Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD a învãtat din greseli

Social-democratii s-au hotãrît ce îsi doresc. Chestionarele trimise de conducerea centralã a partidului si împãrtite spre completare în conferintele judetene aratã cã membrii PSD au învãtat din greseli si au obiective clare pentru viitorul lor politic. La conferinta judeteanã extraordinarã a PSD Neamt, de acum douã sãptãmîni, au fost împãrtite, completate si retransmise la centru 284 de chestionare „privind consultarea membrilor PSD în cadrul unui referendum“.
Viitorul Partidului Social Democrat în privinta prioritãtilor electorale, a politicii de aliante si a structurii de conducere reiese din rãspunsurile date la cele 12 întrebãri. „Chiar am dorit sã stiu punctul lor de vedere si, de aceea, am preferat sã nu le spun decît cã trebuie sã-l completeze cu seriozitate, nu sã le dau eventuale recomandãri. Si dovada este cã au iesit lucruri chiar interesante“, a spus presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu. Astfel, 85% din social-democratii chestionati au declarat cã îsi doresc impozitare progresivã. 92% din ei vor sã creascã gradul de descentralizare a administratiei, dar cu tot cu fonduri, nu doar cu responsabilitãti. La întrebarea privind rolul prefectului, social-democratii au fost de pãrere cã e bine sã rãmînã la fel (28%), sã scadã (20%) sau chiar sã disparã (15%). ÃŽn privinta aliantelor electorale cu alte formatiuni politice, membrii PSD au fost vehementi: mai bine singuri, decît cu altii. „60% dintre repondenti au fost de pãrere cã PSD este bine sã meargã singur în alegeri. Unii au scris chiar si «versuri» alãturi, gen «nu vã amintiti ce-am pãtit?»“, a mai spus deputatul Ioan Munteanu. 72% din chestionati au opinat cã mandatul trebuie sã fie de patru ani, la toate nivelurile de conducere internã, dar cu obligatia ca, dupã alegerile parlamentare din 2008, conducerile de partid sã cearã votul de încredere. Mai exact, prestatia lor în campanie sã fie analizatã si, dacã a fost încununatã de succes, sã rãmînã, iar dacã nu - sã plece si sã se organizeze alte alegeri interne. ÃŽn baza acelorasi chestionare, a fost alcãtuit si un top al criteriilor pentru candidatul ideal la functii, fie administrative, fie politice: 76% din rãspunsuri au apreciat integritatea moralã, 74% pregãtirea profesionalã, 70% imaginea, 68% arta de a conduce si doar 43% aprecierea colegilor.
„Vreau sã fac precizarea cã aceste procente nu sînt definitive, deoarece nu au fost adunate chestionarele din toate organizatiile PSD din tarã. Mai sînt filiale în care abia au avut loc conferintele extraordinare. Datele nu sînt definitive, însã rezultatele finale vor fi cunoscute cu sigurantã pînã la congresul din 10 decembrie“, a mai spus Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1462 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective