Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
SATANISMUL - RAPORT SRI

SATANISMUL - RAPORT SRI

• un raport al serviciului secret apreciazã cã în ºcolile nemþene nu existã o miºcare satanistã • SRI crede cã este vorba despre „miºcãri teribiliste ale adolescenþilor“, care au vrut sã atragã atenþia asupra lor • în Roman, trei eleve de liceu s-au spînzurat, iar altele douã au încercat sã se omoare, în interval de mai puþin de douã luni • lîngã trupul primei victime a fost gãsitã o scrisoare în care erau reluate idei sataniste publicate pe Internet •

Serviciul Român de Informaþii (SRI) Neamþ a prezentat, conducerii Inspectoratului ªcolar al Judeþului (ISJ), un raport, ca urmare a monitorizãrii, timp de cîteva luni, a aºa-zisului fenomen satanist în ºcolile nemþene, concluzionînd cã ar fi vorba despre o falsã problemã. Conþinutul acestui raport a fost adus la cunoºtinþa directorilor de unitãþi ºcolare, în ºedinþa, de joi, 8 iunie, desfãºuratã la ora 10, la Colegiul „Petru Rareº“ Piatra Neamþ, cu directorii de ºcoli generale, iar apoi, la orele 15, la Colegiul Naþional „Roman-Vodã“, la ºedinþa cu directorii de licee, de cãtre inspectorul general al ISJ, Dorina Drexler. „Dupã vehicularea existenþei, în judeþul Neamþ, a unui fenomen satanist, s-a solicitat ajutorul SRI, care a analizat fenomenul. Am prelucrat, alãturi de toþi colegii, acest material, în legãturã cu aºa-zisul fenomen din zona Roman ºi Piatra Neamþ. SRI Neamþ nu considerã cã ar exista un fenomen satanist veritabil, ci doar încercãri teribiliste ale unor adolescenþi, care vor sã li se acorde mai multã atenþie“, a precizat Dorina Drexler.
Raportul serviciului secret pune punct unui ºir de speculaþii, conform cãrora cazurile de suicid înregistrate în perioada februarie-aprilie, în municipiul Roman, ar avea legãturã cu o presupusã miºcare satanistã.

Tragedii inexplicabile

Reamintim cã, în rîndurile elevelor de la Colegiul Naþional „Roman Vodã“ au existat douã cazuri de sinucideri, prin spînzurare, pe 25 februarie, respectiv 13 martie, victimele fiind, ambele, în clasa a XI-a. „Psihoza“ a pornit cînd, lîngã trupul neînsufleþit al Crinei P., prima elevã care ºi-a luat zilele, acasã, într-un ºtreang improvizat dintr-o eºarfã, a fost gãsit un bilet satanist. Scrisoarea, intitulatã „Sînt un vampir“, îi fusese înmînatã de un foarte bun prieten, rãvaºul conþinînd fragmente preluate dintr-un site satanist. „Sînt un vampir. ÃŽmi venerez orgoliul ºi îmi venerez viaþa, pentru cã sînt singurul meu Dumnezeu. Sînt mîndru cã sînt un animal de pradã ºi îmi onorez instinctele animalice. ÃŽmi slãvesc mintea raþionalã ºi nu cred în nimic care sfideazã raþiunea. Recunosc diferenþa dintre lumea adevãrului ºi cea a fanteziei. Realizez cã supravieþuirea este cea mai înaltã lege. Recunosc cã puterile întunericului sînt ascunse de legile naturale prin care îmi fac magia. ªtiu cã credinþa mea în ritual este fantezia, dar magia e realã, o respect ºi recunosc rezultatele magiei mele. Realizez cã nu existã nici rai, nici iad ºi vãd moartea ca o distrugãtoare a vieþii. De aceea, îmi voi fructifica viaþa aici ºi acum. Eu sînt un vampir. Pleacã-te în faþa mea“, aºa suna scrisoarea. Ulterior, pe 13 martie, Luiza V., elevã eminentã, ºi-a pus capãt zilelor, spînzurîndu-se de o þeavã de gaz, în Corpul A al CNRV, speculaþiile continuînd sã se amplifice. Acest suicid a fost pus pe seama „fricii de eºec“. Dupã aceea, cînd „bomba mediaticã a explodat“, lîngã Grupul ªcolar Industrial Materiale de Construcþii, în plinã stradã, tineri îmbrãcaþi în negru au împãrþit elevilor bilete cu îndemnuri la suicid, Poliþia declinîndu-ºi, în acest caz, competenþa cãtre DIICOT. Pe 19 aprilie, în Miercurea Mare a Paºtelui Ortodox, Mãdãlina D., o elevã în vîrstã de 19 ani, de la Grupul ªcolar Industrial „Vasile Sav“, s-a spînzurat în casã, neverosimilul suicid fiind pus pe seama unor rezultate ºcolare slabe ºi a unor probleme familiale. ÃŽn afarã de aceste cazuri, este de menþionat cã s-au înregistrat ºi douã tentative de suicid, ale altor eleve de la CNRV, prima fatã, colegã ºi prietenã bunã cu Crina P., încercînd sã-ºi taie venele, la începutul lunii februarie. De menþionat cã drama s-a petrecut înainte de primul suicid ºi se pare cã ar fi avut o influenþã asupra Crinei. O altã fatã, în prag de Bacalaureat, tot pe fondul certurilor cu pãrinþii ºi a unei sarcini, a luat o supradozã de medicamente, ajungînd în stare gravã la spital.
FOTO: O „mostrã“ de bilet teribilist

Articol afisat de 3667 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN, Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective