Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Caravana SAPARD“ a ajuns la Piatra Neamț

„Caravana SAPARD“ a ajuns la Piatra Neamț

Prefectura Neamț, cu sprijinul Centrului de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 1 - Iași, dar și al serviciilor ministeriale deconcentrate din județul Neamț, au organizat, luni, 8 mai, în Sala Mare a Palatului Administativ din Piatra Neamț, campania de informare „Caravana SAPARD - oportunități de finanțare a investițiilor din mediul rural“.
Acțiunea a avut ca scop informarea și instruirea potențialilor beneficiari din sectorul privat și a autorităților locale, cu privire la măsurile active ale Programului SAPARD, cît și în privința altor aspecte concrete care interesează, în mod direct, comunitățile locale din mediul rural. În sală au fost prezenți mulți producători agricoli, care sînt interesați de derularea unui program SAPARD și care au avut șansa să afle care sînt căile pe care trebuie să umble pentru a-și vedea scopul atins. Unii participanți la întrunire au avut ocazia să prezinte și problemele de care s-au lovit de cînd au început primele demersuri pentru derularea proiectelor.
Radu Diaconescu, reprezentantul Centrului de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit 1 - Iași, a făcut o prezentare generală a Programului SAPARD, a oferit detalii asupra măsurilor și a modalității de accesare, oportunități legislative etc. Cei interesați au avut posibilitatea să afle informații și despre Programul „Fermierul“, oferta de cofinanțare a băncilor, cerințele procedurii de preautorizare/ autorizare specifice, ca și despre alte oportunități de programe.
Printre domeniile considerate de interes pentru potențialii beneficiari se numără: procesarea produselor agricole și de origine animală, ferme vegetale, inclusiv sere și horticultură, ferme de creștere a animalelor, pensiuni turistice, acvacultura, meșteșuguri, apicultura, sericicultura și silvicultura. Printre proiectele considerate a nu fi eligibile pot fi date exemplu investițiile pentru construcția și modernizarea locuințelor, promovarea produselor prin expoziții, achiziționarea de terenuri agricole, plantațiile pentru producerea pomilor de Crăciun, împădurirea terenurilor cu vegetație forestieră. Orice persoană interesată nu poate beneficia de mai mult de două proiecte pe o singură măsură, atingînd plafonul maxim de finanțare sau două proiecte simultan, pe două măsuri diferite. O condiție pentru acordarea finanțării de la Uniunea Europeană este ca activitatea să nu se închidă timp de cinci ani, atît cît este supravegheat beneficiarul, iar o alta prevede ca activitatea să nu fie vîndută în acest interval.
FOTO: O întîlnire pe tema oportunităților de finanțare a avut loc la Palatul Administrativ

Articol afisat de 1147 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective