Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Tratament complet“ la coafor ºi frizerii

• 19 unitãþi care presteazã servicii de înfrumuseþare personalã au fost amendate de inspectorii OPC ºi le-a fost suspendatã temporar activitatea • echipele de control au constatat cã dezinfectarea instrumentarului ºi materialelor nu se fãcea corespunzãtor, nu exista listã de tarife ºi nu se precizau operaþiunile care caracterizeazã serviciile prestate •

25 de agenþi economici din judeþ care presteazã servicii de înfrumuseþare personalã - precum frizerie, coafurã, manichiurã, pedichiurã, cosmeticã - au fost în vizorul inspectorilor Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor (OJPC) Neamþ. Aceºtia au verificat, în cursul lunii aprilie, respectarea prevederilor legale privind protecþia consumatorilor.
Controlul efectuat a scos la ivealã nereguli în cazul a 19 unitãþi, fiind aplicate tot atîtea sancþiuni contravenþionale, în valoare totalã de 38 milioane de lei. Totodatã, activitatea acestora a fost, temporar, sistatã. Una dintre abaterile constatate la foarte multe unitãþi a fost aceea cã nu erau precizate toate operaþiunile care caracterizeazã serviciile prestate. ÃŽn multe dintre saloanele de cosmeticã, coafurã ºi pedichiurã, pe lista serviciilor apãreau menþiuni de tipul „tratament complet“, fãrã a se preciza clar despre ce este vorba. De asemenea, nu erau menþionate costurile seviciilor ºi nici ale materialelor utilizate. La trei agenþi economici, serviciile de coafurã, manichiurã ºi pedichiurã nu se desfãºurau în spaþii adecvate, pentru evitarea accidentelor mecanice, eletrocutãrilor sau incendiilor, fiind identificate foarte multe prize deteriorate.
Echipele de control au mai constatat cã, în loc de folosirea procedeelor cu cãldurã umedã, sub presiune, cãldurã uscatã, sau chimice, sterilizarea instrumentarului ºi a materialelor se fãcea cu o substanþã cu rol de dezinfectant general pentru suprafeþe ºi pentru apã. Cît priveºte saloanele de cosmeticã, s-a constatat cã nici un prestator de servicii nu curãþa ºi dezinfecta zilnic, cu detergent special, husele care acoperã canapelele pentru tratamente cosmetice ºi masaj. Inspectorii OJPC susþin cã angajaþii unitãþilor verificate nu cunoºteau faptul cã este obligatorie spãlarea ºi dezinfectarea mîinilor lor ºi ale clienþilor, înainte de a prestarea manichiurei ºi a pedichiurei, care se pot solda cu uºoare rãniri ºi sîngerãri. Prestatorii de astfel de servicii nu utilizau instrumentar de unicã folosinþã. În unele unitãþi controlate, s-a constatat cã lenjeria curatã nu era depozitatã în dulapuri special amenajate, ci alãturi de lenjeria uzatã, în rafturi improvizate sau chiar pe calorifere.
Controlul inspectorilor OJPC a mai sos la ivealã cã se utilizau produse cosmetice care nu aveau inscripþionate data fabricaþiei, termenul de valabilitate, numãrul lotului, denumirea ºi adresa importatorului ºi nici executarea testelor indicate de producãtor pentru verificarea toleranþei clientului, la diverse vopsele de pãr, gene, sprîncene sau soluþii de permanent.

Articol afisat de 2664 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective