Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 1 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Noi șefi de secție în locul medicilor pensionați forțat

• conducerea Spitalului Județean Neamț a înaintat conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț propunerile privind medicii care vor prelua șefia secțiilor decapitate prin eliberarea din funcție a medicilor șefi cu vîrste de pensionare

Conducerea Spitalului Județean de Ugență Neamț a înaintat ieri conducerii Direcției de Sănătate Publică Neamț propunerile privind medicii care vor prelua conducerile secțiilor care au rămas fără șef, din cauză că aceștia au vîrstă de pensionare. Astfel, după ce au fost eliberați din funcție doctor Maria Kirileanu, șefa secției Pediatrie, doctor Constantin Gaube, șeful secției Reumatologie-Recuperare, doctor Victor Călinescu, șeful secției Oftalmologie, doctor Octavian Huianu, șeful secției Obstetrică, în locul lor au fost propuși doctorul Cristian Petrovici, doctorul Valeriu Andrița, doctor Denisa Căileanu și doctor Nicolae Popârlan. În ceea ce privește șefia secțiilor Pediatrie, respectiv, Reumatologie-Recuperare s-a deliberat ceva mai mult, deoarece doctorul Cristian Petrovici, deși este angajat al Spitalului Județean a fost detașat, la cerere, la Spitalul Roznov, unde își desfășoară acum activitatea, iar doctorul Valeriu Andrița are 64 de ani. În urma consultării unor reprezentanți ai Ministerului Sănătății, s-a decis că acesta din urmă poate ocupa funcția de șef de secție, avînd în vedere că este doctor în medicină și tot pe acest considerent poate rămîne în activitate pînă la 70 de ani. Din același motiv rămîne în activitate și în funcție de șef al secției Pediatrie al Spitalului Județean, doctor Cornelia Maria Vulpe.
Respectivele propuneri au fost avizate de către doctorul Constantin Nanu, directorul general al DSP Neamț urmînd a fi trimise la Ministerul Sănătății. O vreme, pînă se va organiza concurs, acești medici vor asigura conducerile secțiilor prin delegație.
Alți doi medici cu funcție de conducere care, dacă va rămîne valabilă acesată ordononanță de urgență privind noile vîrste de pensionare, vor fi eliberați din funcție în toamna acestui an sînt Aurelia Ciobanu, șefa secției Anestezie și Terapie Intensivă, respectiv, Margareta Ștefan, șefa secției Medicală. Vor mai fi pensionați curînd deoarece au vîrste corespunzătoare medicii Floarea Munteanu (Ginecologie), Doina Apetroaie (Contagioase), Dorina Alpari (Radiologie), Luiza Dumitrașcu (Anestezie și Terapie Intensivă), Manuela Olteanu (Medicină Sportivă), Dan Vlad Filimon (Balneofizioterapie), Antoaneta Corneliac (Laborator de Hematologie), Cornelia Vereș (Psihiatrie).
În cazul sectoarelor deficitare în ceea ce privește încadrarea cu medici, pentru ca activitatea să se poată desfășura în condiții optime, medicii cu vîrste de pensionare vor mai lucra timp de trei luni. În acest interval, conducerile spitalelor și a Direcției de Sănătate Publică vor scoate la concurs posturile rămase libere.
Potrivit unei ordin al ministrului sănătății, Eugen Nicolăescu, vîrsta de pensionare a cadrelor medicale superioare s-a micșorat. Dacă pînă acum, indiferent de sex, atît femeile cît și bărbații ieșeau la penise la 65 de ani, de acum încolo, femeile se vor pensiona la 57 de ani, iar bărbții, se vor pensina la 62 de ani.
„La nivelul fiecărei secții unde vor fi pensionați medici trebuie făcută o analiză foarte pertinentă, pentru a se vedea dacă nu cumva este afectat bunul mers al activității și calitatea actului medical. Acolo unde se impune, vom solicita ministerului de resort prelungirea cu trei luni a activității medicilor care ar trebui pensionați“, a declarat doctorul Constantin Nanu, director general al Direției de Sănătate Publică Neamț. La nivel de țară, Colegiul Medicilor nu este deloc mulțumit de această hotărîre și a luat atitudine.

Articol afisat de 2043 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective