Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Ne-a preocupat întotdeauna cheltuirea eficientã a banului public“

„Ne-a preocupat întotdeauna cheltuirea eficientã a banului public“

• afirmã vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea

De la începutul anului 2006, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea, a fost, timp de peste 3 luni, seful legislativului nemtean. Practic, a fost singura persoanã din conducerea Consiliului Judetean, aleasã în 2004, care nu a încãlcat legile incompatibilitãtii alesilor locali. Peste domeniile de care rãspunde de drept - Directia tehnicã, drumuri, poduri, reparatii, modernizãri, transport public, patrimoniu CJ, Drupo, Apa Serv, Troleibuzul - Dumitru Badea a avut, în regim de interimat, toate competentele unui sef la Consiliul Judetean, pînã la alegerea presedintelui Vlad Marcoci. „Am condus efectiv institutia, cu tot ce implicã acest lucru, începînd de la cheltuirea eficientã a banului public, pînã la specializarea personalului din Consiliul Judetean. ÃŽn acest sens, am avut o colaborare foarte bunã cu institutia Prefecturii si cu institutiile descentralizate“, a declarat Dumitru Badea. Anul 2006, care n-a diferit foarte mult din punct de vedere al fondurilor alocate pentru infrastructurã, a marcat, totusi, elemente pozitive în dezvoltarea acesteia:
„Am avut în vedere eficientizarea activitãtii societãtilor în care Consiliul Judetean este actionar unic sau majoritar. Deja, în acest an, sînt rezultate vizibile la Troleibuzul si Apa Serv. Sînt semnale de revigorare si la Drupo, unde conducerea a fost schimbatã de douã ori în acest an, ceea ce demonstreazã cã omul sfinteste locul. Personal, am o legãturã permanentã cu aceste societãti si adresez multumiri conducãtorilor acestora pentru seriozitatea cu care trateazã problemele cu care se confruntã fiecare dintre ele, în conditiile functionãrii în regimul economiei de piatã. Doresc sã precizez cã, desi sînt societãtile noastre, legea nu le acordã nici un fel de avantaje în ceea ce priveste încredintarea de lucrãri, ele participînd în regim concurential la licitatiile organizate de Consiliul Judetean".
Se poate spune cã cele mai importante realizãri ale anului 2006 sînt reabilitarea podului care traverseazã rîul Bistrita, la Roznov, lucrare în care s-au investit peste 31 miliarde de lei, si reabilitarea podului de la Tupilati, de peste rîul Moldova. „La podul de la Roznov, n-a fost vorba numai de bani, aceastã investitie a presupus capital uman, implicare realã, la fata locului, nu coordonare din birou, de la telefon. Profit de aceastã ocazie sã le multumesc, încã o datã, tuturor acelor care s-au implicat în aceastã realizare a Consiliului Judetean, începînd de la Directia Tehnicã, continuînd cu proiectantii, constructorul, salariatii Consiliului si, nu în ultimul rînd, cetãtenii din Roznov si comunele învecinate. Le multumesc în mod special lor, pentru întelegerea si rãbdarea de care au dat dovadã pe tot parcursul derulãrii investitiei“.
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Dumitru Badea a adãugat: „Fac precizarea, cu acest prilej, cã toate lucrãrile de reparatii si modernizãri la drumuri si poduri în judetul Neamt au fost realizate cu bani publici, urmãrindu-se o cît mai eficientã folosire a acestora. Asta numai în baza unor studii efectuate fie de specialistii nostri, fie de altii, cum sînt studentii si profesorii de la Facultatea de Constructii din Iasi. Nici un ban n-a plecat din Consiliul Judetean si nici o hotãrîre nu s-a luat decît cu aprobarea plenului. Nimeni, nici o persoanã, indiferent de coloratura politicã a acesteia, nu-si poate aroga, mai ales din punct de vedere material, nici un fel de merit pentru investitiile derulate de Consiliu. Orice persoanã ar fi, pe orice functie, repet, indiferent de culoarea politicã, atunci cînd are bani, nu are nevoie decît de competentã, dãruire si bunã credintã pentru a realiza ceva. Spun acest lucru pentru cã am vãzut cã unii îsi atribuie niste merite în fata colectivitãtilor sau a unor organisme, în conditiile în care nu au avut nici o atributie si nici o implicare, decît la nivel declarativ“.

Peste 350 de miliarde de lei pentru drumuri

„Sîntem constienti cã, fãrã infrastructurã, orice alte investitii sînt puse sub semnul întrebãrii. Vrem sã-i informãm pe cititori de faptul cã ne-am preocupat în mod real de drumuri anul acesta, atît cît au fost posibilitãtile materiale si cum a fost prevãzutã lucrarea. Oamenii nostri au fost permanent pe teren, au verificat stadiul si calitatea lucrãrilor, am încercat, de fapt, sã scoatem maximul posibil din banii pe care i-am avut“, spune Dumitru Badea.
În anul 2006, pentru executia lucrãrilor de întretinere si reparatii pe drumurile judetene, din buget, s-au alocat peste 350 de miliarde de lei. S-au îmbrãcat cu covoare bituminoase 23 de km de 18 drumuri judetene, s-au plombat 84.300 mp, s-au întretinut 20 drumuri cu 17.900 mc material pietros, s-au realizat apãrãri de maluri, dupã inundatii, la drumul înspre Mãnãstirea Sihãstria, iar drumul Cãciulesti-Dobreni s-a îmbrãcat cu asfalt usor. S-au modernizat 7 sectoare de drumuri judetene, s-au realizat consolidãri de poduri si drumuri, s-au elaborat documentatii tehnice pentru modernizãri.
„Stiu cã nu este suficient si cã orice plombare nu este decît o peticire temporarã, poate vom avea posibilitatea sã îmbrãcãm în covor asfaltic toate drumurile“, a spus Dumitru Badea.
„Sîntem optimisti în ceea ce priveste accesarea fondurilor comunitare, atît în anii care urmeazã, cît si în anii viitori. ÃŽn acest sens, compartimentul Programe din Consiliul Judetean, ca de altfel si alte compartimente, au fost mobilizate pentru a realiza astfel de proiecte si programe si de a acorda sprijinul logistic consiliilor locale“, a adãugat Dumitru Badea.

Articol afisat de 1657 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective