Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 19 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primãvara din ianuarie umple spitalele cu copii

Medicii pediatri nemteni sînt îngrijorati de numãrul mare de copii afectati de infectii respiratorii care ajung la spital în stare gravã, necesitînd internare si administrarea unui tratament injectabil cu antibiotice puternice. De la începutul acestei sãptãmîni, sectiile pediatrie ale spitalelor din judet s-au supraaglomerat din cauza unui nou val de viroze respiratorii cu complicatii, care îi afecteazã mai ales pe sugari si pe copiii de vîrstã prescolarã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Radu Smicalã, seful sectiei Pediatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, ieri erau internati aici 130 de copii diagnosticati cu infectii respiratorii. „Sectia este arhiplinã si compartimentul Reanimare, de asemenea. Zilnic se prezintã la consultatie cîte 20-25 de copii, din care jumãtate trebuie internati. Majoritatea au febrã mare, nu pot respira din cauza secretiilor din nas si gît si varsã. Copiii mai mãrisori cu care se poate colabora, acuzã dureri de cap si muschi. Din ce spun pãrintii, reiese cã evolutia bolii este foarte rapidã si cã în numai douã-trei zile apar suprainfectãrile. Cei mititei prezintã forme de pneumonie mai mult sau mai putin grave, care necesitã tratament îndelungat cu antibiotice puternice. De aceea, îi sfãtuim pe pãrinti ca atunci cînd observã primele semne de boalã sã meargã cu copilul la doctor si sã nu îl tinã acasã, dîndu-i cîte un medicament pe care i l-a dat copilului ei vecina sau chiar unul recomandat de farmacist“, a declarat doctorul pediatru Radu Smicalã. Plin de pacienti cu vîrste mici care au fost internati si asaltat de copii veniti la consultatii este si compartimentul Pediatrie din cadrul Spitalului Orãsenesc Roznov. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Cristian Petrovici, seful acestui compartiment, la Roznov sînt consultati zilnic cîte 30 de copii. ÃŽntrucît sectia nu are decît zece paturi, se decide internarea doar în situatii extrem de grave.
„Din ceea ce constat zi de zi, copiii au o imunitate foarte fragilã. Din acest motiv si din cauzã cã si virusii au suferit mutatii si au devenit mai rezistenti la antibiotice, tratamentul îsi face efectul mai greu si abia dupã o sãptãmînã se simt ameliorãri. Din cauza multitudinii de copii cu afectiuni respiratorii grave, le recomand pãrintilor sã nu îi mai scoatã afarã pe micuti si sã evite pe cît posibil aglomeratiile, unde riscul de contaminare cu virusi este foarte crescut. De asemenea, le recomand sã le ofere copiilor o alimentatie bogatã în fruncte si legume bogate în vitamina C, precum si în produse care contin multe proteine. Decît un suc din comert, e de preferat sã le facem celor mici o limonadã, iar în loc de ciocolatã, e mai bine sã le dãm o portocalã“, a declarat doctorul pediatru Cristian Petrovici.

Articol afisat de 1543 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective