Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Comune în alertã de zãpor

Autoritãtile locale din trei comune nemtene, situate pe Valea Bistritei, stau cu ochii pe cursul acestui rîu, tinînd sub observatie momentul în care va începe sã aparã zãporul. Desi, pînã în prezent, iarna a fost blîndã, iar zãporul pe Bistrita este abia sesizabil, conducerea Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt si-a pregãtit amãnuntit planul de interventie pentru perioada în care gheata va acoperi suprafata apei. Stelian Mihãilã, adjunctul Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamt, a informat conducerea Consiliului Judetean despre mãsurile care vor fi puse în practicã atunci cînd cursul rîului va fi blocat de ghetari si va trebui urmãritã continuu evolutia situatiei în zonã. „Este întocmit planul de interventie a persoanelor responsabile din comunele Borca, Farcasa si Poiana Teiului pentru perioada în care Bistrita va fi acoperitã de gheatã. Cursul rîului va fi supravegheat permanent de un comitet local pentru situatii de urgentã. Noi vom fi informati zilnic, pînã la ora 10, de primãriile celor trei comune despre ce se întîmplã pe teritoriul lor. Am verificat mijloacele de alarmare în caz de situatii extreme si sînt în stare de functioanre. De asemenea, avem pregãtite douã detasamente de interventie - pentru cã o unitate militarã a fost desfiintatã, detasamentele sînt unul de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã si unul de la Jandarmi. Pe toatã perioada existentei zãporului, va fi verificatã potabilitatea apelor din fîntîni si, dacã vom constata cã este nevoie, o vom evacua pentru a nu fi consumatã de populatie“, a declarat directorul adjunct Stelian Mihãilã. Alte mãsuri de protectie a populatiei se referã la golirea acumulãrii Topoliceni, cîtã vreme pe Bistrita va fi gheatã, iar cetãtenii de pe Valea Muntelui vor fi informati despre pericolul producerii inundatiilor, atunci cînd vor apãrea primele semne.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã si Sistemul de Gospodãrire a Apelor s-au preocupat, încã de la jumãtatea lunii octombrie, si au încheiat contracte de prestãri servicii cu patru persoane din comunele Borca, Farcasa si Poiana Teiului, care vor asigura supravegherea cursului Bistritei, astfel încît populatia sã nu fie luatã prin surprindere de manifestãri violente ale zãporului.
Cea mai mare tragedie produsã de zãpor s-a înregistrat în 2002, în noaptea de Revelion, cînd trei tineri au fost zdrobiti de blocurile de gheatã care s-au dislocat si au distrus tot ce au prins în cale, inclusiv cabana de pe malul apei, în care avea loc petrecerea la care participau victimele.

Articol afisat de 1648 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective