Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Club Rotary „Piatra Neamț 2005“, la Istambul

• cîțiva membri ai clubului s-au întîlnit, la sfîrșitul săptămînii trecute, cu reprezentanți ai două cluburi similare din capitala Turciei

Cîțiva membri ai Clubului Rotary „Piatra Neamț 2005“ s-au întîlnit, la sfîrșitul săptămînii trecute, cu reprezentanți ai două cluburi similare din Istanbul. Din Piatra Neamț a fost prezent, pe lîngă Cornel Agăleanu, președintele clubului, și Vlad Marcoci, șeful administrației publice nemțene. El a declarat că la Istanbul au fost distribuite pliante de prezentare ale județului și ale Clubului Rotary, prilej cu care s-au cunoscut cu membri ai două cluburi similare turcești și s-au discutat amănunte despre funcționare și problemele specifice. În perioada următoare, turcii vor veni la Piatra Neamț, pentru a se cunoaște mai bine cu membrii Rotary „Piatra Neamț 2005“, după care se intenționează organizarea unor înfrățiri între cluburi.
Actul de naștere al noului Club Rotary la Piatra Neamț a fost semnat, vineri, 10 iunie 2005, în cadrul unei ceremonii solemne publice desfășurate la Teatrul Tineretului, al cărei punct culminant a fost așa-numita chartare. După eșecul primului club pietrean, înființat în 1997 și de-chartat recent, Rotary „Piatra Neamț 2005“ a primit charta - actul de recunoaștere - semnată de președintele Rotary International și de guvernatorul Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova, Dragoș Nițulescu. Totodată, noului club i-a fost înmînat colanul - semnul puterii, și clopotul - care va marca, prin sunetul său, începutul și sfîrșitul ședințelor de la Piatra Neamț. Înființarea acestui nou club a avut loc într-un an aniversar, în care Rotary Club împlinea 100 de ani de existență.
Alături de guvernatorul Districtului 2241, la marcarea constituirii Clubului Rotary „Piatra Neamț 2005“ au fost prezenți Tudor Tuleașcă, guvernator asistent pentru zona Moldova, alături de reprezentanți ai multor cluburi din țară.
Noul club s-a cristalizat în jurul lui Cornel Agăleanu, care este președintele fondator, și include personalități din diverse domenii de activitate, de la lichidator judiciar la profesori, chiar și un preot ortodox, cu o dominanță dată de ingineri patroni, deocamdată doar bărbați, deși clubul admite femeile. Cel mai tînăr membru are 29 de ani. Ca nume amintim pe pictorul Dumitru Bezem, ex-președintele CJ, Dan Vasile Constantin, primarul de Tașca, Alexandru Drăgan, președintele CJ Vlad Marcoci, Vasile Țoc - preot și protopop de Roznov, Cornel Agăleanu, președintele clubului, proprietarul Galeriei de Artă „Vert“.

Articol afisat de 2225 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective