Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Podul de la Tupilati, inaugurare oficială

Podul de la Tupilati, inaugurare oficială

• la eveniment au fost prezenti prefectul Toader Mocanu, presedintele CJ, Vlad Marcoci, directorul Drupo, Sorin Cezar Brumă, si autoritătile din comuna Tupilati • reabilitarea obiectivului a costat circa 7 miliarde de lei • reprezentantii administratiei judetene intentionează să introducă restrictii pentru vehiculele de tonaj greu •

Podul de la Tupilati, al doilea ca lungime din tară, din cele situate pe drumurile judetene, a fost, ieri, inaugurat de autoritătile nemtene. În prima parte a zilei, la Tupilati au ajuns, pentru tăierea panglicii inaugurale, atît Sorin Cezar Brumă, directorul societătii Drupo care a efectuat lucrările de reparatii, prefectul Toader Mocanu, presedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, cît si reprezentanti ai comunei Tupilati. Lucrările de reparatii au durat aproximativ un an si au costat circa sapte miliarde de lei. A fost nevoie să se lucreze la pilele unu si patru care, din cauza vechimii, traficului greu si apei care le-a erodat s-au fisurat si chiar au suferit deplasări putin. Muncitorii de la Drupo le-au întărit cu gabioane si au turnat cămăsi de beton în jurul lor.
Prefectul Toader Mocanu, prezent la inaugurare, a declarat: „M-a adus în mod special ceva aici, amintindu-mi că, la finele lunii mai 2006, în momentul în care prima pilă a podului a picat, m-am întîlnit cu fostul presedinte al Consiliului Judetean. Am avut o dispută cu acesta, pentru că eu grăbeam executarea lucrărilor de reparatie la pod, pentru ca oamenii să poată, într-adevăr, să circule pe el, fiind nevoiti să facă un ocol de aproximativ 30-40 de kilometri. Acum, avem conducere nouă la CJ, avem director nou la Drupo si lucrările s-au desfăsurat în timp scurt. Este un lucru important pentru cetăteni, pentru toti cei care parcurg această distantă, Hanu Ancutei - Piatra Neamt sau Roman - Hanu Ancutei - Tupilati - Davideni - Păstrăveni - Urecheni. Erau autobuze care circulau pe acest traseu, locuitorii din zona limitrofă orasului Tîrgu Neamt care erau navetisti aveau dificultăti, dar astăzi s-a pus capăt acestor probleme. Si cred că ar fi foarte bine ca traficul greu, mă refer la acele masini de 40 de tone sau chiar peste 40 de tone, să suporte o restrictie de greutate pe pod, dar asta este treaba Consiliului Judetean. Cu sigurantă se va proceda la o restrictionare a greutătii, pentru că altfel, în doi-trei ani, vom interveni din nou“. Presedinte CJ, Vlad Marcoci, a sustinut propunerea prefectului, de limitare a tonajului: „A trecut o perioadă destul de lungă de cînd a intrat în reparatii acest pod, dar bine ca s-au terminat. Ni s-a luat a doua piatră de pe inimă. Ne bucură că, după schimbarea conducerii societătii Drupo, lucrurile s-au miscat mult mai repede si, începînd de astăzi, acest obiectv poate fi folosit la parametri. Este adevărat că vom impune în continuare restrictii de tonaj. Vreau să îi avertizez pe cei care vor să transporte cantităti peste limita legală să se abtină, pentru că amenzile sînt foarte mari“.

„În conditiile unei expoatări corecte, nu cred că vor exista probleme mari“

Petru Gherghel, primarul de Tupilati, a vorbit despre complicatiile care au apărut în perioada în care podul a fost închis: „Restrictiile de pe acest pod au afectat cetătenii din comuna Tupilati, pentru că acestia au 1.500 de hectare peste rîul Moldova si nu au putut să meargă la arat, la discuit, la lucrările agricole, să ducă vacile, oile la păsunat, au fost mari probleme pentru dînsii. Din punct de vedere al Consiliului Local, au fost pierderi la oborul pe care îl avem. Din cauza restrictiilor impuse, nu au mai venit multe masini si oborul a căzut din punct de vedere material“.
Cezar Sorin Brumă, director de la Drupo, societatea care s-a ocupat cu lucrările de reparatii, a subliniat: „Important este că s-a rezolvat o problemă în zonă, pentru că acesta este un drum care face legătura directă pe drumul european E85. Sînt 37 de kilometri pe care trebuia să îi ocolească agentii economici din zonă si cred că toată lumea va simti acest lucru. Nu uitati, însă, că podul este făcut în anii '30 si în mod sigur el este uzat, este asa cum este, dar în conditiile unei expoatări corecte, nu cred că vor exista probleme mari. La ora actuală, podul este bun pentru un trafic normal, nu pentru un supratrafic, cum s-ar putea întîmpla. Deci, cineva va trebui să aibă grijă să verifice sau să supravegheze modul în care se face traficul. Aici sînt foarte multe balastiere în zonă si asta înseamnă masini grele, trafic foarte intens. Aceasta s-ar putea să fie singura problemă pe care s-o aibă acest pod“.

Articol afisat de 2951 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective