Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectul, amenințat cu pîra la premier

Prefectul, amenințat cu pîra la premier

• reprezentanții Comisariatului pentru Societate Civilă îl vor sesiza pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, privind refuzul Prefecturii Neamț de a încheia un protocol de colaborare • Prefectura susține că nu este adepta încheierii unor protocoale cu instituțiile non-guvernamentale, pentru că vrea să-și păstreze echidistanța •

Refuzul prefectului județului Neamț, Toader Mocanu, de a încheia un protocol de colaborare cu reprezentanții Comisariatului pentru Societate Civilă (CSC), a determinat conducerea acestei instituții non-guvernamentale să decidă înaintarea unui protest către premierul Călin Popescu Tăriceanu. Comisarul șef al CSC Roman, consilierul conservator Sorin Cazan, a declarat că răspunsul Prefecturii Neamț l-a lăsat fără replică. „Este greu de înțeles justificarea Prefecturii, în ceea ce privește refuzul de a încheia un protocol de colaborare cu noi, sub motivația că «se poate colabora și fără protocol», cu atît mai mult cu cît CSC a organizat, anul trecut, o întîlnire la Piatra Neamț, cu toate autoritățile județene, prin care și-a explicat intențiile de colaborare cu toate organismele statului. În definitiv, scopul nostru și cel al Prefecturii este același, de a apăra interesele cetățeanului în fața abuzurilor statului“, a declarat Sorin Cazan. Acesta a spus că a înaintat comisarului general al CSC, George Prodan, la București, răspunsul primit de la Prefectura Neamț, după care se va relua demersul Comisariatul Regiunii de Nord-Est.
Comisarul general George Prodan s-a arătat surprins de refuzul Prefecturii Neamț, de care nu avea, încă, cunoștință, pentru că nu-i parvenise corespondența. „Vom reveni, cu o adresă, către Prefectura Neamț, prin Euro-Comisariatul Regiunii de Nord-Est, după ce ne vom interesa care au fost motivele respingerii unui astfel de protocol, în condițiile în care la nivelul țării s-au încheiat astfel de înțelegeri cu majoritatea instituțiilor similare. În condițiile în care vom primi, din nou, un refuz, ne vom adresa premierului Ioan Popescu Tăriceanu, căruia îi vom aduce la cunoștință răspunsul stupefiant al Prefecturii Neamț“, a declarat George Prodan.
Purtătorul de cuvînt al Prefecturii Neamț, Cristina Aboboaie, a reconfirmat refuzul Prefecturii de a semna un asemenea protocol. „În ideea echidistanței față de toate organizațiile non-guvernamentale, instituția Prefectului Neamț nu dorește să privilegieze pe nici una dintre acestea, încheind parteneriate instituționale separate. Instituția Prefectului de Neamț încheie parteneriate de colaborare pe bază de proiecte punctuale. Aceste aspecte le-am făcut cunoscute și Comisariatului pentru Societatea Civilă, căruia i-am subliniat faptul că sîntem deschiși dialogului cu această organizație și că putem lucra împreună, pentru monitorizarea aplicării legislației în materia aplicării drepturilor omului, eliminării abuzurilor și diminuării fenomenului corupției“, a declarat Cristina Aboboaie.
Dan Ioan Cărpușor, șeful Comisariatul Regiunii de Nord-Est, a declarat că, la sfîrșitul săptămînii viitoare, și-a propus invitarea, la o discuție, a prefectului de Neamț, Toader Mocanu. „În opinia mea, răspunsul primit de comisarul CSC de la Roman, Sorin Cazan, ascunde doar o lipsă de comunicare corectă. Vom încerca să organizăm, la sfîrșitul săptămînii viitoare, o întrunire cu toți comisarii din Regiunea Nord-Est, la care vom invita și reprezentanții prefecturilor. Eu cred că se va lămuri și această chestiune a semnării unui asemenea protocol de colaborare, pentru că CSC este singura organizație non-guvernamentală înființată în baza unei hotărîri de Guvern. Eu, personal, am o comunicare excelentă cu instituția Prefecturii și nu văd motivul pentru care ar putea fi refuzat un asemenea protocol în condițiile în care atît CSC, cît și Prefectura, ca reprezentantă a Guvernului în teritoriu, au același scop, apărarea cetățeanului împotriva deciziilor abuzive ale unor instituții ale statului“, a declarat euro-comisarul Dan Ioan Cărpușor, primar al Romanului.

Articol afisat de 1395 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de ialexandru la data 09.05.2006 08:05
CSC -mare gluma
"euro-comisar" ..ha ha ha ...ce mare pacaleala este aceasta CSC !!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective