Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Comune în alertă de zăpor

Autoritătile locale din trei comune nemtene, situate pe Valea Bistritei, stau cu ochii pe cursul acestui rîu, tinînd sub observatie momentul în care va începe să apară zăporul. Desi, pînă în prezent, iarna a fost blîndă, iar zăporul pe Bistrita este abia sesizabil, conducerea Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamt si-a pregătit amănuntit planul de interventie pentru perioada în care gheata va acoperi suprafata apei. Stelian Mihăilă, adjunctul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamt, a informat conducerea Consiliului Judetean despre măsurile care vor fi puse în practică atunci cînd cursul rîului va fi blocat de ghetari si va trebui urmărită continuu evolutia situatiei în zonă. „Este întocmit planul de interventie a persoanelor responsabile din comunele Borca, Farcasa si Poiana Teiului pentru perioada în care Bistrita va fi acoperită de gheată. Cursul rîului va fi supravegheat permanent de un comitet local pentru situatii de urgentă. Noi vom fi informati zilnic, pînă la ora 10, de primăriile celor trei comune despre ce se întîmplă pe teritoriul lor. Am verificat mijloacele de alarmare în caz de situatii extreme si sînt în stare de functioanre. De asemenea, avem pregătite două detasamente de interventie - pentru că o unitate militară a fost desfiintată, detasamentele sînt unul de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă si unul de la Jandarmi. Pe toată perioada existentei zăporului, va fi verificată potabilitatea apelor din fîntîni si, dacă vom constata că este nevoie, o vom evacua pentru a nu fi consumată de populatie“, a declarat directorul adjunct Stelian Mihăilă. Alte măsuri de protectie a populatiei se referă la golirea acumulării Topoliceni, cîtă vreme pe Bistrita va fi gheată, iar cetătenii de pe Valea Muntelui vor fi informati despre pericolul producerii inundatiilor, atunci cînd vor apărea primele semne.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă si Sistemul de Gospodărire a Apelor s-au preocupat, încă de la jumătatea lunii octombrie, si au încheiat contracte de prestări servicii cu patru persoane din comunele Borca, Farcasa si Poiana Teiului, care vor asigura supravegherea cursului Bistritei, astfel încît populatia să nu fie luată prin surprindere de manifestări violente ale zăporului.
Cea mai mare tragedie produsă de zăpor s-a înregistrat în 2002, în noaptea de Revelion, cînd trei tineri au fost zdrobiti de blocurile de gheată care s-au dislocat si au distrus tot ce au prins în cale, inclusiv cabana de pe malul apei, în care avea loc petrecerea la care participau victimele.

Articol afisat de 1267 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective