Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2007
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dezertãri anuntate la Ambulantã

• medici si asistenti ai acestui serviciu au anuntat conducerea unitãtii cã în maximum douã luni pleacã la muncã în strãinãtate • atmosfera generalã de nemultumire a fost agravatã de acuzele de incompetentã fãcute de conducerea ministerului de resort •

O gravã crizã de personal este la un pas de a se declansa la Serviciului Judetean de Ambulantã (SJA) Neamt. Acuzatiile grave de incompetentã si neglijentã aduse de cãtre conducerea Ministerului Sãnãtãtii personalului care îsi desfãsoarã activitatea în serviciile de ambulantã din întreaga tarã, au stîrnit reactii în rîndul cadrelor medicale ale SJA Neamt, unde jumãtate dintre medici si o bunã parte dintre asistenti au anuntat conducerea unitãtii cã sînt pe cale sã pãrãseascã unitatea si sã plece la muncã în strãinãtate.
Aceste grave acuze reprezintã pentru angajatii SJA Neamt punctul culminant al nemultumirilor acumulate în ultimii ani din cauza salarizãrii extrem de proaste, a lipsei de dotãri, a programului extrem de obositor pe care sînt obligati sã îl desfãsoare atît medicii, cît si asistentii din cauza penuriei de personal.
În timp ce asistentii medicali sînt nemultumiti de faptul cã li se limiteazã competentele, interzicîndu-li-se efectuarea anumitor manevre precum si administrarea unor medicamente, medicii sînt revoltati de faptul cã Ministerul Sãnãtãtii doreste sã îi elimine din Serviciul Mobil de Urgentã, Reanimare si Descarcerare. Conform prevederilor unor normative legale elaborate de Ministerul Sãnãtãtii, la SMURD ar trebui ca în curînd sã lucreze medici de la Unitatea de Primire a Urgentelor din Spitalul Judetean si pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, care dupã niste cursuri intensive de trei luni vor cãpãta statut de paramedici.
Cum medicii din cadrul SMURD Piatra Neamt sînt angajati ai SJA Neamt, nemultumirea acestora a atins cote maxime, aducîndu-i în pragul lehamitei, motiv pentru care sînt decisi sã plece sã munceascã în oricare dintre tãrile civilizate ale Uniunii Europene, unde li se recunosc studiile si competenta si sînt plãtiti cu salarii de cinci-sase ori mai mari decît aici.
„ÃŽn cursul zilei de astãzi am fost anuntatã la modul foarte serios de patru, cinci dintre colegii medici cã, într-o lunã, douã, pãrãsesc Ambulanta Neamt. Acelasi lucru mi l-au spus în ultimele zile vreo 20 de asistenti care lucreazã atît la statia din Piatra Neamt, cît si la celelalte substatii din judet. Atmosfera generalã este foarte proastã, colegii mei avînd convingerea cã reprezentanti ai Ministerului Sãnãtãtii si-au propus, practic, la nivel de tarã, nu aici pe plan local, desfiintarea serviciilor de ambulantã si a SMURD-urilor. Asteptãm de la lunã la lunã sã mai primim dotãri, sã ni se schimbe în bine conditiile de muncã, sã ni se recunoascã drepturile si competentele si sã ne creascã salariile, dar se pare cã sîntem naivi. Dacã nu mai e nevoie de noi aici, plecãm în altã parte, unde sîntem asteptati si unde ofertele sînt foarte generoase. Contracte de muncã serioase si salarii pe mãsurã“, a declarat doctor Letitia Damoc, director al SJA Neamt.

Articol afisat de 1412 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective