Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Omorît la „Of si Dor“

• un tînãr în vîrstã de 29 de ani a fost înjunghiat mortal în inimã • fapta s-a petrecut în fata barului „Of si Dor“ din Mãrãtei • Stefan Ghinet a murit pentru cã a încercat sã intervinã într-un conflict • „s-a întors în bar si, cînd s-a asezat la masã, a zis «Cred cã mor», dupã care s-a prãbusit“, spune unul dintre martori •

Setea de rãzbunare si consumul excesiv de bãuturi alcoolice au dus la comiterea unei oribile crime, cãreia i-a cãzut victimã un tînãr în vîrstã de 29 de ani din Piatra Neamt. Incidentul a avut loc joi searã, în jurul orei 22.30, în barul „Of si Dor“ de lîngã Piata Mãrãtei. Culmea ironiei este faptul cã autorul se cunostea cu victima de mai mult timp si între ei nu existaserã conflicte. Chiar si în seara respectivã, cei doi au stat la masã împreunã cu un alt cunoscut. Pe fondul consumului exagerat de bãuturi alcoolice, la un moment dat între viitorul criminal, Claudiu Ursache, de 27 de ani, din Piatra Neamt, si un client din bar a izbucnit un scandal. Ursache îsi amintise cã fratele respectivului client i-ar fi fãcut niscaiva probleme fratelui sãu. ÃŽn acel moment, si-a pus în gînd sã-i dea o lectie. Tînãrul, care este alpinist utilitar, l-a amenintat pe Mihai Florea cã nu va scãpa de furia lui si cã-l va tãia. Ca sã-si punã planul în aplicare, Ursache a tras rapid o fugã acasã de unde s-a întors înarmat pînã în dinti. Avea asupra lui douã cutite, viitoarea armã a crimei, un cutit cu lama de 35 de centimetri, si un altul, de dimensiuni mai mici. Vãzînd cã gluma se îngroasã, Florea a încercat sã scape cu fuga, dar a intentionat sã sune si la numãrul unic de urgente 112. Nu a mai apucat, cãci Ursache s-a repezit asupra lui si împreunã au iesit din bar. Aici cei doi s-au împins, iar Ursache, fluturînd cutitul, l-a alergat prin fata barului pe Florea. Spre nenorocul sãu, Stefan Ghinet a iesit sã meargã la toaletã. Ajuns afarã, el i-a vãzut pe cei doi certîndu-se. Observînd cã Ursache are un cutit, Ghinet a considerat cã este de datoria lui sã aplaneze conflictul. ÃŽn timp ce încerca sã-l lãmureascã pe Ursache sã batã în retragere, Florea a reusit sã fugã. Nervos cã a pierdut teren, fãptuitorul nu a stat nici o clipã pe gînduri si i-a aplicat lui Ghinet o singurã loviturã de cutit, direct în inimã. Lama armei fiind foarte lungã, a lezat cordul. Victima nu a mai apucat decît sã intre în bar, sã spunã celor de fatã cã moare si s-a stins. ÃŽn acest timp, autorul a abandonat intentia de a-l mai hãcui pe Florea si a plecat acasã, unde, lipsit de griji, s-a culcat. ÃŽntre timp, Florea a sunat la 112 si a anuntat incidentul. La fata locului au ajuns politistii si procurorul criminalist. „Conflictul a avut loc în afara barului, iar în timpul altercatiei, Ursache a lovit victima, o singurã datã. Apoi a plecat acasã si s-a culcat“, a declarat Paul Tablan, comisar în cadrul Serviciului de Investigatii Criminale al IPJ Neamt. Martorii audiati în cauzã au confirmat varianta prezentatã de Florea.

„A murit nevinovat sãracu’!“

Ieri dimineatã, consumatorii aflati în barul în fata cãruia a avut loc tragedia comentau cele întîmplate. La masa unde Ghinet si-a dat ultima suflare, angajatii localului au aprins zeci de lumînãri. Nici lor nu le venea sã creadã cele petrecute. „A murit nevinovat sãracu’!. A fost un bãiat deosebit care a avut numai de pãtimit. Pãrintii lui sînt morti si mai are cîtiva frati. Lucra pe unde putea, însã niciodatã nu spunea nu dacã aveai nevoie de el. ÃŽl stia toatã lumea din zonã si oricînd aveau nevoie de mîna lui de lucru, îl contactau. ÃŽn ceea ce-l priveste pe criminal, nu l-am mai vãzut de mult pe aici. Cert este cã asearã (n.n.joi searã) a venit cu scandal. Era bãut si s-a luat si de alti clienti din bar. Ba chiar i-a spus unuia cã se duce acasã sã-si ia cutitele si cã nu se lasã pînã cînd nu omoarã doi oameni“, a declarat un client al barului.
Cel mai socat de cele întîmplate a fost chiar tînãrul care a stat la masã cu Ghinet si cu criminalul. „Nici acum nu-mi vine sã cred ce s-a întîmplat. Eu nu-l stiam pe Ursache, însã îl cunosteam pe Stefan. Cu el eram la masã cînd a venit si Ursache. Am bãut cîte un pahar de vin. La un moment dat, nu stiu ce s-a întîmplat cã Ursache a început sã se certe cu un tînãr. A iesit dupã el din local si nu stiu ce au fãcut pe afarã. S-au bãtut, s-au fugãrit, treaba lor. Eu am rãmas cu Stefan care, la un moment dat, mi-a spus cã se duce pînã la toaleta din piatã. Cînd s-a întors, s-a asezat la masã si a zis doar atît «Cred cã mor» si s-a prãbusit. Nu stiam ce se întîmplã. L-am strigat, însã nu mi-a mai rãspuns. Atunci am vãzut tãietura din hainã si am realizat cã s-a întîmplat ceva groaznic“, ne-a declarat tînãrul care a dorit sã-si pãstreze anonimatul.
La audieri, Ursache a declarat cã nu-si aminteste absolut nimic din ce s-a întîmplat, deoarece consumase alcool. Necropsia a stabilit cã moartea victimei a fost violentã si s-a datorat hemoragiei interne si externe, consecinta unei plãgi înjunghiate, cu interesare cardiacã. „Claudiu Ursache a fost acuzat de sãvîrsirea infractiunii de omor calificat si a fost prezentat pentru arestare instantei de la Tribunalul Judetean Neamt. El nu este cunoscut cu antecedente penale“, a declarat Dorin Cautis, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1776 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective