Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Troleibuzul, la „voia“ E. On

Troleibuzul, la „voia“ E. On

• E. On Moldova a anuntat societatea pietreanã cã îi reziliazã contract de furnizare a energiei electrice • de voie, de nevoie, Troleibuzul trebuie sã ia energie electricã mai scumpã cu 30% • astãzi, se va sti dacã E. On va mai fi furnizorul de electricitate pentru societatea Consiliului Judetean Neamt •

La societatea Troleibuzul n-a adus anul ce-a adus ceasul. Pe 27 decembrie, la prima orã, a primit un fax de la E. On Moldova, prin intermediul cãruia a fost anuntatã cã, începînd cu 1 ianuarie 2007, se reziliazã contractul de furnizare a energiei electrice. De ieri si pînã azi, cel tîrziu, conducerea de la Troleibuzul trebuie sã se pronunte dacã va cumpãra energie electricã de la acelasi furnizor, dar cu 30% mai scumpã, fiind tratatã în calitate de consumator captiv si nu eligibil, asa cum este în momentul de fatã.

Comunicatul E. On - scurt si la obiect

Faxul trimis de E. On se întinde pe cîteva rînduri si contine precizãri clare referitoare la rezilierea contractului, care nu lasã loc de discutii. „Piata de energie este si se mentine în continuare deosebit de criticã. Ne confruntãm cu situatia în care nu existã energie electricã disponibilã pe piata liberã pentru 2007, pentru cã producãtorii de energie electricã de stat nu oferã cantitãti suficiente pentru clientii eligibili pe piata centralizatã a contractelor bilaterale. Blocajul creat pe piata concurentialã de energie electricã a fãcut imposibil pînã acum efortul nostru de a achizitiona energie electricã pentru consumatorii nostri eligibili pentru perioada de început a anului urmãtor. Dorim sã vã asigurãm cã depunem în continuare eforturi pentru a contracta cantitãtile necesare de energie si a vã prezenta o nouã ofertã în cel mai scurt timp posibil. Totusi, avînd în vedere aparitia acestei situatii impredictibile ce afecteazã grav echilibrul financiar si economic al relatiei noastre contractuale, regretãm sã vã informãm cã nu mai putem prelungi contractul de consumator eligibil pentru furnizarea energiei electrice pentru anul 2007, iar obligatiile noastre contractuale vor înceta la data de 1 ianuarie 2007, ora 0. Pentru asigurarea necesarului dumneavoastrã de energie puteti opta pentru revenirea la piata reglementatã ca si consumator captiv al E. On Moldova, începînd cu 1. 01. 2007. Optiunea dumneavoastrã trebuie materializatã, în scris, cãtre E. On Moldova, pînã cel tîrziu pe data de 28 decembrie 2006, urmînd ca în urmãtoarele zile sã vã prezentãm spre semnare contractul de consumator captiv care va intra în vigoare de la 1. 01. 2007“, se precizeazã în faxul emis de E. On Moldova.

Troleibuzul trebuie sã joace cum i se cîntã

Schimbarea tarifului la energie înseamnã pentru Troleibuzul, aproape sigur, cresterea pretului la biletele de cãlãtorie. „Nu putem opri troleibuzele în depou. Sîntem obligati sã cumpãrãm energie la pret de consumator captiv, adicã mai scump cu 30%. ÃŽn 2006 eram pe cale sã mergem la un furnizor privat de energie, care ne dãdea la un pret bun, dar a venit E. On si a zis cã ne dã la acelasi pret cu privatul, numai sã nu ne piardã de clienti. Acum iatã unde am ajuns. Am primit anunt cã E. On ne reziliazã contractul. Trebuie sã mergem ca si consumatori captivi, adicã statul este obligat sã ne furnizeze energie electricã atîta cît avem nevoie, dar la un pret impus de E. On, fãrã negociere. Cînd esti consumator eligibil, ai posibilitatea sã negociezi pretul. Nu stiu în acest moment cine va suporta diferenta de 30% pe care o vom achita la factura la energie, care pentru noi este materia primã - cãlãtorii prin plata biletelor, noi - ca societate semnatarã a contractului, ori Consiliul Judetean, care ne ajutã cu subventii, fiind unicul nostru actionar. Sîntem într-o situatie la care nu ne-am gîndit niciodatã“, a declarat economist Lorica Mihãilã, directorul general al societãtii Troleibuzul. La o zi dupã primirea faxului, la SC Troleibuzul a avut loc sedinta Consiliului de Administratie, în cadrul cãreia s-a dezbãtut problema cu curentul electric. Conducerea de la Troleibuzul a scos de pe Internet lista furnizorilor de energie electricã la care ar putea apela. La unii dintre acestia au sunat deja, dar contractul de furnizare nu poate fi semnat mai devreme de douã luni, timp în care, vrînd-nevrînd, Troleibuzul trebuie sã ia curent de la E. On. Astãzi, conducerea societãtii si cei de la E. On vor participa la o discutie pentru a pune al punct amãnunte despre viitoarea colaborare. Noi le-am spus cã vrem sã luãm energie de la E. On pentru douã luni, la un pret cu 30% mai mare decît cel actual. Rãmîne de vãzut dacã ne vor accepta conditiile noastre“, a mai spus directoarea Lorica Mihãilã.
SC Troleibuzul a efectuat ultima scumpire a biletelor si abonamentelor de cãlãtorie în martie 2005, adicã în urmã cu aproape doi ani. Se pare cã decizia E. On de a nu mai furniza energie electricã la pretul acceptat în cazul consumatorilor captivi va atrage o scumpire substantialã a biletelor, imediat dupã integrarea în Uniunea Europeanã.

Articol afisat de 1780 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective