Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Podul de la Tupilati, inaugurare oficialã

Podul de la Tupilati, inaugurare oficialã

• la eveniment au fost prezenti prefectul Toader Mocanu, presedintele CJ, Vlad Marcoci, directorul Drupo, Sorin Cezar Brumã, si autoritãtile din comuna Tupilati • reabilitarea obiectivului a costat circa 7 miliarde de lei • reprezentantii administratiei judetene intentioneazã sã introducã restrictii pentru vehiculele de tonaj greu •

Podul de la Tupilati, al doilea ca lungime din tarã, din cele situate pe drumurile judetene, a fost, ieri, inaugurat de autoritãtile nemtene. În prima parte a zilei, la Tupilati au ajuns, pentru tãierea panglicii inaugurale, atît Sorin Cezar Brumã, directorul societãtii Drupo care a efectuat lucrãrile de reparatii, prefectul Toader Mocanu, presedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, cît si reprezentanti ai comunei Tupilati. Lucrãrile de reparatii au durat aproximativ un an si au costat circa sapte miliarde de lei. A fost nevoie sã se lucreze la pilele unu si patru care, din cauza vechimii, traficului greu si apei care le-a erodat s-au fisurat si chiar au suferit deplasãri putin. Muncitorii de la Drupo le-au întãrit cu gabioane si au turnat cãmãsi de beton în jurul lor.
Prefectul Toader Mocanu, prezent la inaugurare, a declarat: „M-a adus în mod special ceva aici, amintindu-mi cã, la finele lunii mai 2006, în momentul în care prima pilã a podului a picat, m-am întîlnit cu fostul presedinte al Consiliului Judetean. Am avut o disputã cu acesta, pentru cã eu grãbeam executarea lucrãrilor de reparatie la pod, pentru ca oamenii sã poatã, într-adevãr, sã circule pe el, fiind nevoiti sã facã un ocol de aproximativ 30-40 de kilometri. Acum, avem conducere nouã la CJ, avem director nou la Drupo si lucrãrile s-au desfãsurat în timp scurt. Este un lucru important pentru cetãteni, pentru toti cei care parcurg aceastã distantã, Hanu Ancutei - Piatra Neamt sau Roman - Hanu Ancutei - Tupilati - Davideni - Pãstrãveni - Urecheni. Erau autobuze care circulau pe acest traseu, locuitorii din zona limitrofã orasului Tîrgu Neamt care erau navetisti aveau dificultãti, dar astãzi s-a pus capãt acestor probleme. Si cred cã ar fi foarte bine ca traficul greu, mã refer la acele masini de 40 de tone sau chiar peste 40 de tone, sã suporte o restrictie de greutate pe pod, dar asta este treaba Consiliului Judetean. Cu sigurantã se va proceda la o restrictionare a greutãtii, pentru cã altfel, în doi-trei ani, vom interveni din nou“. Presedinte CJ, Vlad Marcoci, a sustinut propunerea prefectului, de limitare a tonajului: „A trecut o perioadã destul de lungã de cînd a intrat în reparatii acest pod, dar bine ca s-au terminat. Ni s-a luat a doua piatrã de pe inimã. Ne bucurã cã, dupã schimbarea conducerii societãtii Drupo, lucrurile s-au miscat mult mai repede si, începînd de astãzi, acest obiectv poate fi folosit la parametri. Este adevãrat cã vom impune în continuare restrictii de tonaj. Vreau sã îi avertizez pe cei care vor sã transporte cantitãti peste limita legalã sã se abtinã, pentru cã amenzile sînt foarte mari“.

„ÃŽn conditiile unei expoatãri corecte, nu cred cã vor exista probleme mari“

Petru Gherghel, primarul de Tupilati, a vorbit despre complicatiile care au apãrut în perioada în care podul a fost închis: „Restrictiile de pe acest pod au afectat cetãtenii din comuna Tupilati, pentru cã acestia au 1.500 de hectare peste rîul Moldova si nu au putut sã meargã la arat, la discuit, la lucrãrile agricole, sã ducã vacile, oile la pãsunat, au fost mari probleme pentru dînsii. Din punct de vedere al Consiliului Local, au fost pierderi la oborul pe care îl avem. Din cauza restrictiilor impuse, nu au mai venit multe masini si oborul a cãzut din punct de vedere material“.
Cezar Sorin Brumã, director de la Drupo, societatea care s-a ocupat cu lucrãrile de reparatii, a subliniat: „Important este cã s-a rezolvat o problemã în zonã, pentru cã acesta este un drum care face legãtura directã pe drumul european E85. Sînt 37 de kilometri pe care trebuia sã îi ocoleascã agentii economici din zonã si cred cã toatã lumea va simti acest lucru. Nu uitati, însã, cã podul este fãcut în anii '30 si în mod sigur el este uzat, este asa cum este, dar în conditiile unei expoatãri corecte, nu cred cã vor exista probleme mari. La ora actualã, podul este bun pentru un trafic normal, nu pentru un supratrafic, cum s-ar putea întîmpla. Deci, cineva va trebui sã aibã grijã sã verifice sau sã supravegheze modul în care se face traficul. Aici sînt foarte multe balastiere în zonã si asta înseamnã masini grele, trafic foarte intens. Aceasta s-ar putea sã fie singura problemã pe care s-o aibã acest pod“.

Articol afisat de 3276 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective