Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 1 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Credincioșii sărbătoresc Înălțarea Domnului

Credincioșii sărbătoresc Înălțarea Domnului

Credincioșii ortodocși sărbătoresc, astăzi, 1 iunie, „Înălțarea Domnului“ sau „Ispasul“, sărbătoare strîns legată de data la care este prăznuită Învierea Mîntuitorului, deoarece, invariabil, aceasta „cade“ la 40 de zile de la Paște. Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a venit pe pămînt luînd chip de om, din voia Celui Preaînalt, ca semn al iubirii față de omul pe care, astfel, a dorit să-l elibereze din robia întunericului. La vîrsta de 33 de ani, El S-a înălțat la Ceruri, în împărăția Tatălui cel plin de slavă veșnică și nepieritoare. Așa a împlinit Mîntuitorul vorbele proorocilor, înălțarea la Cer constituind o nouă mărturie legată de faptul că Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Mai mult, odată cu acest moment, El a dat apostolilor, și, prin ei, nouă, celor ce mărturisim întru numele lui Dumnezeu, o altă făgăduință, anume aceea legată de a doua Sa venire, despre care, așa cum scrie Sfînta Evanghelie (Matei 24, 36), „nimeni nu va ști cînd va fi aceasta, nici îngerii și nici chiar Fiul, ci numai Tatăl“. Pentru cei care păzesc poruncile lui Dumnezeu și slăvesc numele Lui, prin post și rugăciune, prin smerenie și milostenie, taina celei de-a doua veniri pe pămînt a Fiului, care s-a lăsat răstignit pentru mîntuirea păcatelor noastre, nu înseamnă decît un motiv permanent de închinare. Așa au făcut și Apostolii, după ce i-au ascultat pe cei doi îngeri, care le-au vorbit îndată după Înălțare.
Preoții spun că rugăciunile noastre și cererile smerite de iertare a păcatelor trebuie înălțate la Ceruri cu aceeași rîvnă, mereu, trăind în curățenie sufletească fiecare zi și fiecare clipă, ca și cum acestea ar fi ultimele dinaintea întîlnirii cu Hristos. „Făcînd astfel, mare comoară va lua cu sine acela care nu va conteni să se roage, iar, de va avea timp, chiar și în ceasul al XII-lea, fericit va fi păcătosul care se va căi de păcatele sale și se va-ntoarce în turma păstorită de Cel care, la ceasul Marii Judecăți, va pune în balanță faptele noastre. Așadar, pilda sărbătorii de astăzi ne îndeamnă să ne asemuim ucenicilor Marelui Învățător, adică, să venim, mereu, «cu bucurie mare» în Biserica lui Iisus, ca, acolo, să ne închinăm Lui, să-L cinstim și să-L rugăm să ne dăruiască toate cele ce sînt de folos vieții noastre trupești și sufletești. Pentru aceasta, demne de aducere necontenită aminte stau cuvintele de încurajare adresate Apostolilor (Matei 28, 20), cărora Iisus Hristos le spunea «Iată, Eu cu voi sînt în toate zilele, pînă la sfîrșitul veacurilor», sfîrșit despre care nimeni nu va ști vreodată în care ceas al vieții sale îi va fi dat“, a menționat preot Ciprian Cloșcă, inspector eparhial.
Prin bogata sa semnificație, sărbătoarea Înălțării Domnului mai prilejuiește, la români, comemorarea tuturor celor care s-au dăruit neamului, pînă la sacrificiul suprem, fiind recunoscută în calendar drept „Ziua eroilor“. La această dată mirenii și preoții se adună laolaltă, în locurile închinate înaintașilor care și-au jertfit viața, pentru a comemora și a slăvi numele eroilor neamului.

Articol afisat de 2134 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective