Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dezertări anuntate la Ambulantă

• medici si asistenti ai acestui serviciu au anuntat conducerea unitătii că în maximum două luni pleacă la muncă în străinătate • atmosfera generală de nemultumire a fost agravată de acuzele de incompetentă făcute de conducerea ministerului de resort •

O gravă criză de personal este la un pas de a se declansa la Serviciului Judetean de Ambulantă (SJA) Neamt. Acuzatiile grave de incompetentă si neglijentă aduse de către conducerea Ministerului Sănătătii personalului care îsi desfăsoară activitatea în serviciile de ambulantă din întreaga tară, au stîrnit reactii în rîndul cadrelor medicale ale SJA Neamt, unde jumătate dintre medici si o bună parte dintre asistenti au anuntat conducerea unitătii că sînt pe cale să părăsească unitatea si să plece la muncă în străinătate.
Aceste grave acuze reprezintă pentru angajatii SJA Neamt punctul culminant al nemultumirilor acumulate în ultimii ani din cauza salarizării extrem de proaste, a lipsei de dotări, a programului extrem de obositor pe care sînt obligati să îl desfăsoare atît medicii, cît si asistentii din cauza penuriei de personal.
În timp ce asistentii medicali sînt nemultumiti de faptul că li se limitează competentele, interzicîndu-li-se efectuarea anumitor manevre precum si administrarea unor medicamente, medicii sînt revoltati de faptul că Ministerul Sănătătii doreste să îi elimine din Serviciul Mobil de Urgentă, Reanimare si Descarcerare. Conform prevederilor unor normative legale elaborate de Ministerul Sănătătii, la SMURD ar trebui ca în curînd să lucreze medici de la Unitatea de Primire a Urgentelor din Spitalul Judetean si pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă, care după niste cursuri intensive de trei luni vor căpăta statut de paramedici.
Cum medicii din cadrul SMURD Piatra Neamt sînt angajati ai SJA Neamt, nemultumirea acestora a atins cote maxime, aducîndu-i în pragul lehamitei, motiv pentru care sînt decisi să plece să muncească în oricare dintre tările civilizate ale Uniunii Europene, unde li se recunosc studiile si competenta si sînt plătiti cu salarii de cinci-sase ori mai mari decît aici.
„În cursul zilei de astăzi am fost anuntată la modul foarte serios de patru, cinci dintre colegii medici că, într-o lună, două, părăsesc Ambulanta Neamt. Acelasi lucru mi l-au spus în ultimele zile vreo 20 de asistenti care lucrează atît la statia din Piatra Neamt, cît si la celelalte substatii din judet. Atmosfera generală este foarte proastă, colegii mei avînd convingerea că reprezentanti ai Ministerului Sănătătii si-au propus, practic, la nivel de tară, nu aici pe plan local, desfiintarea serviciilor de ambulantă si a SMURD-urilor. Asteptăm de la lună la lună să mai primim dotări, să ni se schimbe în bine conditiile de muncă, să ni se recunoască drepturile si competentele si să ne crească salariile, dar se pare că sîntem naivi. Dacă nu mai e nevoie de noi aici, plecăm în altă parte, unde sîntem asteptati si unde ofertele sînt foarte generoase. Contracte de muncă serioase si salarii pe măsură“, a declarat doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt.

Articol afisat de 1319 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective