Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Scandal în Casa Domnului

Scandal în Casa Domnului

• 30 de preoti din Protopopiatul Bacău au luat „cu asalt“ Palatul Episcopal Roman • acestia au încercat să schimbe decizia de „mazilire“ a protopopului de Bacău • Episcopia Romanului are de primit 700 de milioane de lei de la protopopiatul din judetul vecin •

Un grup de 30 de preoti au luat cu asalt Palatul Episcopal Roman, în prima zi după Crăciun, pentru a determina revenirea asupra deciziei de schimbare a preotului protopop de Bacău, Constantin Tomozei. Desi era evidentă nemultumirea acestora, grupul de preoti băcăuani a refuzat explicit să recunoască actiunea de nesupunere asupra deciziei luate de Episcopul Eftimie, în urma rapoartelor întocmite de inspectorii eparhiali romascani. „N-am venit decît să-l colindăm pe PS Eftimie. Nu este vorba despre nici o revoltă a preotilor. Întrebati purtătorul de cuvînt al Episcopiei, întrebati si pe preotul Closcă, de ce s-a ascuns“, au declarat preotii, care, la vederea redactorilor „Monitorului de Roman“, au început să se împrăstie.
Nici consilierul Raul Rojnită nu a fost mai vorbăret, sub pretext că nu este abilitat să vorbească, sustinînd că este grăbit să ajungă la un serviciu religios: „Nu este încă nimic definitiv. S-a decis astăzi să se mai analizeze situatia din Protopopiatul Bacău“, a mentionat acesta.
La insistentele redactorului „Monitorului de Roman“, consilierul eparhial Mihăită Popovici a prezentat punctul de vedere al Episcopiei. „Nu putem accepta la infinit ca la nivelul Episcopiei Romanului să existe oameni care să blocheze activitătile si să tină Episcopia Romanului frînată în procesul ei ireversibil de modernizare. Actiunea de astăzi, din păcate, gresit denumită «răzmerită» nu a fost altceva decît de a păstra mai departe vechiul si de a nu lăsa loc actiunilor de dinamizare a activitătii Episcopiei, care să aducă prosperitate. Hotărîrile luate astăzi nu au, însă, caracter definitiv, ci sînt mai degrabă o păsuire pentru o reanalizare a situatiei. Sînt convins că PS Eftimie, în colaborare cu PS Arhiereu Vicar Ioachim Băcăuanul, vor lua cele mai sănătoase decizii, numai în interesul Episcopiei“, a precizat Mihăită Popovici. Acesta a recunoscut că, la dispozitia PS Eftimie Luca, activitatea preotului protopopt Constantin Tomozei a fost evaluată pe componentele economice, culturale, social-filantropice si de disciplină. „PS Eftimie ne-a cerut în mai multe rînduri să facem evaluarea activitătii protopopiatelor, pentru ca PS Eftimie, ierarhul nostru, să poată lua cele mai bune decizii. Din păcate la Bacău au fost găsite nereguli în toate aceste sectoare: respectiv 700 de milioane de lei datorii către Episcopia Romanului, conturi de gestiune nepredate pînă la sfîrsitul lunii decembrie. Noi am solicitat să fim, la rîndul nostru, evaluati. Considerăm că mai este necesar ca pe aceste posturi să mai fie înlocuiti preotii mai vechi, tocmai în spiritul înnoirii de care am vorbit, pentru a aplica reformele la care am făcut referire“, a mai declarat părintele Mihăită Popovici. În acelasi timp s-a făcut propunerea ca în postul de la Bacău să fie numit preotul Petru Dinu, paroh la Biserica „Sfinta Înviere“, din Bacău, considerat de consilierii romascani a fi un preot cu har si dăruire pentru munca amintită. Consilierul episcopal a mai apreciat că în spatele miscării de joi, 28 decembrie, s-ar fi aflat tocmai grupul de preoti ale căror interese si nereguli erau „oblăduite“ de protopopul Constantin Tomozei.
FOTO: În prima zi după sărbătoarea Crăciunului, Episcopia a fost luată cu asalt de 30 de preoti

Articol afisat de 1943 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective