Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Îngrãmãdealã mare la pompieri

Îngrãmãdealã mare la pompieri

• pe cele 222 de posturi de subofiþer scoase la concurs s-au înscris pînã ieri 353 de candidaþi

Posturile de subofiþer scoase la concurs de Inspectoratul pentru Situaþii de Urgenþã (ISU) Neamþ au stîrnit interes multor nemþeni. Astfel, de joi, 20 iulie, cînd s-a fãcut anunþul de angajare, ºi pînã ieri, 353 de persoane ºi-au depus dosarele de participare la acest concurs. Cei care sînt interesaþi de oferta fãcutã de ISU Neamþ ºi au documentaþia necesarã mai au la dispoziþie doar ziua de astãzi pentru a-ºi depune dosarul. Participanþii la concurs vor susþine testele psihologice în perioada 1-14 august, pe cele fizice le vor susþine între 14 ºi 20 august, iar testul grilã de verificare a cunoºtinþelor, care va conþine întrebãri din legislaþie, va fi susþinut pe 21 august. Candidaþii „se bat“ pentru 152 posturi de servant pompier ºi protecþie civilã (77 la Piatra Neamþ, 41 la Roman, 34 la Tîrgu Neamþ), 59 de posturi de conducãtori de autospeciale (26 la Piatra Neamþ, 17 la Roman, 16 la Tîrgu Neamþ), 9 posturi în domeniul transmisiuni, comunicaþii ºi informaticã ( cîte 3 pentru fiecare oraº). La Contabilitate sînt disponibile douã locuri pentru unitatea din municipiul reºedinþã de judeþ, iar pentru acestea pot candida ºi femei. Candidaþii trebuie sã fie absolvenþi de liceu cu diplomã de bacaureat, sã fie buni cunoscãtori ai limbii române, sã fie declaraþi apþi din punct de vedere fizic ºi psihic, sã nu aibã antecedente penale, sã nu fie în curs de urmãrire penalã, sã aibã înãlþimea minimã de 1,65 m etc. Pe lîngã aceste condiþii generale, candidaþii mai trebuie sã îndeplineascã ºi altele, în funcþie de specialitatea pentru care opteazã. Bãrbaþii trebuie sã aibã stagiul militar satisfãcut, sã aibã vîrsta de maximum 35 de ani - pompierii, ºi maximum 40 de ani - ºoferii. Candidaþii pentru posturile din cadrul Serviciului contabilitate, ca ºi cei pentru transmisiuni trebuie sã posede permis de conducere de categoria B ºi C. Probele fizice sînt eliminatorii. Se vor susþine probe de rezistenþã, precum urcatul pe o scarã pînã la nivelul etajului doi, precum ºi pe scara culisantã a autospecialei ridicate pînã la etajul trei. O alta probã va viza orientarea candidatului în întuneric. Cei care vor fi admiºi vor fi angajaþi de la 1 septembrie, dupã care va urma o perioadã de pregãtire de o lunã sau douã, în funcþie de specializarea aleasã.
Aceste angajãri la ISU sînt necesare deoarece de la 1 ianuarie 2007 armata nu va mai fi obligatorie, iar pompierii vor fi numai profesioniºti.

Articol afisat de 7988 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective