Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 22 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
GRIPA TV: Despre cum se ºterge ecranul televizorului de praf

GRIPA TV: Despre cum se ºterge ecranul televizorului de praf

Un rãspuns avizat ne-ar recomanda spray-uri electrostatice, cîrpe moi, absorbante, contraindicînd apa, spirtul sau prea intimul abur ieºit din gurã.
Celebrul banc de pe timpul Superficial-Judecatului, ne spunea despre metoda ºtergerii ecranului prin interior, de cãtre chiar personajul principal, care îºi saluta poporul folosindu-ºi mîinile, în gesturi largi, ca ºtergãtoarele de parbriz. Aºadar, astãzi, cînd ºtergerea ecranului de praf, la exterior, este rezolvatã (repetãm, folosiþi spray electrostatic ºi cîrpe moi, de firmã), ne întrebãm care ar fi cele mai adecvate metode de a-l ºterge ºi prin interior, întrucît Prea-Repede-Împuºcatul îºi þine genialele discursuri pe la alte televiziuni, prin alte spaþii.
Nu de alta, dar Gripa Tv. este molipsitoare ºi cauzeazã grav sãnãtãþii milioanelor de privitori, ca sã folosim gãselniþa lui Florin Piersic. ªi fiindcã avem de-a face cu multe televiziuni locale, cîte una de cartier, (ca sã nu spunem ºi de cele de la Roman), despre care mai nimeni, mai niciodatã, n-a încercat a scrie, pe bune, de bune ºi de rele, totul derulîndu-se în contra-partidã, vom încerca noi, ajutaþi de domniile voastre, cititorii telespectatori, sã le spunem cum am dori noi, privitorii, sã se ºteargã praful prin interior. Fãrã supãrare, cu simpatie, amical ºi cu posibilitãþi de drept la replicã.
Începem cu cea mai aproape de noi rubricã, omniprezentã, numitã Revista Presei. Dimineaþa (cã doar nu în miezul nopþii, ca la cîteva posturi centrale), populaþia se pare cã doreºte, la Tv., mai pe scurt, mai comod ºi absolut mai ieftin, sã vadã ce scriu gazetele. În context, dimineaþa, dar nu foarte de dimineaþã, adicã pe la orele 08,30-09,00, cînd funcþionãrimea ajunge la serviciu, iar pensionarii ºi-au adus acasã sacoºa cu o pîine, televiziunile locale se întrec în a capta atenþia (a-ºi cîºtiga rating-ul) cu rubrica Revista Presei, la concurenþã acerbã cu televiziunile centrale, mult mai multe ºi mult mai centrale. Pentru Piatra, dintr-un sondaj personal, vã pot spune cã, pe primul loc în audienþã, se aflã ºpagatistul Mircea Badea, de la Antenã, amuzant, spontan, caraghios, circar ºi narcisist, emiþînd judecãþi de bun simþ, combinate cu hãhãituri de un prost-gust care-i înfioarã ºi pe cei de la Vacanþa Mare, în fine, bun, cu rating. Altul ar fi Cazan, de la Realitatea, un profesionist îndîrjit, un tipicar plat, meseriaº, care a ales calea non-show-ului, fiind interesat doar sã transmitã informaþia repede ºi coerent. Ceilalþi (sau celelalte) de la emisiunile centrale de dimineaþã, o toacã pe can-canuri ºi citesc, dacã mai au timp, printre scãlîmbãieli ºi þinute cu decolteuri matinale, cîte un titlu de primã paginã. Cum e în Piatra? Nu poate fi decît la fel: pe un post, doi bãieþi citesc titlurile, completîndu-ºi reciproc nepriceperea în ale gazetãriei, cîºtigînd totuºi prin inocenþã, pe un altul un actor îºi iroseºte talentul ºi inteligenþa în demersul de a-l imita pe Mircea Badea, reuºind sã fie, pe alocuri, mai bun ca modelul, iar pe altul, o pietreancã frumoasã rãu invitã gazetari, în cunoºtinþã de cauzã, care, la rîndul lor, îºi dau cu pãrerea, sau evitã, cu grijã, o pãrere tranºantã, normal, atunci cînd este vorba despre aspecte sensibile ale cetãþii. Deocamdatã atît.

Vã aºtept cu interes pãrerile despre emisiunile televiziunilor locale ºi nu numai, cu speranþa unei rubrici interactive. Nu am premii, ci doar voi publica cinstit, fãrã cenzurã, opiniile dumneavoastrã. Dacã vom fi mai mulþi de trei, mergem la un post Tv. ºi o punem de-un talk-show anost, la care nu se uitã nimeni, preferînd Animal Planet. Aºadar: ce vã place ºi ce nu vã place la televiziunile locale: UNU Tv. Neamþ, Tv.M Piatra Neamþ, Prima Tv. Neamþ, Conex Sat Roman ºi Antena 1 Roman? Am mare încredere în... umorul dumneavoastrã. Daþi-vã cu pãrerea! Aºtept provincia!

Adresa mea este:
Cristian Timofte, Monitorul de Neamþ, Str. Calistrat Hogaº nr.3, Piatra Neamþ, Pentru ‚„GRIPA Tv.“, e-mail: [email protected]
Rubrica fiind sãptãmînalã, poate înghiþi ce înghiþim cu toþii, timp de o sãptãmînã, bun sau mai puþin bun.

Articol afisat de 2404 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cristian TIMOFTE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective