Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Ne-a preocupat întotdeauna cheltuirea eficientă a banului public“

„Ne-a preocupat întotdeauna cheltuirea eficientă a banului public“

• afirmă vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea

De la începutul anului 2006, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea, a fost, timp de peste 3 luni, seful legislativului nemtean. Practic, a fost singura persoană din conducerea Consiliului Judetean, aleasă în 2004, care nu a încălcat legile incompatibilitătii alesilor locali. Peste domeniile de care răspunde de drept - Directia tehnică, drumuri, poduri, reparatii, modernizări, transport public, patrimoniu CJ, Drupo, Apa Serv, Troleibuzul - Dumitru Badea a avut, în regim de interimat, toate competentele unui sef la Consiliul Judetean, pînă la alegerea presedintelui Vlad Marcoci. „Am condus efectiv institutia, cu tot ce implică acest lucru, începînd de la cheltuirea eficientă a banului public, pînă la specializarea personalului din Consiliul Judetean. În acest sens, am avut o colaborare foarte bună cu institutia Prefecturii si cu institutiile descentralizate“, a declarat Dumitru Badea. Anul 2006, care n-a diferit foarte mult din punct de vedere al fondurilor alocate pentru infrastructură, a marcat, totusi, elemente pozitive în dezvoltarea acesteia:
„Am avut în vedere eficientizarea activitătii societătilor în care Consiliul Judetean este actionar unic sau majoritar. Deja, în acest an, sînt rezultate vizibile la Troleibuzul si Apa Serv. Sînt semnale de revigorare si la Drupo, unde conducerea a fost schimbată de două ori în acest an, ceea ce demonstrează că omul sfinteste locul. Personal, am o legătură permanentă cu aceste societăti si adresez multumiri conducătorilor acestora pentru seriozitatea cu care tratează problemele cu care se confruntă fiecare dintre ele, în conditiile functionării în regimul economiei de piată. Doresc să precizez că, desi sînt societătile noastre, legea nu le acordă nici un fel de avantaje în ceea ce priveste încredintarea de lucrări, ele participînd în regim concurential la licitatiile organizate de Consiliul Judetean".
Se poate spune că cele mai importante realizări ale anului 2006 sînt reabilitarea podului care traversează rîul Bistrita, la Roznov, lucrare în care s-au investit peste 31 miliarde de lei, si reabilitarea podului de la Tupilati, de peste rîul Moldova. „La podul de la Roznov, n-a fost vorba numai de bani, această investitie a presupus capital uman, implicare reală, la fata locului, nu coordonare din birou, de la telefon. Profit de această ocazie să le multumesc, încă o dată, tuturor acelor care s-au implicat în această realizare a Consiliului Judetean, începînd de la Directia Tehnică, continuînd cu proiectantii, constructorul, salariatii Consiliului si, nu în ultimul rînd, cetătenii din Roznov si comunele învecinate. Le multumesc în mod special lor, pentru întelegerea si răbdarea de care au dat dovadă pe tot parcursul derulării investitiei“.
Vicepresedintele Consiliului Judetean, Dumitru Badea a adăugat: „Fac precizarea, cu acest prilej, că toate lucrările de reparatii si modernizări la drumuri si poduri în judetul Neamt au fost realizate cu bani publici, urmărindu-se o cît mai eficientă folosire a acestora. Asta numai în baza unor studii efectuate fie de specialistii nostri, fie de altii, cum sînt studentii si profesorii de la Facultatea de Constructii din Iasi. Nici un ban n-a plecat din Consiliul Judetean si nici o hotărîre nu s-a luat decît cu aprobarea plenului. Nimeni, nici o persoană, indiferent de coloratura politică a acesteia, nu-si poate aroga, mai ales din punct de vedere material, nici un fel de merit pentru investitiile derulate de Consiliu. Orice persoană ar fi, pe orice functie, repet, indiferent de culoarea politică, atunci cînd are bani, nu are nevoie decît de competentă, dăruire si bună credintă pentru a realiza ceva. Spun acest lucru pentru că am văzut că unii îsi atribuie niste merite în fata colectivitătilor sau a unor organisme, în conditiile în care nu au avut nici o atributie si nici o implicare, decît la nivel declarativ“.

Peste 350 de miliarde de lei pentru drumuri

„Sîntem constienti că, fără infrastructură, orice alte investitii sînt puse sub semnul întrebării. Vrem să-i informăm pe cititori de faptul că ne-am preocupat în mod real de drumuri anul acesta, atît cît au fost posibilitătile materiale si cum a fost prevăzută lucrarea. Oamenii nostri au fost permanent pe teren, au verificat stadiul si calitatea lucrărilor, am încercat, de fapt, să scoatem maximul posibil din banii pe care i-am avut“, spune Dumitru Badea.
În anul 2006, pentru executia lucrărilor de întretinere si reparatii pe drumurile judetene, din buget, s-au alocat peste 350 de miliarde de lei. S-au îmbrăcat cu covoare bituminoase 23 de km de 18 drumuri judetene, s-au plombat 84.300 mp, s-au întretinut 20 drumuri cu 17.900 mc material pietros, s-au realizat apărări de maluri, după inundatii, la drumul înspre Mănăstirea Sihăstria, iar drumul Căciulesti-Dobreni s-a îmbrăcat cu asfalt usor. S-au modernizat 7 sectoare de drumuri judetene, s-au realizat consolidări de poduri si drumuri, s-au elaborat documentatii tehnice pentru modernizări.
„Stiu că nu este suficient si că orice plombare nu este decît o peticire temporară, poate vom avea posibilitatea să îmbrăcăm în covor asfaltic toate drumurile“, a spus Dumitru Badea.
„Sîntem optimisti în ceea ce priveste accesarea fondurilor comunitare, atît în anii care urmează, cît si în anii viitori. În acest sens, compartimentul Programe din Consiliul Judetean, ca de altfel si alte compartimente, au fost mobilizate pentru a realiza astfel de proiecte si programe si de a acorda sprijinul logistic consiliilor locale“, a adăugat Dumitru Badea.

Articol afisat de 1213 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective