Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Avocatii din CJ au prins grai

• aceasta pentru a-si apăra drepturile • timp de cîtiva ani, consilierii judeteni Cristina Flenchea Gutu si Bogdan Onu nu au scos nici un cuvînt • ieri s-a votat să se dea pămînt pentru construirea Baroului Avocatilor si cei doi au avut... initiativă •

Consilierii judeteni nemteni pot fi si activi, dacă interesul o cere. Desi timp de zeci de sedinte la rînd nu au scos un sunet, nici măcar atunci cînd era vorba de păreri de... avocat, vineri, 30 noiembrie, au prins glas avocatii Elena Cristina Flenchea, căsătorită Gutu, si Bogdan Onu. Si asta pentru că interesul poartă fesul. În cadrul respectivei sedinte a fost de aprobată acordarea unei suprafete de teren lîngă Scolile Normale. Pe pămîntul respectiv ar trebui să se ridice Baroul Avocatilor Neamt. Această propunere a fost făcută în varianta că alături se va construi Palatul Justitiei, în scurt timp urmînd a se muta Tribunalul si Judecătoria pe strada 1 Decembrie 1918, din actualele clădiri care vor fi retrocedate. Nu a fost de acord cînd s-a pus în discutie acest proiect juristul Daniil Harasemiuc, în ciuda insistentelor unor colegi de breaslă. „Baroul de Avocati nu se înscrie în rîndul institutiilor publice de interes national, judetean, local. Legea zice că putem să-i dăm teren prin concesiune, prin vindere, dar nu în administrare gratuită, asa cum s-a propus“. Mihaela Ignatovici, secretar general al Consiliului Judetean, a spus că atunci cînd s-a propus acordarea celor 800 de metri pătrati pentru Baroul de Avocati, s-a mers pe ideea că baroul are personalitate juridică si este de interes public. Foarte activă în convingerea legislativului judetean că trebuie acordat terenul s-a dovedit a fi Cristina Flenchea Gutu, PSD, care a declarat în contextul celor prezentate anterior de Daniil Harasemiuc: „Legea e făcută ca să fie interpretată. Protopopiatului i s-a dat teren acolo. Si Protopopiatul e institutie publică de interes judetean? Dacă el este, Baroul Avocatilor de ce n-ar fi?“. Daniil Harasemiuc i-a răspuns că Protopopiatul este considerat institutie de binefacere si nu institutie publică, motiv pentru care i s-a acordat terenul solicitat. Si Bogdan Onu, avocat si coleg de partid cu Cristina Flenchea Gutu, s-a făcut auzit în plină sedintă: „Palatul de Justitie va fi acolo. Baroul Avocatilor trebuie să fie alături, pentru a se putea desfăsura activitatea în mod normal“.
Consilierul Cristian Livescu, a cărui sotie face parte din tagma avocatilor, a sustinut că în toate resedintele de judet, în Palatul Justitiei functionează si Baroul de Avocati. „Sînt oameni care au nevoie de serviciile avocatilor. Acum avocatii stau în niste apartamente groaznice. Prin alocarea suprafetei respective cred că facem un gest reparator avocatilor care au stat decenii la rînd în apartamente precare“. Si presedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, a sustinut darea în administrare a suprafetei solicitate de avocati. „Am dat teren pentru Palatul Justitiei si cred că Baroul Avocatilor trebuie să fie tot acolo“.
În final, proiectul a fost supus la vot si 25 de consilieri au votat pentru acordarea suprafetei solicitate de către barou, trei împotrivă, patru s-au abtinut si trei nu au avut voie să participe la vot - Flenchea, Onu si Livescu.
Rămîne de văzut dacă această hotărîre, emisă se pare putin pe lîngă lege după părerea unora, va fi avizată de către specialistii din Prefectură sau va fi actionată în Contencios Administrativ. Unii dintre consilierii judeteni se asteaptă să se întîmple acest lucru.

Articol afisat de 2131 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective