Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Produse alimentare scoase de pe piată

• abaterile constatate de inspectorii sanitar-veterinari au fost sanctionate cu amenzi în valoare de 94 de milioane de lei

60 de controale efectuate de către lucrătorii Directiei Sanitar-Veterinare Neamt, în săptămîna premergătoare Crăciunului, s-au soldat cu sanctiuni din cauza abaterilor constatate.
Au fost făcute verificări în unităti economice care depozitează, păstrează, transportă si valorifică produse de origine animală sau de altă natură, precum si în piete, oboare, tîrguri, unităti de procesare si chiar microferme. Echipele de control au constatat că în unele dintre pietele agroalimentare din judet, precum si în cîteva unităti de industrie alimentară nu sînt respectate conditiile de igienă impuse de normativele în vigoare.
Tot în pietele alimentare, s-a mai constatat că se vindea lapte si produse lactate cu impurităti, ambalate si manevrate în conditii neigienice, iar producătorii particulari comercializau carne nemarcată si necertificată corespunzător. De asemenea, producătorii particulari nu aveau documente care să ateste provenienta produselor alimentare de origine animală.
Foarte multe dintre neregulile sanctionate de către inspectorii sanitar-veterinari au vizat transportul animalelor căte oboare sau unităti de sacrificare. Astfel, s-a constatat că multe dintre animalele duse la sacrificat nu erau transportate cu mijloace aprobate sanitar-veterinar. Pe de altă parte, animalelor nu le erau asigurate conditii de protectie pe timpul transportului, iar cei care efectuau cursele nu detineau documentele necesare în acest sens.
În consecintă, pentru cele mai grave nereguli constate în timpul controalelor efectuate, inspectorii sanitar-veterinari au aplicat cinci amenzi în valoare totală de 94 de milioane de lei, au confiscat 77 de kilograme de carne, în valoare de 5,15 milioane de lei, opt kilograme de produse lactate - de 800.000 de lei, si 6 kilograme de peste - de 330.000 de lei. A fost suspendată temporar activitatea a trei agenti economici si aplicat un avertisment. În săptămîna anterioară, inspectorii sanitar-veterinari au efectuat 27 de controale în unităti de productie si îmbuteliere apă minerală si băuturi răcoritoare nealcoolice, brutării, mori, fabrici de bere si fabrici de dulciuri din judet. Au fost prelevate probe de produse, în vederea verificării calitătii, precum si probe microbiologice care să dovedească respectarea normelopr igienico-sanitare. Ca urmare a abaterilor constatate, a fost suspendată activitatea în trei unităti, iar uneia i-a fost aplicat avertisment.

Articol afisat de 1209 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective