Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Campanie de educație ecologică în rîndul elevilor

Campanie de educație ecologică în rîndul elevilor

• seria acțiunilor, în care vor fi implicate mai multe școli și licee din Neamț, se va desfășura la Durău • între acestea se numără un simpozion și o acțiune de «Monitorizare a calității mediului», la Cascada Duruitoarea și Cabana Fîntînele • copiii vor primi diplome și premii •

La Centrul Cultural Pastoral „Sfîntul Daniil Sihastru“ din stațiunea Durău va avea loc vineri, 2 iunie, începînd cu orele 12, simpozionul județean „Deșeurile ne privesc pe toți!“. Acțiunea marchează încheierea proiectului „Managementul integrat al deșeurilor școlare“, derulat prin Programul de granturi „Natura României“. Acesta a fost inițiat de Centrul Regional de Protecția Mediului pentru Europa Centrală și de Est, Biroul Național România, Asociația „Salvați Dunărea și Delta - Academia Cațavencu“ și beneficiază de sprijinul financiar al societății Ecorom Ambalaje S.A. La simpozion vor participa circa 70 de elevi de la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, Liceul de Artă „Victor Brauner“, Școala nr. 3 Piatra Neamț, Colegiul Național „Ștefan cel Mare“ Tîrgu Neamț, Grupul Școlar „Vasile Sav“ din Roman, Școala de Arte și Meserii Vînători - Neamț, Clubul „Ecomil 2002“ și Clubul Copiilor Zănești.
„Elevii vor prezenta rezultatele activităților din proiect, dar vor fi și discuții legate de poluarea unor zone ale județului, cu deșeuri din ambalaje: ariile protejate Cozla și Pietricica, aria protejată avi-faunistică Vaduri și Pîngărați, Lacul Bicaz - al cărui luciu este acoperit cu PET-uri, rezervația naturală Ceahlău, unde am sesizat cîteva aspecte de poluare cu rumeguș. Noi am fixat, pentru sîmbătă, 3 iunie, și o acțiune de «Monitorizare a calității mediului», la Cascada Duruitoarea și Cabana Fîntînele. Copiii vor primi diplome și premii. De asemenea, vom mai organiza pentru ei o discotecă și un foc de tabără. Sperăm să fie o activitate interesantă“, a precizat profesor Dorina Mormocea, de la Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, coordonatorul acțiunii.
Proiectul a urmărit implicarea tineretului în promovarea activităților de colectare selectivă a deșeurilor din ambalaje, concretinzîndu-se în organizarea unor acțiuni de ecologizare în împrejurimile școlilor, desfășurate de elevi, dar și în campanii de informare și educare publică, privind Directiva Europeană 12/ 04/ EC privind ambalajele și deșeurile din ambalaje, în vederea introducerii de sisteme de colectare selectivă a deșeurilor, în școlile din județul Neamț. Taxa de participare la simpozion este constituită, simbolic, din două kilograme de hîrtie și 3 PET-uri.

Articol afisat de 2972 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective