Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 10 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Disponibilizările de la Aqua Calor, negru pe alb

Disponibilizările de la Aqua Calor, negru pe alb

• ordonanța referitoare la disponibilizările colective a fost publicată în Monitorul Oficial • concedierile vor fi efectuate în două tranșe

Ultima ediție a Monitorului Oficial conține ordonanța referitoare la disponibilizările colective care se vor pune în practică la societatea Aqua Calor. După ce în urmă cu cîteva zile guvernanții au aprobat textul prevederii în baza căreia 200 de salariați vor rămîne fără loc de muncă, a venit rîndul ca respectiva hotărîre să fie publicată în Monitorul Oficial al României. Asta înseamnă că disponibilizările la Aqua Calor au intrat în linie dreaptă. Elena Boengiu, membru în Adunarea Generală a Acționarilor la Aqua Calor, a declarat că s-a aprobat desființarea a 200 de locuri de muncă, dar nu este neapărat ca exact atîtea să dispară. „S-ar putea să fie nevoie de mai mulți salariați la iarnă, nu de cîți preconizau membrii AGA mai în primăvară, pentru că vor rămîne în funcțiune 18 centrale termice, care trebuie supravegheate. Probabil va fi oarecare îngrămădeală pe listele pentru disponibilizări, dar acestea trebuie făcute în așa fel încît să nu fie afectată activitatea societății Aqua Calor“, a declarat consilierul local Elena Boengiu.
În acest an, societatea Aqua Calor va rămîne doar o feliuță din tot ce a fost cîndva. Din 297 de oameni cîți numără acum, în circa două luni, în două tranșe, își vor pierde locurile de muncă aproape 200, în funcție de necesități. Decizia de reorganizare și restructurare a activității la Aqua Calor aparține membrilor AGA. Aceasta a fost luată din cauza dificultăților economico-financiare cu care se confruntă societatea și a transformărilor tehnologice care au loc în cadrul unității, adică modernizarea unui număr de 34 de centrale termice de cvartal, din cele 52 existente în municipiul Piatra Neamț. Disponibilizați vor primi salarii compensatorii în raport cu vechimea acumulată în timp. Numărul maxim de salarii va fi 23, în cazul celor mai vechi angajați, iar un salariu la Aqua Calor este de circa opt milioane de lei.
În urmă cu zece ani, actuala societate Aqua Calor îngloba cam tot ceea ce însemna servicii publice: furnizarea apei reci și a celei calde, a agentului termic, transportul în comun, spațiile verzi, administrarea cimitirelor, încasarea taxelor locale, curățenia pe străzi și trotuare, asfaltări și plombări, realizarea marcajelor rutiere, practic tot ceea ce însemna utilități și gospodărire comunală. În acea vreme, se numea Regia Autonomă Domeniu Public și avea mai bine de o mie de salariați. Mai apoi, au apărut societățile de sub aripa Consiliului Local Piatra Neamț, respectiv Publiserv, Salubritas și Urban. La înființare, fiecare a luat de la vechea regie cîte un segment de activitate, iar din ceea cea a rămas s-a constituit Aqua Calor. În 2002, Aqua Calor a primit lovitura de grație, odată cu înființarea Companiei Județene Apa Serv, care a preluat partea profitabilă: serviciul de furnizare a apei reci (bineînțeles, cu majoritatea activelor). Astfel, Aqua Calor a rămas doar cu producerea și furnizarea agentului termic și apei calde menajere. Dacă, în 1996, societatea asigura încălzirea a circa 36.000 de apartamente, în această iarnă, la sistemul centralizat rămăseseră cuplate sub jumătate din locuințele din Piatra Neamț.

Articol afisat de 1292 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective