Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Hotii de motorinã din „Sãgeata Albastrã“ erau ajutati de mecanic

Hotii de motorinã din „Sãgeata Albastrã“ erau ajutati de mecanic

• în momentul în care au fost prinsi de jandarmi, hotii furaserã 330 de litri de motorinã si urmau sã sustragã alti 600 de litri • mecanicul locomotivei participa activ la golirea rezervoarelor • indivizii au recunoscut cã nu era pentru prima datã cînd furau motorinã • aceasta era vîndutã cu 25.000 de lei/ litru proprietarilor de autovehicule cu motoare diesel •

Actiunea jandarmilor din Gara Bicaz, în cazul furtului de motorinã din „Sãgeata Albastrã“, a scos la ivealã aspecte deosebit de grave. De asemenea, prin dimensiunea prejudiciului cauzat, numai într-o singurã searã, si a faptului cã infractorii au recunoscut cã nu era pentru prima datã cînd furau motorinã, o întrebare de bun simt se impune. Si anume cum de a fost posibil ca doi indivizi, în complicitate cu angajatii CFR, sã fure combustibil fãrã sã fie cineva care sã-i prindã. Dacã altii nu au fãcut-o, au reusit jandarmii nemteni care, pe baza unei informatii, au pus la punct un flagrant ce a dat rezultate neasteptate.
Flagrantul a fost organizat în seara de 16 ianuarie, iar filajul, realizat de lucrãtorii din cadrul Compartimentului de Prevenire si Combatere a Criminalitãtii si a Detasamentului de Jandarmi Mobil, a început în jurul orei 21. Scopul actiunii: prinderea unui grup organizat pe furturi de combustibil din rezervoarele trenurilor tip „Sãgeata Albastrã“. Dupã mai bine de douã ore de filaj, jandarmii au intervenit depistîndu-i pe Constantin G., de 35 de ani, cu domiciliul în Bicaz, fãrã ocupatie si fãrã antecedente penale, Vasile C., în vîrstã de 34 de ani, cu domiciliul în Bicaz, fãrã ocupatie si fãrã antecedente penale, si pe Gabriel Vasile L., de 41 de ani, cu domiciliul în sat Hemeius, comuna Hemeius-Bacãu, mecanicul de locomotivã. Cel din urmã, în loc sã pãzeascã rezervoarele locomotivei, îi ajuta pe cei doi hoti sã care bidoanele încãrcate cu motorinã, combustibil furat de la „Sãgeata Albastrã“.
În momentul în care au fost prinsi, cei trei indivizi furaserã cantitatea de 330 litri motorinã care se afla depozitatã în 10 recipienti din plastic. În urma verificãrilor, jandarmii au descoperit încã 18 bidoane goale care urmau sã fie umplute. În total, cei trei urmau sã sustragã cantitatea de aproximativ 1.000 de litri de motorinã, combustibil care urma sã fie depozitat la locuinta unuia dintre cei implicati. Audiati, cei în cauzã au recunoscut cã nu se aflau la prima faptã de acest gen si cã motorina urma sã fie vîndutã unor persoane din orasul Bicaz. Pretul practicat: 25.000 de lei/ litru. Destul de mult, în conditiile în care motorina era furatã. Acelasi tip de combustibil se vinde la pompã cu putin peste 31.000 de lei. Un calcul simplu aratã cã, într-o singurã noapte, cei trei obtineau un profit de aproximativ 25 de milioane de lei din furtul combustibilului. Un exercitiu simplu de imaginatie aratã cã 30 de astfel de fapte aduceau pentru infractori un profit de 750 de milioane de lei. Totusi, îi lãsãm pe anchetatori sã stabileascã cu certitudine valoarea prejudiciului creat CFR-ului.
Celor trei le-au fost întocmite actele premergãtoare, sub aspectul sãvîrsirii infractiunilor de furt calificat si asociere în vederea comiterii de infractiuni, dosarul fiind înaintat la Parchetul de pe lîngã Judecãtoria Bicaz, în vederea continuãrii cercetãrilor.

Articol afisat de 1958 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective