Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Start în reabilitarea stației de epurare a municipiului Piatra Neamț

• președintele CJ Neamț, Vlad Marcoci s-a întîlnit, la Istanbul, cu reprezentantul firmei Biwater Internațional, care i-a dat asigurări că lucrările se vor termina la timp și vor fi la standardele de calitate cerute de proiect

Lucrările de reabilitarea a stației de epurare a apei din municipiul Piatra Neamț vor începe săptămîna viitoare. Programul rămîne „bătut în cuie“ sub rezerva ca și condițiile meteorologice să permită efectuarea lucrărilor. Vlad Marcoci, președintele Consiliului Județean Neamț, a declarat că, la sfîrșitul săptămînii trecute, la Istanbul, în Turcia, s-a întîlnit cu directorul general al firmei Biwater, cîștigătorul licitației internațioanle pentru reabilitarea stației de epurare a apei din municipiul Piatra Neamț. „Reprezentanții firmei Biwater vor veni, săptămîna viitoare, în Piatra Neamț și vor începe lucrările la stația de epurare a apei. Dacă vremea va ține cu noi, lucrările pe partea tehnică vor începe peste cîteva zile. Am discutat cu directorul general al firmei și mi-a dat asigurări că acestea se vor finaliza la termenul stabilit și vor fi executate la standardele cerute de proiect. Am aflat, cu prilejul întîlnirii de la Istanbul, și despre alte lucrări executate de firma Biwater și m-am convins că are o experiență serioasă în domeniul construcțiilor“, a precizat președintele Consiliului Județean Neamț, Vlad Marcoci.
În cadrul acestui proiect, beneficiar final este Compania Județeană Apa Serv, iar firma de consultanță este Hill International. Valoarea contractului este de 9.672.460 de euro. Din această sumă, contribuția Uniunii Europene este în procent de 68%, iar a Companiei Județene Apa Serv SA - de 32%. Este un procent destul de consistent pe care compania trebuie să-l suporte din fonduri proprii - 3.095.187 euro, adică peste 111.426.732.000 lei vechi. Această sumă va fi asigurată de companie, printr-un împrumut contractat de la Banca Europeană de Investiții, conform Acordului de Împrumut Subsidiar semnat de Apa Serv cu Ministerul Finanțelor Publice și cu Consiliul Județean Neamț. Ratele, dobînzile la credit și celelalte cheltuieli vor fi achitate de Apa Serv cu sumele pe care le acumulează în Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare, conform dispozițiilor legale.
În cadrul Companiei Apa Serv, se mai implementează o Măsură ISPA referitoare la îmbunătățirea performanțelor financiare și operaționale, denumită ISPA 2003/ RO/ P/ PA/ 012 FOPIP. Aceasta este coordonată de Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor și de Ministerul Administrației și Internelor. În urma implementării sale, conducerea speră că Apa Serv va deveni un operator puternic, adaptat condițiilor economice și sociale actuale. De asemenea, se fac demersuri pentru ca Apa Serv să devină operator unic pe județul Neamț pentru serviciile de alimentare cu apă. Realizarea acestui deziderat va da Companiei Apa Serv posibilitatea de accesare a fondurilor europene post-aderare.

Articol afisat de 1243 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective