naturale care urmeazã sã beneficieze de sprijin financiar de la stat.

Articol afisat de 1424 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective