Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Elevii nemþeni au scãpat de probele de aptitudini

Elevii nemþeni au scãpat de probele de aptitudini

• urmeazã testele naþionale • acestea se vor desfãºura pe 19 iunie (limba ºi literatura românã), 20 iunie (limba ºi literatura maternã), 21 iunie (matematica) ºi 22 iunie (istorie sau geografie)

Rezultatele probelor de aptitudini ºi de verificare a cunoºtinþelor de limba modernã sau maternã, susþinute, în intervalul 5-7 mai, de elevii claselor a VIII-a, în vederea admiterii la liceu se afiºeazã astãzi. Cum, anul acesta, probele ºi verificãrile au fost programate sã se desfãºoare cu o lunã înaintea testelor naþionale, a existat temerea cã prevederea, de datã recentã, va lãsa pustii clasele liceelor aflate în aceastã situaþie. ÃŽnsã, n-a fost aºa, ba chiar s-a înregistrat o concurenþã acerbã la unele specializãri. Bunãoarã, pentru cele 28 de locuri ale clasei bilingve organizate la Colegiul Naþional „Calistrat Hogaº“ s-au înscris 105 candidaþi, iar pentru cea de la „Roman-Vodã“ - 108 candidaþi. Au fost asaltate ºi liceele cu program sportiv: 133 de elevi s-au „bãtut“ pe cele douã clase de-a IX-a (56 de locuri) ale LPS Piatra Neamþ ºi alþi 166 de elevi pe cele trei (84 de locuri) ale LPS Roman. A avut cãutare ºi Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“, unde s-au înscris 83 de candidaþi pe 56 de locuri, dar ºi Liceul de Artã „Victor Brauner“, care a avut 66 de candidaþi pe 56 de locuri.
„Noi am organizat o clasã de muzicã ºi una de arte plastice ºi, dupã susþinerea acestor probe, avem cele douã clase ocupate. Au venit copii talentaþi, aproape de pe toatã raza judeþului, poate cei din afara oraºului au fost chiar mai interesaþi decît pietrenii. La muzicã ne-au mai rãmas 5 locuri libere ºi, dupã terminarea repartizãrii elevilor la licee, vom organiza o a doua etapã a probelor de aptitudini, dar numai la muzicã, secþia teoreticã“, a precizat profesor Mihãiþã Albu, directorul Liceului de Artã „Victor Brauner“ Piatra Neamþ.
„Am organizat cele douã clase de-a IX-a pe specializãri noi, «instructor animator» ºi «instructor pentru activitãþi extraºcolare», ºi am fost plãcut surprinºi sã constatãm cã avem 83 de candidaþi pe 56 de locuri. Au venit elevi relativ bine pregãtiþi ºi am declarat admiºi 73 din 83 de înscriºi. Dupã desfãºurarea testelor naþionale, vom mai face o triere a candidaþilor admiºi, în funcþie de medie. Nu ºtim, însã, cîþi vor rãmîne din cei admiºi - nouã ni s-au pãrut bine pregãtiþi, dar nu putem aprecia nivelul cunoºtinþelor lor la materiile la care vor susþine examenele naþionale. Deci nu ºtim cîþi dintre ei vor promova testele. Dacã vor trece jumãtate dintre cei declaraþi admiºi, vom avea probleme“, a afirmat profesor Geanina Timofte, director adjunct la Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamþ.
În schimb, la profilul teologic, unde numãrul candidaþilor înscriºi a fost mai mic decît numãrul de locuri scoase la concurs, sînt, deja, probleme.
Numai Seminarul Teologic Liceal „Sfinþii ÃŽmpãraþi Constantin ºi Elena“ Piatra Neamþ a avut candidaþi mai mulþi, respectiv 35 pe 28 de locuri. Seminarul „Veniamin Costache“ a avut 40 de candidaþi pe 56 de locuri, Seminarul „Sfîntul Gheorghe“ Roman - 23 de candidaþi pe 56 de locuri, Seminarul „Cuvioasa Paraschiva“ Agapia - 27 de candidaþi pe 28 de locuri, iar Seminarul Franciscan din Roman a avut 41 de candidaþi pe 56 de locuri.
În continuare, urmeazã testele naþionale, care se vor desfãºura pe 19 iunie (limba ºi literatura românã), 20 iunie (limba ºi literatura maternã), 21 iunie (matematica) ºi 22 iunie (istorie sau geografie).

Articol afisat de 1946 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective