Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Elevii nemțeni au scăpat de probele de aptitudini

Elevii nemțeni au scăpat de probele de aptitudini

• urmează testele naționale • acestea se vor desfășura pe 19 iunie (limba și literatura română), 20 iunie (limba și literatura maternă), 21 iunie (matematica) și 22 iunie (istorie sau geografie)

Rezultatele probelor de aptitudini și de verificare a cunoștințelor de limba modernă sau maternă, susținute, în intervalul 5-7 mai, de elevii claselor a VIII-a, în vederea admiterii la liceu se afișează astăzi. Cum, anul acesta, probele și verificările au fost programate să se desfășoare cu o lună înaintea testelor naționale, a existat temerea că prevederea, de dată recentă, va lăsa pustii clasele liceelor aflate în această situație. Însă, n-a fost așa, ba chiar s-a înregistrat o concurență acerbă la unele specializări. Bunăoară, pentru cele 28 de locuri ale clasei bilingve organizate la Colegiul Național „Calistrat Hogaș“ s-au înscris 105 candidați, iar pentru cea de la „Roman-Vodă“ - 108 candidați. Au fost asaltate și liceele cu program sportiv: 133 de elevi s-au „bătut“ pe cele două clase de-a IX-a (56 de locuri) ale LPS Piatra Neamț și alți 166 de elevi pe cele trei (84 de locuri) ale LPS Roman. A avut căutare și Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“, unde s-au înscris 83 de candidați pe 56 de locuri, dar și Liceul de Artă „Victor Brauner“, care a avut 66 de candidați pe 56 de locuri.
„Noi am organizat o clasă de muzică și una de arte plastice și, după susținerea acestor probe, avem cele două clase ocupate. Au venit copii talentați, aproape de pe toată raza județului, poate cei din afara orașului au fost chiar mai interesați decît pietrenii. La muzică ne-au mai rămas 5 locuri libere și, după terminarea repartizării elevilor la licee, vom organiza o a doua etapă a probelor de aptitudini, dar numai la muzică, secția teoretică“, a precizat profesor Mihăiță Albu, directorul Liceului de Artă „Victor Brauner“ Piatra Neamț.
„Am organizat cele două clase de-a IX-a pe specializări noi, «instructor animator» și «instructor pentru activități extrașcolare», și am fost plăcut surprinși să constatăm că avem 83 de candidați pe 56 de locuri. Au venit elevi relativ bine pregătiți și am declarat admiși 73 din 83 de înscriși. După desfășurarea testelor naționale, vom mai face o triere a candidaților admiși, în funcție de medie. Nu știm, însă, cîți vor rămîne din cei admiși - nouă ni s-au părut bine pregătiți, dar nu putem aprecia nivelul cunoștințelor lor la materiile la care vor susține examenele naționale. Deci nu știm cîți dintre ei vor promova testele. Dacă vor trece jumătate dintre cei declarați admiși, vom avea probleme“, a afirmat profesor Geanina Timofte, director adjunct la Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamț.
În schimb, la profilul teologic, unde numărul candidaților înscriși a fost mai mic decît numărul de locuri scoase la concurs, sînt, deja, probleme.
Numai Seminarul Teologic Liceal „Sfinții Împărați Constantin și Elena“ Piatra Neamț a avut candidați mai mulți, respectiv 35 pe 28 de locuri. Seminarul „Veniamin Costache“ a avut 40 de candidați pe 56 de locuri, Seminarul „Sfîntul Gheorghe“ Roman - 23 de candidați pe 56 de locuri, Seminarul „Cuvioasa Paraschiva“ Agapia - 27 de candidați pe 28 de locuri, iar Seminarul Franciscan din Roman a avut 41 de candidați pe 56 de locuri.
În continuare, urmează testele naționale, care se vor desfășura pe 19 iunie (limba și literatura română), 20 iunie (limba și literatura maternă), 21 iunie (matematica) și 22 iunie (istorie sau geografie).

Articol afisat de 1516 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective