Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

PSD a învătat din greseli

Social-democratii s-au hotărît ce îsi doresc. Chestionarele trimise de conducerea centrală a partidului si împărtite spre completare în conferintele judetene arată că membrii PSD au învătat din greseli si au obiective clare pentru viitorul lor politic. La conferinta judeteană extraordinară a PSD Neamt, de acum două săptămîni, au fost împărtite, completate si retransmise la centru 284 de chestionare „privind consultarea membrilor PSD în cadrul unui referendum“.
Viitorul Partidului Social Democrat în privinta prioritătilor electorale, a politicii de aliante si a structurii de conducere reiese din răspunsurile date la cele 12 întrebări. „Chiar am dorit să stiu punctul lor de vedere si, de aceea, am preferat să nu le spun decît că trebuie să-l completeze cu seriozitate, nu să le dau eventuale recomandări. Si dovada este că au iesit lucruri chiar interesante“, a spus presedintele PSD Neamt, deputatul Ioan Munteanu. Astfel, 85% din social-democratii chestionati au declarat că îsi doresc impozitare progresivă. 92% din ei vor să crească gradul de descentralizare a administratiei, dar cu tot cu fonduri, nu doar cu responsabilităti. La întrebarea privind rolul prefectului, social-democratii au fost de părere că e bine să rămînă la fel (28%), să scadă (20%) sau chiar să dispară (15%). În privinta aliantelor electorale cu alte formatiuni politice, membrii PSD au fost vehementi: mai bine singuri, decît cu altii. „60% dintre repondenti au fost de părere că PSD este bine să meargă singur în alegeri. Unii au scris chiar si «versuri» alături, gen «nu vă amintiti ce-am pătit?»“, a mai spus deputatul Ioan Munteanu. 72% din chestionati au opinat că mandatul trebuie să fie de patru ani, la toate nivelurile de conducere internă, dar cu obligatia ca, după alegerile parlamentare din 2008, conducerile de partid să ceară votul de încredere. Mai exact, prestatia lor în campanie să fie analizată si, dacă a fost încununată de succes, să rămînă, iar dacă nu - să plece si să se organizeze alte alegeri interne. În baza acelorasi chestionare, a fost alcătuit si un top al criteriilor pentru candidatul ideal la functii, fie administrative, fie politice: 76% din răspunsuri au apreciat integritatea morală, 74% pregătirea profesională, 70% imaginea, 68% arta de a conduce si doar 43% aprecierea colegilor.
„Vreau să fac precizarea că aceste procente nu sînt definitive, deoarece nu au fost adunate chestionarele din toate organizatiile PSD din tară. Mai sînt filiale în care abia au avut loc conferintele extraordinare. Datele nu sînt definitive, însă rezultatele finale vor fi cunoscute cu sigurantă pînă la congresul din 10 decembrie“, a mai spus Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1101 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective