Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Troleibuzul, la „voia“ E. On

Troleibuzul, la „voia“ E. On

• E. On Moldova a anuntat societatea pietreană că îi reziliază contract de furnizare a energiei electrice • de voie, de nevoie, Troleibuzul trebuie să ia energie electrică mai scumpă cu 30% • astăzi, se va sti dacă E. On va mai fi furnizorul de electricitate pentru societatea Consiliului Judetean Neamt •

La societatea Troleibuzul n-a adus anul ce-a adus ceasul. Pe 27 decembrie, la prima oră, a primit un fax de la E. On Moldova, prin intermediul căruia a fost anuntată că, începînd cu 1 ianuarie 2007, se reziliază contractul de furnizare a energiei electrice. De ieri si pînă azi, cel tîrziu, conducerea de la Troleibuzul trebuie să se pronunte dacă va cumpăra energie electrică de la acelasi furnizor, dar cu 30% mai scumpă, fiind tratată în calitate de consumator captiv si nu eligibil, asa cum este în momentul de fată.

Comunicatul E. On - scurt si la obiect

Faxul trimis de E. On se întinde pe cîteva rînduri si contine precizări clare referitoare la rezilierea contractului, care nu lasă loc de discutii. „Piata de energie este si se mentine în continuare deosebit de critică. Ne confruntăm cu situatia în care nu există energie electrică disponibilă pe piata liberă pentru 2007, pentru că producătorii de energie electrică de stat nu oferă cantităti suficiente pentru clientii eligibili pe piata centralizată a contractelor bilaterale. Blocajul creat pe piata concurentială de energie electrică a făcut imposibil pînă acum efortul nostru de a achizitiona energie electrică pentru consumatorii nostri eligibili pentru perioada de început a anului următor. Dorim să vă asigurăm că depunem în continuare eforturi pentru a contracta cantitătile necesare de energie si a vă prezenta o nouă ofertă în cel mai scurt timp posibil. Totusi, avînd în vedere aparitia acestei situatii impredictibile ce afectează grav echilibrul financiar si economic al relatiei noastre contractuale, regretăm să vă informăm că nu mai putem prelungi contractul de consumator eligibil pentru furnizarea energiei electrice pentru anul 2007, iar obligatiile noastre contractuale vor înceta la data de 1 ianuarie 2007, ora 0. Pentru asigurarea necesarului dumneavoastră de energie puteti opta pentru revenirea la piata reglementată ca si consumator captiv al E. On Moldova, începînd cu 1. 01. 2007. Optiunea dumneavoastră trebuie materializată, în scris, către E. On Moldova, pînă cel tîrziu pe data de 28 decembrie 2006, urmînd ca în următoarele zile să vă prezentăm spre semnare contractul de consumator captiv care va intra în vigoare de la 1. 01. 2007“, se precizează în faxul emis de E. On Moldova.

Troleibuzul trebuie să joace cum i se cîntă

Schimbarea tarifului la energie înseamnă pentru Troleibuzul, aproape sigur, cresterea pretului la biletele de călătorie. „Nu putem opri troleibuzele în depou. Sîntem obligati să cumpărăm energie la pret de consumator captiv, adică mai scump cu 30%. În 2006 eram pe cale să mergem la un furnizor privat de energie, care ne dădea la un pret bun, dar a venit E. On si a zis că ne dă la acelasi pret cu privatul, numai să nu ne piardă de clienti. Acum iată unde am ajuns. Am primit anunt că E. On ne reziliază contractul. Trebuie să mergem ca si consumatori captivi, adică statul este obligat să ne furnizeze energie electrică atîta cît avem nevoie, dar la un pret impus de E. On, fără negociere. Cînd esti consumator eligibil, ai posibilitatea să negociezi pretul. Nu stiu în acest moment cine va suporta diferenta de 30% pe care o vom achita la factura la energie, care pentru noi este materia primă - călătorii prin plata biletelor, noi - ca societate semnatară a contractului, ori Consiliul Judetean, care ne ajută cu subventii, fiind unicul nostru actionar. Sîntem într-o situatie la care nu ne-am gîndit niciodată“, a declarat economist Lorica Mihăilă, directorul general al societătii Troleibuzul. La o zi după primirea faxului, la SC Troleibuzul a avut loc sedinta Consiliului de Administratie, în cadrul căreia s-a dezbătut problema cu curentul electric. Conducerea de la Troleibuzul a scos de pe Internet lista furnizorilor de energie electrică la care ar putea apela. La unii dintre acestia au sunat deja, dar contractul de furnizare nu poate fi semnat mai devreme de două luni, timp în care, vrînd-nevrînd, Troleibuzul trebuie să ia curent de la E. On. Astăzi, conducerea societătii si cei de la E. On vor participa la o discutie pentru a pune al punct amănunte despre viitoarea colaborare. Noi le-am spus că vrem să luăm energie de la E. On pentru două luni, la un pret cu 30% mai mare decît cel actual. Rămîne de văzut dacă ne vor accepta conditiile noastre“, a mai spus directoarea Lorica Mihăilă.
SC Troleibuzul a efectuat ultima scumpire a biletelor si abonamentelor de călătorie în martie 2005, adică în urmă cu aproape doi ani. Se pare că decizia E. On de a nu mai furniza energie electrică la pretul acceptat în cazul consumatorilor captivi va atrage o scumpire substantială a biletelor, imediat după integrarea în Uniunea Europeană.

Articol afisat de 1341 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective