Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Avocatii din CJ au prins grai

• aceasta pentru a-si apãra drepturile • timp de cîtiva ani, consilierii judeteni Cristina Flenchea Gutu si Bogdan Onu nu au scos nici un cuvînt • ieri s-a votat sã se dea pãmînt pentru construirea Baroului Avocatilor si cei doi au avut... initiativã •

Consilierii judeteni nemteni pot fi si activi, dacã interesul o cere. Desi timp de zeci de sedinte la rînd nu au scos un sunet, nici mãcar atunci cînd era vorba de pãreri de... avocat, vineri, 30 noiembrie, au prins glas avocatii Elena Cristina Flenchea, cãsãtoritã Gutu, si Bogdan Onu. Si asta pentru cã interesul poartã fesul. ÃŽn cadrul respectivei sedinte a fost de aprobatã acordarea unei suprafete de teren lîngã Scolile Normale. Pe pãmîntul respectiv ar trebui sã se ridice Baroul Avocatilor Neamt. Aceastã propunere a fost fãcutã în varianta cã alãturi se va construi Palatul Justitiei, în scurt timp urmînd a se muta Tribunalul si Judecãtoria pe strada 1 Decembrie 1918, din actualele clãdiri care vor fi retrocedate. Nu a fost de acord cînd s-a pus în discutie acest proiect juristul Daniil Harasemiuc, în ciuda insistentelor unor colegi de breaslã. „Baroul de Avocati nu se înscrie în rîndul institutiilor publice de interes national, judetean, local. Legea zice cã putem sã-i dãm teren prin concesiune, prin vindere, dar nu în administrare gratuitã, asa cum s-a propus“. Mihaela Ignatovici, secretar general al Consiliului Judetean, a spus cã atunci cînd s-a propus acordarea celor 800 de metri pãtrati pentru Baroul de Avocati, s-a mers pe ideea cã baroul are personalitate juridicã si este de interes public. Foarte activã în convingerea legislativului judetean cã trebuie acordat terenul s-a dovedit a fi Cristina Flenchea Gutu, PSD, care a declarat în contextul celor prezentate anterior de Daniil Harasemiuc: „Legea e fãcutã ca sã fie interpretatã. Protopopiatului i s-a dat teren acolo. Si Protopopiatul e institutie publicã de interes judetean? Dacã el este, Baroul Avocatilor de ce n-ar fi?“. Daniil Harasemiuc i-a rãspuns cã Protopopiatul este considerat institutie de binefacere si nu institutie publicã, motiv pentru care i s-a acordat terenul solicitat. Si Bogdan Onu, avocat si coleg de partid cu Cristina Flenchea Gutu, s-a fãcut auzit în plinã sedintã: „Palatul de Justitie va fi acolo. Baroul Avocatilor trebuie sã fie alãturi, pentru a se putea desfãsura activitatea în mod normal“.
Consilierul Cristian Livescu, a cãrui sotie face parte din tagma avocatilor, a sustinut cã în toate resedintele de judet, în Palatul Justitiei functioneazã si Baroul de Avocati. „Sînt oameni care au nevoie de serviciile avocatilor. Acum avocatii stau în niste apartamente groaznice. Prin alocarea suprafetei respective cred cã facem un gest reparator avocatilor care au stat decenii la rînd în apartamente precare“. Si presedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, a sustinut darea în administrare a suprafetei solicitate de avocati. „Am dat teren pentru Palatul Justitiei si cred cã Baroul Avocatilor trebuie sã fie tot acolo“.
În final, proiectul a fost supus la vot si 25 de consilieri au votat pentru acordarea suprafetei solicitate de cãtre barou, trei împotrivã, patru s-au abtinut si trei nu au avut voie sã participe la vot - Flenchea, Onu si Livescu.
Rãmîne de vãzut dacã aceastã hotãrîre, emisã se pare putin pe lîngã lege dupã pãrerea unora, va fi avizatã de cãtre specialistii din Prefecturã sau va fi actionatã în Contencios Administrativ. Unii dintre consilierii judeteni se asteaptã sã se întîmple acest lucru.

Articol afisat de 2342 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective