Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sindicaliºtii pun „la cale“ soarta învãþãmîntului, la Piatra Neamþ

Sindicaliºtii pun „la cale“ soarta învãþãmîntului, la Piatra Neamþ

Liderii Federaþiei Sindicatelor Libere din Învãþãmînt (FSLI) se vor întîlni, în intervalul 26-28 mai, la Piatra Neamþ, pentru a analiza stadiul realizãrii prevederilor cuprinse în acordul semnat anul trecut, în noiembrie, cu Guvernul. La acþiune este aºteptat ºi liderul Federaþiei, profesorul Aurel Cornea.
„La sfîrºitul lunii mai, va avea loc, la Piatra Neamþ, Colegiul Liderilor Federaþiei Sindicatelor Libere din ÃŽnvãþãmînt, ºi sînt sigur cã unul din subiectele abordate va fi stadiul realizãrii acordului cu Guvernul. Aºteptãm sã vedem cum vor evolua discuþiile. O parte din prevederile acordului au fost îndeplinite, ºi mã refer la ordonanþa de creºtere a salariilor ºi la cea pentru plata diferenþelor salariale - acestea se aplicã, chiar dacã mai sînt, pe ici pe colo, mici scãpãri legate de plata diferenþelor salariale, în unele localitãþi.
Problema cea mai arzãtoare este cã nu se ºtie exact cînd va apãrea proiectul legii salarizãrii în sectorul bugetar. ÃŽn acest sens, liderii celor patru federaþii sindicale din învãþãmînt au participat la o discuþie cu reprezentanþii Guvernului, în care s-a discutat la modul general despre «ierarhizarea» salariilor în sectorul bugetar. Aceastã «ierarhizare» sunã puþin nefiresc - noi tocmai doream o viziune unitarã asupra salariilor în sectorul bugetar, cu diferenþierile care se pot face transparent, la vedere, asupra unor domenii care au dificultãþi mai mari ºi care, firesc, trebuie salarizate corespunzãtor. Menþinerea unei mari doze de secretomanie în unele domenii ar conduce la apariþia unor diferenþele inacceptabile între diverse sectoare bugetare, care sã creeze privilegiaþi ºi defavorizaþi. De aceea, repet, noi dorim ca principiul care trebuie sã gestioneze guvernarea banului public sã fie cel al transparenþei. Dacã acest lucru se va realiza sau nu, vom vedea în proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor“, a precizat profesor Constatin Baroi (foto), vicepreºedintele Sindicatului Liber din ÃŽnvãþãmînt (SLI) Neamþ.
Proiectul legii salarizãrii bugetarilor este, deja, în întîrziere. Acordul semnat în noiembrie 2005 de federaþiile sindicale reprezentative din învãþãmînt, cu Guvernul României, menþiona cã acesta se angajeazã sã elaboreze, pînã la data de 15 aprilie 2006, un proiect de lege a salarizãrii personalului bugetar, federaþiile sindicale din învãþãmînt urmînd sã desemneze specialiºti care sã participe la elaborarea acestei legi. Acest lucru nu s-a întîmplat.

Articol afisat de 1679 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective