Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
IARêI FURTUNI

IARêI FURTUNI

• începînd din aceastã dupã-amiazã pînã mîine searã în Neamþ vor cãdea averse însoþite de descãrcãri electrice ºi vînt • nu este exclus ca în unele zone sã aparã iar inundaþii • potrivit prognozelor meteo, vom mai suporta douã luni cu vreme capricioasã, în care zilele toride vor alterna cu precipitaþii abundente ºi vijelii • pentru august sînt anunþate ploi torenþiale, fulgere, cãderi de grindinã ºi intensificãri ale vîntului, iar în septembrie brumã

O avertizare meteo primitã de la Administraþia Naþionalã de Meteorologie Bucureºti anunþã cã, începînd din dupã-amiaza de astãzi ºi pînã mîine searã, în Neamþ, se vor semnala averse, descãrcãri electrice ºi intensificãri temporare ale vîntului care trecãtor pot lua spect de vijelie. Cantitãþile de precipitaþii vor depãºi în anumite zone 30-35 de litri pe metru pãtrat, iar la munte, izolat, precipitaþiile vor atinge 60-70 litri pe metru pãtrat. Conform unei avertizãri emise de cãtre Institutul Naþional de Hidrologie ºi Gospodãrire a Apelor Bucureºti, ca urmare a precipitaþiilor prognozate pentru intervalul 10-12 august este posibil sã aparã creºteri semnificative de debite ºi niveluri pe sectoare de rîu din bazinele superioare ºi mijlocii ale afluenþilor Siretului din judeþele Neamþ, Bacãu, Suceava, Harghita, Vrancea. Conform prognozelor meterologilor nemþeni, astãzi se vor înregistra minime termice situate între 14 ºi 18 grade Celsius, iar maximele vor fi cuprinse între 25 ºi 30 de grade Celsius. Mîine vremea se va rãci uºor, înregistrîndu-se temperaturi minime situate între 12 ºi 16 grade Celsius ºi temperaturi maxime cuprinse între 21 ºi 26 de grade Celsius. Sîmbãtã va fi cald, mercurul din termometre putînd ajunge la 29 grade Celsius.
Prognozele meteo elaborate pentru august ºi septembrie anunþã cã nemþenii, ca de altfel toþi românii, vor avea parte de o vreme capricioasã, în care zilele toride vor fi urmate de vijelii ºi ploi abundente. Specialiºtii Administraþiei Naþionale de Meteorologie anunþã cã vom avea perioade scurte cu zile caniculare, iar acestea vor alterna cu cele în care temperaturile vor fi mai scãzute ºi cã în fiecare lunã va ploua între 5 ºi 12 zile. Cum cel puþin în ultimul interval de timp prognozele meteorologilor nu au dat greº, nemþenii nu pot decît sã spere cã furtunile care se anunþã nu vor fi mai violente decît precedentele care s-au abãtut peste judeþ în iunie ºi iulie ºi au provocat pagube majore în gospodãrii, pe drumuri naþionale, judeþene ºi comunale. În ceea ce priveºte temperaturile ridicate pe care vor trebui sã le suporte locuitorii din Neamþ în urmãtoarele douã luni, pentru a nu-ºi periclita sãnãtatea, nu existã altã cale decît sã respecte recomandãrile medicilor.

Brumã la finele lui septembrie
Pe un fond de vreme normalã, în august vor fi atît zile caniculare, cu temperaturi maxime de peste 35 de grade Celsius, cît ºi nopþi tropicale, cu temperaturi minime mai mari de 20 de grade Celsius, în sud. Avînd în vedere cã perioada concediilor este în plinã desfãºurare ºi mulþi nemþeni se pot îndrepta cãtre sudul þãrii, trebuie sã þinã cont cã pentru acea zonã temperaturile vor depãºi 36 de grade Celsius, în condiþiile în care valorile maxime normale pentru luna august sînt cuprinse între 21 ºi 31 de grade Celsius, iar pe litoral vor predomina nopþile foarte calde.
De asemenea, în aceastã perioadã vor alterna intervalele de vreme frumoasã ºi cãlduroasã, cu cele în care instabilitatea atmosfericã va fi mare. Spre sfîºitul lunii lui Gustar, se va înregistra o scãdere a temperaturilor ºi se va accentua instabilitatea. Vor fi averse însoþite de fulgere, vijelii ºi cãderi de grindinã. Pentru zonele de nord ºi centru ale þãrii, cantitãþile de precipitaþii vor fi mai mari decît cele obiºnuite. În cele mai reci nopþi sînt posibile valori sub 5 grade Celsius, în condiþiile în care valorile normale pentru aceastã perioadã sînt cuprinse între 8 ºi 18 grade Celsius.
Vor fi ploi torenþiale, fulgere, cãderi de grindinã ºi intensificãri ale vîntului, care pot avea aspect de vijelie.
În prima parte a lunii septembrie, vremea va fi în general frumoasã, cu maxime cuprinse între 18 ºi 28 de grade Celsius, cu excepþia zonei de sud a þãrii, unde temperaturile vor atinge 30 de grade.
Cantitãþile de precipitatii vor fi mai mari în nordul ºi vestul þãrii. În partea a doua, vremea se va rãci treptat. Temperaturile minime, care în mod normal se încadreazã între 5 ºi 15 grade Celsius, vor coborî pînã la valori negative în depresiunile din nord ºi centru, favorizînd producerea localã a brumelor timpurii.

Articol afisat de 2816 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective