Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Start în reabilitarea staþiei de epurare a municipiului Piatra Neamþ

• preºedintele CJ Neamþ, Vlad Marcoci s-a întîlnit, la Istanbul, cu reprezentantul firmei Biwater Internaþional, care i-a dat asigurãri cã lucrãrile se vor termina la timp ºi vor fi la standardele de calitate cerute de proiect

Lucrãrile de reabilitarea a staþiei de epurare a apei din municipiul Piatra Neamþ vor începe sãptãmîna viitoare. Programul rãmîne „bãtut în cuie“ sub rezerva ca ºi condiþiile meteorologice sã permitã efectuarea lucrãrilor. Vlad Marcoci, preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, a declarat cã, la sfîrºitul sãptãmînii trecute, la Istanbul, în Turcia, s-a întîlnit cu directorul general al firmei Biwater, cîºtigãtorul licitaþiei internaþioanle pentru reabilitarea staþiei de epurare a apei din municipiul Piatra Neamþ. „Reprezentanþii firmei Biwater vor veni, sãptãmîna viitoare, în Piatra Neamþ ºi vor începe lucrãrile la staþia de epurare a apei. Dacã vremea va þine cu noi, lucrãrile pe partea tehnicã vor începe peste cîteva zile. Am discutat cu directorul general al firmei ºi mi-a dat asigurãri cã acestea se vor finaliza la termenul stabilit ºi vor fi executate la standardele cerute de proiect. Am aflat, cu prilejul întîlnirii de la Istanbul, ºi despre alte lucrãri executate de firma Biwater ºi m-am convins cã are o experienþã serioasã în domeniul construcþiilor“, a precizat preºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Vlad Marcoci.
În cadrul acestui proiect, beneficiar final este Compania Judeþeanã Apa Serv, iar firma de consultanþã este Hill International. Valoarea contractului este de 9.672.460 de euro. Din aceastã sumã, contribuþia Uniunii Europene este în procent de 68%, iar a Companiei Judeþene Apa Serv SA - de 32%. Este un procent destul de consistent pe care compania trebuie sã-l suporte din fonduri proprii - 3.095.187 euro, adicã peste 111.426.732.000 lei vechi. Aceastã sumã va fi asiguratã de companie, printr-un împrumut contractat de la Banca Europeanã de Investiþii, conform Acordului de Împrumut Subsidiar semnat de Apa Serv cu Ministerul Finanþelor Publice ºi cu Consiliul Judeþean Neamþ. Ratele, dobînzile la credit ºi celelalte cheltuieli vor fi achitate de Apa Serv cu sumele pe care le acumuleazã în Fondul de Întreþinere, Înlocuire ºi Dezvoltare, conform dispoziþiilor legale.
În cadrul Companiei Apa Serv, se mai implementeazã o Mãsurã ISPA referitoare la îmbunãtãþirea performanþelor financiare ºi operaþionale, denumitã ISPA 2003/ RO/ P/ PA/ 012 FOPIP. Aceasta este coordonatã de Ministerul Mediului ºi Gospodãririi Apelor ºi de Ministerul Administraþiei ºi Internelor. În urma implementãrii sale, conducerea sperã cã Apa Serv va deveni un operator puternic, adaptat condiþiilor economice ºi sociale actuale. De asemenea, se fac demersuri pentru ca Apa Serv sã devinã operator unic pe judeþul Neamþ pentru serviciile de alimentare cu apã. Realizarea acestui deziderat va da Companiei Apa Serv posibilitatea de accesare a fondurilor europene post-aderare.

Articol afisat de 1662 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective