Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sindicaliștii pun „la cale“ soarta învățămîntului, la Piatra Neamț

Sindicaliștii pun „la cale“ soarta învățămîntului, la Piatra Neamț

Liderii Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt (FSLI) se vor întîlni, în intervalul 26-28 mai, la Piatra Neamț, pentru a analiza stadiul realizării prevederilor cuprinse în acordul semnat anul trecut, în noiembrie, cu Guvernul. La acțiune este așteptat și liderul Federației, profesorul Aurel Cornea.
„La sfîrșitul lunii mai, va avea loc, la Piatra Neamț, Colegiul Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățămînt, și sînt sigur că unul din subiectele abordate va fi stadiul realizării acordului cu Guvernul. Așteptăm să vedem cum vor evolua discuțiile. O parte din prevederile acordului au fost îndeplinite, și mă refer la ordonanța de creștere a salariilor și la cea pentru plata diferențelor salariale - acestea se aplică, chiar dacă mai sînt, pe ici pe colo, mici scăpări legate de plata diferențelor salariale, în unele localități.
Problema cea mai arzătoare este că nu se știe exact cînd va apărea proiectul legii salarizării în sectorul bugetar. În acest sens, liderii celor patru federații sindicale din învățămînt au participat la o discuție cu reprezentanții Guvernului, în care s-a discutat la modul general despre «ierarhizarea» salariilor în sectorul bugetar. Această «ierarhizare» sună puțin nefiresc - noi tocmai doream o viziune unitară asupra salariilor în sectorul bugetar, cu diferențierile care se pot face transparent, la vedere, asupra unor domenii care au dificultăți mai mari și care, firesc, trebuie salarizate corespunzător. Menținerea unei mari doze de secretomanie în unele domenii ar conduce la apariția unor diferențele inacceptabile între diverse sectoare bugetare, care să creeze privilegiați și defavorizați. De aceea, repet, noi dorim ca principiul care trebuie să gestioneze guvernarea banului public să fie cel al transparenței. Dacă acest lucru se va realiza sau nu, vom vedea în proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor“, a precizat profesor Constatin Baroi (foto), vicepreședintele Sindicatului Liber din Învățămînt (SLI) Neamț.
Proiectul legii salarizării bugetarilor este, deja, în întîrziere. Acordul semnat în noiembrie 2005 de federațiile sindicale reprezentative din învățămînt, cu Guvernul României, menționa că acesta se angajează să elaboreze, pînă la data de 15 aprilie 2006, un proiect de lege a salarizării personalului bugetar, federațiile sindicale din învățămînt urmînd să desemneze specialiști care să participe la elaborarea acestei legi. Acest lucru nu s-a întîmplat.

Articol afisat de 1257 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective