Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La scoalã, între uniformã si tinuta trendy

• o dezbatere pe aceastã temã a avut loc la sfîrsitul sãptãmînii trecute

Introducerea uniformei în scolile nemtene a fost subiect de discutie între reprezentanti ai Inspectoratului Scolar, ai scolilor, Politiei si elevi, dezbaterea avînd loc la sediul institutiei care coordoneazã învãtãmîntul. La discutii au participat mai multi directori de licee, cunoscãtori ai opiniilor elevilor în legãturã cu uniformele scolare. Profesorul Mihai Obreja, directorul Colegiului Rares, a declarat cã în unitatea pe care o conduce nici nu are rost sã insiste pe introducerea uniformei, întrucît ar fi refuzat categoric de cãtre liceeni. Atitudine opusã au avut elevii de la Roman Vodã, care au acceptat sã poate aceeasi costumatie în timpul programului scolar. Daniela Suman, directorul liceului romascan, a declarat cã nu a fost usor ca dirigintii si ceilalti profesori sã-i convingã pe elevi sã accepte uniforma scolarã: „A fost foarte complicat sã-i convingem pe elevi sã accepte uniforma ca semn de apartenentã la grup, dovadã de afiliere. Si nu stiu cîtã importantã are ea în a-i retine pe elevi sã meargã prin baruri. Noi am avut cîtiva care au fost prinsi în timpul raziilor si au fost adusi la scoalã de cãtre politisti. Le-a fost atît de rusine, încît nu au mai cãlcat prin astfel de locuri“. Inspectorul general Dorina Luminita Drexler s-a declarat o sustinãtoare a uniformelor scolare. „Sustin uniformele scolare, dar ca element de distinctie. ÃŽmi amintesc de perioada în care eram dirigintã am recurs la un siretlic pentru a-i convinge pe elevi sã o accepte - mi-am fãcut douã rochii din acelasi material din care erau fãcute uniformele. ÃŽn zilele cînd aveam ore la clasa mea purtam una dintre rochii, ca sã fiu la fel ca elevii“. Ionut Savin, subinspector în Departamentul Prevenire din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie, a declarat cã uniformele scolare le-ar usura munca politistilor, întrucît i-ar identifica usor pe elevi si a cerut ca în Legea învãtãmîntului sã fie introduse precizãri în baza cãrora sã se studieze la scoalã despre provenirea criminalitãtii si educatia civicã. Subiectul uniformelor a fost dezbãtut si în anul scolar trecut în scolile nemtene, în aproximativ 90% dintre ele fiind opiinii favorabile portului acesteia. Apoi, doar în cîteva s-a pãstrat aceastã optiune, alegînd ca la ore elevii sã poarte uniforme realizate fie la nivelul fiecãrei clase, fie la nivel de unitate scolarã.

Articol afisat de 2338 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de individ la data 05.03.2007 17:05
Atitudine comunista a D Drexler
Dorina Drexler isi arata mereu vechile deprinderi din era comunista, pe care a slujit-o cu strasnicie. Cum poate avea asemenea iluzii optice? Poate au venit patroni croitori care i-au propus un comision pe masura, pentru ca doar contul din banca trebuie sa creasca mereu, contrar salariului de bugetar. Directoarea de la Roman Voda ar trebui sa vorbeasca despre o uniforma a spinzuratilor in scoala ei. Cand lumea abia mai vine la scoala ele viseaza la epoca dictaturii Drexler. Rusine sa le fie! Daca sunt asa destepte trebuiau sa vina cu un program EUROPEAN care sa subventioneze aceste uniforme, pentru ca tot se bat ele cu pumnul in piept ca sunt mari creatoare de programe.
Ad�ugat de profesor la data 05.03.2007 19:07
huooooo....!!!!
Are dreptate individul de mai sus...ar fi mai bine daca madam drexler si-ar pune ea uniforma si ar matura trotuarele din fata ISJ. mai bine ne-ar spune ce masuri de mare sefa a luat pentru reducerea abandonului scolar si a nr. de exmatriculari din scoli.ii trebuie uniforma ca sa-i scoata pe elevi din baruri? mai bine ar inventa niste metode prin care sa atraga copiii spre scoala, nu sa-i faca sa fuga de la scoala.nu se vede ca de cand a venit la conducerea ISJ scoala s-a transformat in mosie proprie? HUOOOO...!Incompetenta si dictatura ! Asta scrie pe fruntea madamei.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective