Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
SATANISMUL - RAPORT SRI

SATANISMUL - RAPORT SRI

• un raport al serviciului secret apreciază că în școlile nemțene nu există o mișcare satanistă • SRI crede că este vorba despre „mișcări teribiliste ale adolescenților“, care au vrut să atragă atenția asupra lor • în Roman, trei eleve de liceu s-au spînzurat, iar altele două au încercat să se omoare, în interval de mai puțin de două luni • lîngă trupul primei victime a fost găsită o scrisoare în care erau reluate idei sataniste publicate pe Internet •

Serviciul Român de Informații (SRI) Neamț a prezentat, conducerii Inspectoratului Școlar al Județului (ISJ), un raport, ca urmare a monitorizării, timp de cîteva luni, a așa-zisului fenomen satanist în școlile nemțene, concluzionînd că ar fi vorba despre o falsă problemă. Conținutul acestui raport a fost adus la cunoștința directorilor de unități școlare, în ședința, de joi, 8 iunie, desfășurată la ora 10, la Colegiul „Petru Rareș“ Piatra Neamț, cu directorii de școli generale, iar apoi, la orele 15, la Colegiul Național „Roman-Vodă“, la ședința cu directorii de licee, de către inspectorul general al ISJ, Dorina Drexler. „După vehicularea existenței, în județul Neamț, a unui fenomen satanist, s-a solicitat ajutorul SRI, care a analizat fenomenul. Am prelucrat, alături de toți colegii, acest material, în legătură cu așa-zisul fenomen din zona Roman și Piatra Neamț. SRI Neamț nu consideră că ar exista un fenomen satanist veritabil, ci doar încercări teribiliste ale unor adolescenți, care vor să li se acorde mai multă atenție“, a precizat Dorina Drexler.
Raportul serviciului secret pune punct unui șir de speculații, conform cărora cazurile de suicid înregistrate în perioada februarie-aprilie, în municipiul Roman, ar avea legătură cu o presupusă mișcare satanistă.

Tragedii inexplicabile

Reamintim că, în rîndurile elevelor de la Colegiul Național „Roman Vodă“ au existat două cazuri de sinucideri, prin spînzurare, pe 25 februarie, respectiv 13 martie, victimele fiind, ambele, în clasa a XI-a. „Psihoza“ a pornit cînd, lîngă trupul neînsuflețit al Crinei P., prima elevă care și-a luat zilele, acasă, într-un ștreang improvizat dintr-o eșarfă, a fost găsit un bilet satanist. Scrisoarea, intitulată „Sînt un vampir“, îi fusese înmînată de un foarte bun prieten, răvașul conținînd fragmente preluate dintr-un site satanist. „Sînt un vampir. Îmi venerez orgoliul și îmi venerez viața, pentru că sînt singurul meu Dumnezeu. Sînt mîndru că sînt un animal de pradă și îmi onorez instinctele animalice. Îmi slăvesc mintea rațională și nu cred în nimic care sfidează rațiunea. Recunosc diferența dintre lumea adevărului și cea a fanteziei. Realizez că supraviețuirea este cea mai înaltă lege. Recunosc că puterile întunericului sînt ascunse de legile naturale prin care îmi fac magia. Știu că credința mea în ritual este fantezia, dar magia e reală, o respect și recunosc rezultatele magiei mele. Realizez că nu există nici rai, nici iad și văd moartea ca o distrugătoare a vieții. De aceea, îmi voi fructifica viața aici și acum. Eu sînt un vampir. Pleacă-te în fața mea“, așa suna scrisoarea. Ulterior, pe 13 martie, Luiza V., elevă eminentă, și-a pus capăt zilelor, spînzurîndu-se de o țeavă de gaz, în Corpul A al CNRV, speculațiile continuînd să se amplifice. Acest suicid a fost pus pe seama „fricii de eșec“. După aceea, cînd „bomba mediatică a explodat“, lîngă Grupul Școlar Industrial Materiale de Construcții, în plină stradă, tineri îmbrăcați în negru au împărțit elevilor bilete cu îndemnuri la suicid, Poliția declinîndu-și, în acest caz, competența către DIICOT. Pe 19 aprilie, în Miercurea Mare a Paștelui Ortodox, Mădălina D., o elevă în vîrstă de 19 ani, de la Grupul Școlar Industrial „Vasile Sav“, s-a spînzurat în casă, neverosimilul suicid fiind pus pe seama unor rezultate școlare slabe și a unor probleme familiale. În afară de aceste cazuri, este de menționat că s-au înregistrat și două tentative de suicid, ale altor eleve de la CNRV, prima fată, colegă și prietenă bună cu Crina P., încercînd să-și taie venele, la începutul lunii februarie. De menționat că drama s-a petrecut înainte de primul suicid și se pare că ar fi avut o influență asupra Crinei. O altă fată, în prag de Bacalaureat, tot pe fondul certurilor cu părinții și a unei sarcini, a luat o supradoză de medicamente, ajungînd în stare gravă la spital.
FOTO: O „mostră“ de bilet teribilist

Articol afisat de 3421 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN, Tudor CIOBOTARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective