Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pronosticuri din Piatra pentru mondialul din Germania

Pronosticuri din Piatra pentru mondialul din Germania

• marea majoritate a celor chestionaþi au mizat pe Brazilia, ca favoritã la titlul mondial • pe sud-americani au mizat primarul ªtefan, Petru Paleu, vicepreºedinte la FRH ºi medicul Stelian Ghiþã • viceprimarul Ouatu merge pe mîna Angliei • „sînt ahtiatã dupã fotbal, iubesc acest sport. Mi-ar place sã cîºtige Olanda“, a declarat inspectorul de poliþie Cãtãlina Bãdeanu • tot cu Brazilia merg procurorul Ciocan ºi judecãtorul Mormoe • despre un concurs lansat de Monitorul citiþi în pagina 16 •

Odatã cu debutul noii ediþii a turneului final al Campionatului Mondial de fotbal, care începe astãzi în Germania, lumea va fi conectatã la aceastã întrecere. Microbiºti sau nu, oamenii vor fi nevoiþi mãcar o datã pe zi sã audã, sã vadã imagini ºi sã citeascã în ziare informaþii despre turneul din Germania. Oameni de sport sau nu, persoane publice din Neamþ ºi-au dat cu pãrerea despre echipele cu cele mai mari ºanse de cîºtigare a trofeului. Spusele lor ne duc la concluzia cã Brazilia va fi numãrul 1 ºi în 2006.
Gheorghe ªtefan, primarul municipiului Piatra Neamþ, considerã cã brazilienii sînt principalii favoriþi. „Ce-i frumos ºi lui Dumnezeu îi place! Brazilia are la acest moment cel mai frumos joc dintre toate echipele participante la mondiale. Principala contracandidatã va fi Germania, pentru cã este o echipã mereu periculoasã“, a spus preºedintele de onoare de la FC Ceahlãul. Vasile Ouatu, viceprimarul municipiului Piatra Neamþ, crede cã cele mai mari ºanse le are Anglia. „Campionatul englez este cel mai puternic. Au jucãtori cu mentalitate de învingãtori ºi toþi sînt luptãtori pînã în ultimul moment. Vreau ca Anglia sã se impunã“, a spus Ouatu, care o vede ca principalã contracadidatã pe Brazilia. Petru Paleu, vicepreºedintele Federaþiei Române de Handbal, vrea Brazilia campioanã, dar nu ºi pe Ronaldinho. „Sînt un fan al echipei Chelsea Londra ºi pentru cã Ronaldinho a condus Barcelona la eliminarea englezilor nu pot sã îl suport. Brazilienii mi-s dragi, dar pe el nu vreau sã îl vãd. Olanda poate emite pretenþii mari, dar cred cã surpriza poate veni de la «bãtrînelul» Zidane ºi a sa echipã a Franþei“, a fost comentariul lui Petru Paleu. Marin Barbu, antrenorul de pînã ieri al Ceahlãului, a spus cã „meseriaºii brazilieni“ sînt favoriþi, dar cã pot fi încurcaþi de Olanda sau Italia. ÃŽn opinia sa surprize poate face Coasta de Fildeº. Cãpitanul Ceahlãului, Angelo Alistar, a spus cã Brazilia meritã pentru jocul spectaculos care îl poate parctica în orice moment ºi cã Franþa va fi principala contracandidatã. „Surpriza se poate numi Spania“, a încheiat Alistar.
Dumitru Badea, vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, crede cã echipa Germaniei va cîºtiga campionatul, în vreme ce prefectul Toader Mocanu a preferat sã nu se pronunþe, întrucît nu-l mai preocupã problemele sportive. „Cu siguranþã Brazilia va cîºtiga. Are cel mai bun lot ºi ºi joacã cel mai bun fotbal din lume“, a declarat procurorul Cosmin Ciocan, din cadrul Parchetului Judeþean Neamþ. Aceeaºi pãrere o are ºi preºedintele Judecãtoriei Piatra Neamþ, Mirel Cãtãlin Mormoe, care a simpatizat mereu cu brazilienii, exceptînd „campionatele în care era ºi România“. „E greu de spus în acest moment, dar cred cã Brazilia va fi campioanã. Asta deoarece la ora actualã are cea mai bunã echipã din lume, iar marile valori de pe plan mondial sînt în echipa Braziliei“, a declarat directorul Casei Judeþene de Pensii Neamþ, Cezar Aanegroae. De altã pãrere este Adrian Bulgaru, din cadrul Agenþiei Judeþene pentru Ocuparea Forþei de Muncã Neamþ, care a zis: „Sper ºi îmi doresc ca Germania sã devinã campioanã la fel ca la campionatul din 1990. ªi Brazilia are o echipã valoroasã, dar cred cã jucãtorii sînt aroganþi. Existã totuºi ºi varianta ca Italia sã cîºtige. Deocamdatã e greu de apreciat“.
Una dintre istituþiile din judeþ în care fotbalul va fi extrem de bine primit întrucît angajaþii sînt aproape în totalitate bãrbaþi, este Inspectoratul de Poliþie. Aici deja se fac aranjamente pentru vizionarea meciurilor în grup, cu prietenii ºi colegii pentru cã are mai mult farmec. ÃŽn ciuda faptului cã cei mai mulþi poliþiºti sînt micobiºti înrãiþi, ºeful interimar al inspectoratului nu este un mare iubitor al fotbalului. „Nu pot spune cã sînt un împãtimit al sportului cu balonul rotund, dar la competiþiile de amploare, precum Campionatul Mondial de Fotbal mã uit cu plãcere. Mi-ar place sã cîºtige Brazilia întrucît mi se pare cã este cea mai bunã echipã a momentului ºi are cel mai spectaculos joc.“ a precizat comisar Ioan Andrieº, ºeful IPJ Neamþ.

Inspectorul Cãtãlina Bãdeanu, ahtiatã dupã fotbal

Surprinzãtor a fost faptul cã ºi femeile din Poliþie sînt iubitoare de fotbal, unele chiar fane înrãite. „Sînt ahtiatã dupã fotbal, iubesc acest sport. Sînt fan înrãit al Stelei ºi miercuri seara m-am bucurat enorm cã a cîºtigat campionatul. Apropo de Cupa Mondialã, mie mi-ar place sã cîºtige Olanda. Cred cã este cea mai bunã echipã în acest moment ºi are o tehnicã deosebitã. Abia aºtept meciurile pe care le voi viziona probabil împreunã cu colegii ºi prietenii“, a precizat inspector Cãtãlina Bãdeanu, purtãtor de cuvînt al IPJ Neamþ.
Nici pe doctorul Stelian Ghiþã, manager al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ, nu îl lasã indiferent fotbalul, mai ales cînd este vorba despre Campionatul Mondial, unde se întîlnesc cele mai tari echipe de pe mapamond. „Campionatul Mondial de fotbal este, de regulã, un regal care incitã pe oricine, chiar dacã nu are în sînge microbul, dar dacã îl ºi are... ÃŽn ceea ce priveºte favorita la titlul mondial, cred cã aceasta este, de departe, Brazilia. Are jucãtori foarte buni, cu þinutã atleticã, aflaþi mereu în formã maximã, are un stil aparte... Mi-e greu sã cred cã ar putea-o împiedica altã echipã sã cîºtige cupa, dar, e adevãrat, mai pot apãrea surprize. Dacã nu va fi Brazilia, ar putea fi Olanda, echipa care ne-a eliminat pe noi din cursa participãrii la acest campinat mondial“, a opinat doctorul Stelian Ghiþã, manager al celei mai mari uniãþi sanitare din judeþ. Tot Brazilia este favorita acestui Campionat Mondial de fotbal ºi în viziunea doctorului Serghei Ciuchilan, din cadrul Serviciului Medicinã Legalã Neamþ. „Sînt cu sufletul alãturi de echipa Ucrainei ºi îmi doresc din suflet sã facã o figurã frumoasã. Dar în privinþa cîºtigãtoarei, sînt convins cã va fi Brazilia. Dacã apare cumva vreo surprizã, adicã vreo echipã care sã rãstoarne situaþia, aceea nu poate fi decît Germania, perntru cã joacã la ea acasã ºi are un jucãtor în plus... publicul“, susþine doctorul Serghei Ciuchilan. Declarîndu-se microbistã înflãcãratã, doctor Elena Ciuchilan, ºefa Serviciului Medicinã Legalã Neamþ, este convinsã cã nici o altã echipã decît cea a Braziliei nu poate cîºtiga cupa mondialã la fotbal anul acesta. „Sînt sutã la sutã sigurã cã Brazilia cîºtigã campionatul, pun pariu cu oricine cã aºa va fi“, afirmã cu o siguranþã aproape molipsitoare ºefa legiºtilor nemþeni.

Articol afisat de 2286 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monitorul de Neamþ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective