Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prefectul, ameninþat cu pîra la premier

Prefectul, ameninþat cu pîra la premier

• reprezentanþii Comisariatului pentru Societate Civilã îl vor sesiza pe premierul Cãlin Popescu Tãriceanu, privind refuzul Prefecturii Neamþ de a încheia un protocol de colaborare • Prefectura susþine cã nu este adepta încheierii unor protocoale cu instituþiile non-guvernamentale, pentru cã vrea sã-ºi pãstreze echidistanþa •

Refuzul prefectului judeþului Neamþ, Toader Mocanu, de a încheia un protocol de colaborare cu reprezentanþii Comisariatului pentru Societate Civilã (CSC), a determinat conducerea acestei instituþii non-guvernamentale sã decidã înaintarea unui protest cãtre premierul Cãlin Popescu Tãriceanu. Comisarul ºef al CSC Roman, consilierul conservator Sorin Cazan, a declarat cã rãspunsul Prefecturii Neamþ l-a lãsat fãrã replicã. „Este greu de înþeles justificarea Prefecturii, în ceea ce priveºte refuzul de a încheia un protocol de colaborare cu noi, sub motivaþia cã «se poate colabora ºi fãrã protocol», cu atît mai mult cu cît CSC a organizat, anul trecut, o întîlnire la Piatra Neamþ, cu toate autoritãþile judeþene, prin care ºi-a explicat intenþiile de colaborare cu toate organismele statului. ÃŽn definitiv, scopul nostru ºi cel al Prefecturii este acelaºi, de a apãra interesele cetãþeanului în faþa abuzurilor statului“, a declarat Sorin Cazan. Acesta a spus cã a înaintat comisarului general al CSC, George Prodan, la Bucureºti, rãspunsul primit de la Prefectura Neamþ, dupã care se va relua demersul Comisariatul Regiunii de Nord-Est.
Comisarul general George Prodan s-a arãtat surprins de refuzul Prefecturii Neamþ, de care nu avea, încã, cunoºtinþã, pentru cã nu-i parvenise corespondenþa. „Vom reveni, cu o adresã, cãtre Prefectura Neamþ, prin Euro-Comisariatul Regiunii de Nord-Est, dupã ce ne vom interesa care au fost motivele respingerii unui astfel de protocol, în condiþiile în care la nivelul þãrii s-au încheiat astfel de înþelegeri cu majoritatea instituþiilor similare. ÃŽn condiþiile în care vom primi, din nou, un refuz, ne vom adresa premierului Ioan Popescu Tãriceanu, cãruia îi vom aduce la cunoºtinþã rãspunsul stupefiant al Prefecturii Neamþ“, a declarat George Prodan.
Purtãtorul de cuvînt al Prefecturii Neamþ, Cristina Aboboaie, a reconfirmat refuzul Prefecturii de a semna un asemenea protocol. „ÃŽn ideea echidistanþei faþã de toate organizaþiile non-guvernamentale, instituþia Prefectului Neamþ nu doreºte sã privilegieze pe nici una dintre acestea, încheind parteneriate instituþionale separate. Instituþia Prefectului de Neamþ încheie parteneriate de colaborare pe bazã de proiecte punctuale. Aceste aspecte le-am fãcut cunoscute ºi Comisariatului pentru Societatea Civilã, cãruia i-am subliniat faptul cã sîntem deschiºi dialogului cu aceastã organizaþie ºi cã putem lucra împreunã, pentru monitorizarea aplicãrii legislaþiei în materia aplicãrii drepturilor omului, eliminãrii abuzurilor ºi diminuãrii fenomenului corupþiei“, a declarat Cristina Aboboaie.
Dan Ioan Cãrpuºor, ºeful Comisariatul Regiunii de Nord-Est, a declarat cã, la sfîrºitul sãptãmînii viitoare, ºi-a propus invitarea, la o discuþie, a prefectului de Neamþ, Toader Mocanu. „ÃŽn opinia mea, rãspunsul primit de comisarul CSC de la Roman, Sorin Cazan, ascunde doar o lipsã de comunicare corectã. Vom încerca sã organizãm, la sfîrºitul sãptãmînii viitoare, o întrunire cu toþi comisarii din Regiunea Nord-Est, la care vom invita ºi reprezentanþii prefecturilor. Eu cred cã se va lãmuri ºi aceastã chestiune a semnãrii unui asemenea protocol de colaborare, pentru cã CSC este singura organizaþie non-guvernamentalã înfiinþatã în baza unei hotãrîri de Guvern. Eu, personal, am o comunicare excelentã cu instituþia Prefecturii ºi nu vãd motivul pentru care ar putea fi refuzat un asemenea protocol în condiþiile în care atît CSC, cît ºi Prefectura, ca reprezentantã a Guvernului în teritoriu, au acelaºi scop, apãrarea cetãþeanului împotriva deciziilor abuzive ale unor instituþii ale statului“, a declarat euro-comisarul Dan Ioan Cãrpuºor, primar al Romanului.

Articol afisat de 1855 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ialexandru la data 09.05.2006 07:05
CSC -mare gluma
"euro-comisar" ..ha ha ha ...ce mare pacaleala este aceasta CSC !!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective