Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jandarmii au pus gînd rău suporterilor indisciplinați

Jandarmii au pus gînd rău suporterilor indisciplinați

• se pot acorda amenzi usturătoare pentru acte de indisciplină pe stadioane • avertismentul jandarmilor vine ca urmare a numeroaselor acte de huligansim înregistrate în ultimul timp pe stadioane

Înmulțirea numărului de acte de violență, comise de către suporterii diferitelor echipe din țară, i-a alarmat și pe jandarmii nemțeni. În aceste condiții, oamenii legi îi avertizează pe cei care vor săvîrși acte de indisciplină pe stadioane că vor fi aspru sancționați. În primul rînd, spectatorii ar trebui să știe că au obligația să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și forțele de ordine pe traseele de deplasare către locurile de desfășurare a competițiilor, în apropierea și în incinta stadioanelor și a sălilor de sport. Spectatorii nu au voie să introducă în incinte băuturi alcoolice, făclii, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substanțe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene sau paralizante, ori alte obiecte ce pot fi folosite la acțiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea unor acte de violență. În cazul comiterii unei astfel de fapte, amenda este cuprinsă între 5 și 20 milioane de lei vechi, iar de la 50 la 200 milioane pentru afișarea de embleme, pancarde, banere, steaguri ori alte materiale de publicitate vizuală care incită la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă sau la discriminări de orice fel. Spectatorii nu au voie să arunce cu obiecte în teren sau în direcția altor spectatori; în cazul săvîrșirii unei astfel de fapte amenda contravențională fiind între 150 și 600 de lei. Suporterii care împiedică prin orice mijloace acțiunea forțelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice se pot alege cu o amendă de 15.000.000 de lei. Trebuie precizat că, dacă o persoană este sancționată contravențional de două ori în decursul unui an pentru săvîrșirea uneia dintre faptele enumerate mai sus, agentul constatator poate propune instanței de judecată interzicerea accesului la competițiile sportive.

Actele de indisciplină poate duce la suspendarea stadionului
Dacă suporterul indisciplinat riscă o amendă substanțială, organizatorul competiției riscă sancțiuni aspre din partea FIFA.
Spectatorii ar trebui să știe că, pentru orice act sau exprimare avînd conotații discriminatorii sau injurioase, sancțiunea este de suspendare, pentru cinci jocuri la orice nivel, a stadionului și o amendă minimă de 20.000 franci elvețieni. Un club poate fi amendat cu 30.000 de franci elvețieni dacă, în timpul unui meci, oricare dintre suporterii lui afișează banere cu conținut discriminatoriu sau injurios sau dacă se comportă într-o asemenea manieră. Aceeași amendă se aplică și în cazul în care un jucător, oficial sau spectator se comportă într-o manieră discriminatorie sau injurioasă și este identificat ca aparținînd unui club. Clubului respectiv i se vor deduce automat trei puncte pentru prima abatere. În cazul celei de-a treia abateri deducerea automată va fi de șase puncte, iar după o eventuală altă abatere, echipa va fi retrogradată. În cazul meciurilor disputate fără puncte puse în joc, echipa în cauză va fi descalificată.
„Jandarmilor le revine obligația de a monitoriza cu atenție modul de comportare a tuturor celor prezenți la manifestările sportive și în principal scandările suporterilor ambelor echipe înainte, în timpul, și după terminarea meciului de fotbal, urmînd a fi consemnate elementele de identificare ale momentului, zonei din stadion, apartenența grupului și conținutul scandăriilor injurioase, discriminatorii sau obscene, ori a benerelor interzise. Toate acestea vor fi adunate într-un raport ce va fi înaintat observatorului federal în vederea luării măsurilor prevăzute de normele legale“, a declarat locotenentul Cătălin Resmeriță, purtătorul de cuvînt al Comandamentului Județean de Jandarmi Neamț.

Articol afisat de 1312 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective