Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directori cu patalama

• noii directori din școlile și liceele nemțene au primit, ieri, contractele de management • directorii și directorii adjuncți din cinci unități de învățămînt nemțene completează, pînă luni, 12 iunie, fișe de evaluare pentru pilotare •

Noii directori și directori adjuncți din unitățile de învățămînt preuniversitar de stat nemțene, care și-au ocupat posturile în urma concursului organizat de Inspectoratul Școlar al Județului, în perioada 6-30 aprilie 2006, au primit, ieri, în cadru festiv, contractul de management educațional și fișa postului. Pentru aceasta, Inspectoratul Școlar Neamț a organizat două ședințe: prima, la ora 10, la Colegiul Național „Petru Rareș“ Piatra Neamț, cu directorii unităților școlare gimnaziale, iar a doua - la ora 15 - la Colegiul Național „Roman-Vodă“ Roman, cu directorii de licee.
La ședințe au fost înmînate și fișe de evaluare pentru județele-pilot, cu indicația de a fi completate „cît mai mai onest“ și returnate pînă luni, 12 iunie, Inspectoratului Școlar al județului. Acestea au ajuns la directorii și directorii adjuncți de la Grup Școlar Borca, Liceul Teoretic Săbăoani, Colegiul Național „Ștefan cel Mare“ Tîrgu Neamț, Colegiul Național „Petru Rareș“ Piatra Neamț, și Colegiul Tehnic de Transport Piatra Neamț.
„Sînt fișe de evaluare pentru pilotare, avînd termenul de raportare luni, 12 iunie, ora 12. Directorii care le-au primit vor trebui să consemneze toate activitățile desfășurate efectiv, finalizate și cu efect benefic asupra actului educațional. Pe acestea vor fi notate și eventualele sugestii și observații privind completarea acestor fișe-model. Ele vor fi centralizate și, pe baza lor, va fi elaborată o formă finală de fișă de evaluare director/ director adjunct“, a precizat profesor Mariana Roșanu, purtător de cuvînt în cadrul Inspectoratului Școlar al județului.
„Ministerul Educației și Cercetării a întocmit o fișă de evaluare a directorilor/ directorilor adjuncți și dorește să o piloteze, administrînd-o în anumite unități de învățămînt din județele-pilot. Evaluarea activității manageriale se face în funcție de mai multe criterii: gradul de complexitate al unității, utilizarea resurselor financiare, bază materială, proiecte ș.a. Cum Neamțul este județ-pilot, noi trebuie, practic, să realizăm, la nivelul județului, propriile instrumente de descentralizare, pentru că județele-pilot aplică strategia de descentralizare a învățămîntului inclusiv în domeniul evaluării. Noi ne autoevaluăm completînd aceste fișe, iar observațiile noastre privind modul cum ar trebui să fie aceste instrumente vor contribui la stabilirea unei formule definitive, aprobată de minister și avizată de sindicate“, a adăugat profesorul Mihai Obreja, directorul Colegiului Național „Petru Rareș“ Piatra Neamț.
Amintim că județul Neamț este unul din cele opt județe în care se pilotează, conform Legii 349 din iunie 2004, noul sistem de finanțare și administrare a unităților de învățămînt (celelalte șapte județe sînt Brăila, Cluj, Dolj, Harghita, Iași, Satu-Mare și Sibiu).

Articol afisat de 2309 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective