Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 10 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Disponibilizãrile de la Aqua Calor, negru pe alb

Disponibilizãrile de la Aqua Calor, negru pe alb

• ordonanþa referitoare la disponibilizãrile colective a fost publicatã în Monitorul Oficial • concedierile vor fi efectuate în douã tranºe

Ultima ediþie a Monitorului Oficial conþine ordonanþa referitoare la disponibilizãrile colective care se vor pune în practicã la societatea Aqua Calor. Dupã ce în urmã cu cîteva zile guvernanþii au aprobat textul prevederii în baza cãreia 200 de salariaþi vor rãmîne fãrã loc de muncã, a venit rîndul ca respectiva hotãrîre sã fie publicatã în Monitorul Oficial al României. Asta înseamnã cã disponibilizãrile la Aqua Calor au intrat în linie dreaptã. Elena Boengiu, membru în Adunarea Generalã a Acþionarilor la Aqua Calor, a declarat cã s-a aprobat desfiinþarea a 200 de locuri de muncã, dar nu este neapãrat ca exact atîtea sã disparã. „S-ar putea sã fie nevoie de mai mulþi salariaþi la iarnã, nu de cîþi preconizau membrii AGA mai în primãvarã, pentru cã vor rãmîne în funcþiune 18 centrale termice, care trebuie supravegheate. Probabil va fi oarecare îngrãmãdealã pe listele pentru disponibilizãri, dar acestea trebuie fãcute în aºa fel încît sã nu fie afectatã activitatea societãþii Aqua Calor“, a declarat consilierul local Elena Boengiu.
În acest an, societatea Aqua Calor va rãmîne doar o feliuþã din tot ce a fost cîndva. Din 297 de oameni cîþi numãrã acum, în circa douã luni, în douã tranºe, îºi vor pierde locurile de muncã aproape 200, în funcþie de necesitãþi. Decizia de reorganizare ºi restructurare a activitãþii la Aqua Calor aparþine membrilor AGA. Aceasta a fost luatã din cauza dificultãþilor economico-financiare cu care se confruntã societatea ºi a transformãrilor tehnologice care au loc în cadrul unitãþii, adicã modernizarea unui numãr de 34 de centrale termice de cvartal, din cele 52 existente în municipiul Piatra Neamþ. Disponibilizaþi vor primi salarii compensatorii în raport cu vechimea acumulatã în timp. Numãrul maxim de salarii va fi 23, în cazul celor mai vechi angajaþi, iar un salariu la Aqua Calor este de circa opt milioane de lei.
În urmã cu zece ani, actuala societate Aqua Calor îngloba cam tot ceea ce însemna servicii publice: furnizarea apei reci ºi a celei calde, a agentului termic, transportul în comun, spaþiile verzi, administrarea cimitirelor, încasarea taxelor locale, curãþenia pe strãzi ºi trotuare, asfaltãri ºi plombãri, realizarea marcajelor rutiere, practic tot ceea ce însemna utilitãþi ºi gospodãrire comunalã. În acea vreme, se numea Regia Autonomã Domeniu Public ºi avea mai bine de o mie de salariaþi. Mai apoi, au apãrut societãþile de sub aripa Consiliului Local Piatra Neamþ, respectiv Publiserv, Salubritas ºi Urban. La înfiinþare, fiecare a luat de la vechea regie cîte un segment de activitate, iar din ceea cea a rãmas s-a constituit Aqua Calor. În 2002, Aqua Calor a primit lovitura de graþie, odatã cu înfiinþarea Companiei Judeþene Apa Serv, care a preluat partea profitabilã: serviciul de furnizare a apei reci (bineînþeles, cu majoritatea activelor). Astfel, Aqua Calor a rãmas doar cu producerea ºi furnizarea agentului termic ºi apei calde menajere. Dacã, în 1996, societatea asigura încãlzirea a circa 36.000 de apartamente, în aceastã iarnã, la sistemul centralizat rãmãseserã cuplate sub jumãtate din locuinþele din Piatra Neamþ.

Articol afisat de 1616 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective