Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Acordarea ajutorului pentru încãlzire, popularizatã la sate

Acordarea ajutorului pentru încãlzire, popularizatã la sate

• în acest scop, în douã zile, functionarii publici din Prefecturã si Directia Muncii si Solidaritãtii Sociale au ajuns prin 12 comune

Acordarea ajutorului pentru încãlzirea locuintelor din mediul rural a fost subiectul unei campanii de informare în rîndul sãtenilor, în care au fost implicati functionari ai Prefecturii si Directiei Muncii si Solidaritãtii Sociale Neamt. „Mergem în comune pentru a intra în relatie directã cu cetãtenii si pentru a-i informa asupra noului tip de ajutor social“, a precizat prefectul Toader Mocanu.
Actiunea a fost începutã în urmã cu douã zile, functionarii celor douã institutii fãcînd cunoscute prevederile OUG nr.107/ 2006 privind acordarea de ajutoare familiilor si persoanelor singure, cu venituri de pînã la 500 lei/ persoanã (cinci milioane de lei vechi) si care folosesc pentru încãlzirea locuintei lemne, cãrbuni sau combustibili petrolieri.
Dupã cum a declarat Cristina Aboboaie, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt, campania se desfãsoarã la initiativa reprezentantului Guvernului în teritoriu, cu scopul de a informa cetãtenii din mediul rural asupra noului tip de ajutor social acordat de Guvernul României, prin Ministerul Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei.
În primele douã zile ale campaniei, miercuri si joi - 17 si 18 ianuarie - douã echipe mixte formate din reprezentantii celor douã institutii au parcurs aproximativ 40 de sate din 12 comune nemtene - Bahna, Români, Moldoveni, Rãucesti , Brusturi, Drãgãnesti, Urecheni, Petricani, Pãstrãveni, Tãmãseni, Doljesti si Sãbãoani.
Echipele mixte au vizat, în principal, satele îndepãrtate din aceste comune, unde informatia ajunge mai greu. Acestea au împãrtit fluturasi si au lipit afise în zone frecventate de populatie: dispensare medicale, cãmine culturale, statii de autobuz, magazine. „Este regretabil cã primarii îsi fac campanie electoralã pe banii Guvernului. ÃŽn unele comune, echipele trimise în sate au identificat afise privind acest ajutor social semnate de primari, fãrã a se preciza si sursa acestui ajutor“, a declarat prefectul judetului.
Paralel cu aceastã campanie, specialistii Directiei de Muncã, Solidaritate Socialã si Familie Neamt verificã si respectarea prevederilor Legii 416/ 2001 privind venitul minim garantat. În acest sens, avînd în vedere problemele apãrute în privinta eliberãrii certificatelor medicale ale beneficiarilor, la Rãucesti se iau în calcul doar documentele prezentate de medicul expert al asigurãrilor sociale. În aceastã comunã s-au descoperit cei mai multi scutiti medical de la munca în folosul comunitãtii, adeverintele fiind eliberate de medicul de familie.

Articol afisat de 1782 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective