Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Medicul Ilaº a ajuns la o înþelegere cu reprezentanþii CAS Neamþ

Medicul Ilaº a ajuns la o înþelegere cu reprezentanþii CAS Neamþ

• pe baza contractului îi sînt decontate toate serviciile medicale pe care le presteazã faþã de cei 1.300 de pacienþi • cadrul medical care l-a agresat pe directorul general al CAS a intrat în „colimatorul“ Colegiului Medicilor •

Medicul de familie Vlad Ilaº, din Bicaz, protagonistul agresiunii comise împotriva juristei Daniela Soroceanu, director general al Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, s-a prezentat, ieri dimineaþã, la sediul instituþiei ºi a semnat contractul pe 2006. Cum documentul care atestã parteneriatul dintre cele douã pãrþi contractante se afla în biroul ºefului CAS, medicul Ilaº nu a avut încotro ºi a trebuit sã dea ochii cu victima sa.
„Am semnat contractul cu acesta medic, în ciuda faptului cã am o oarecare îndoialã în ceea ce priveºte securitatea celor 1.300 de pacienþi pe îi are înscriºi pe listã. Cum din partea Direcþiei de Sãnãtate Publicã ºi a Colegiului Medicilor Neamþ nu am primit nici un document oficial care sã ateste vreun rezultat al unei anchete sau vreo sancþiune, am trecut peste orice pãrere personalã, în ceea ce îl priveºte. De altfel, am discutat ceva cu dumnealui, pe seama ieºirii necontrolate pe care a avut-o, ºi l-am întrebat dacã la fel reacþioneazã dacã îl deranjeazã vreun pacient. A þinut sã precizeze cã nu a avut nici o reclamaþie de acest fel pînã acum, aºa cã nu poate fi acuzat de nimic. Mi-a mai spus cã regretã incidentul, dar cã acesta nu a fost de intensitatea pe care am relatata-o eu. Pe de altã parte, a afirmat cã, de joi încoace, cînd a avut loc conflictul, a dormit foarte bine“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ.
Semnarea contractului de prestãri servicii pe 2006, între cele douã pãrþi, înseamnã cã medicului Vlad Ilaº îi sînt decontate serviciile medicale pe care le presteazã faþã de pacienþii sãi, poate prescrie reþete ºi îºi poate desfãºura întreaga activitate specificã unui medic de familie.

Colegiul Medicilor s-a autosesizat în „cazul Ilaº“
Reamintim cã joi, 5 mai, jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamþ, a fost victima unei întîmplãri grave, petrecute în incinta instituþiei. În timp ce discuta cu medicul de familie Vlad Ilaº, venit la sediul CAS Neamþ pentru a semna contractul de prestãri servicii pe acest an, într-un acces de furie, acesta s-a repezit la ea ºi a strîns-o de gît. Apoi, a izbit-o pe scaunul de pe care se ridicase, proferînd insulte la adresa conducerii instituþiei. În faþa poliþiºtilor ºi reprezentaþilor mass-media, care s-au deplasat la faþa locului, doctorul Ilaº a recunoscut gestul violent pe care l-a fãcut ºi l-a motivat prin acumularea mai multor nemulþumiri la adresa conducerii CAS Neamþ. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru ultraj. Jurista Daniela Soroceanu, director general al instituþiei, a fost consultatã vineri, 6 mai, de cãtre un medic ORL ºi un legist, care au constatat cã pacienta a suferit un traumatism laringian. În consecinþã, i-a fost eliberat un certificat medico-legal, fiindu-i recomandate 6-7 zile de îngrijiri medicale.
Cu toate cã, la scurt timp dupã ce a avut loc conflictul, conducerea Direcþiei de Sãnãtate Publicã Neamþ declara cã va efectua propria anchetã în acest caz ºi va solicita expertizarea psihiatricã a medicului Ilaº, ieri, doctorul Constantin Nanu era de altã pãrere.
„Ancheta referitoare la gestul incalificabil comis de medicul de familie Vlad Ilaº va fi fãcutã de cãtre Colegiul Medicilor Neamþ, care are ºi dreptul de a solicita ca acesta sã fie expertizat psihiatric“.
Doctorul Iosif Köszeghi, preºedintele Colegiului Medicilor Neamþ, a declarat cã acest for profesional s-a autosesizat în cazul medicului Ilaº, pe baza celor relatate în presã. „A fost desemnatã comisia care va ancheta acest caz, urmeazã ca medicul sã fie chemat la sediul nostru, sã se discute cu el ºi sã i se ia o declaraþie, dupã care se va analiza situaþia. ÃŽn funcþie de rezultatul anchetei comisiei, se va decide dacã se impune un examen psihiatric al medicului Ilaº“, a conchis doctorul Iosif Köszeghi.

Articol afisat de 2699 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective