Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jandarmii au pus gînd rãu suporterilor indisciplinaþi

Jandarmii au pus gînd rãu suporterilor indisciplinaþi

• se pot acorda amenzi usturãtoare pentru acte de indisciplinã pe stadioane • avertismentul jandarmilor vine ca urmare a numeroaselor acte de huligansim înregistrate în ultimul timp pe stadioane

Înmulþirea numãrului de acte de violenþã, comise de cãtre suporterii diferitelor echipe din þarã, i-a alarmat ºi pe jandarmii nemþeni. În aceste condiþii, oamenii legi îi avertizeazã pe cei care vor sãvîrºi acte de indisciplinã pe stadioane cã vor fi aspru sancþionaþi. În primul rînd, spectatorii ar trebui sã ºtie cã au obligaþia sã respecte cu stricteþe mãsurile stabilite de organizatori ºi forþele de ordine pe traseele de deplasare cãtre locurile de desfãºurare a competiþiilor, în apropierea ºi în incinta stadioanelor ºi a sãlilor de sport. Spectatorii nu au voie sã introducã în incinte bãuturi alcoolice, fãclii, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene, substanþe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene sau paralizante, ori alte obiecte ce pot fi folosite la acþiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea unor acte de violenþã. În cazul comiterii unei astfel de fapte, amenda este cuprinsã între 5 ºi 20 milioane de lei vechi, iar de la 50 la 200 milioane pentru afiºarea de embleme, pancarde, banere, steaguri ori alte materiale de publicitate vizualã care incitã la denigrarea þãrii, la xenofobie, la urã naþionalã, rasialã, de clasã ori religioasã sau la discriminãri de orice fel. Spectatorii nu au voie sã arunce cu obiecte în teren sau în direcþia altor spectatori; în cazul sãvîrºirii unei astfel de fapte amenda contravenþionalã fiind între 150 ºi 600 de lei. Suporterii care împiedicã prin orice mijloace acþiunea forþelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice se pot alege cu o amendã de 15.000.000 de lei. Trebuie precizat cã, dacã o persoanã este sancþionatã contravenþional de douã ori în decursul unui an pentru sãvîrºirea uneia dintre faptele enumerate mai sus, agentul constatator poate propune instanþei de judecatã interzicerea accesului la competiþiile sportive.

Actele de indisciplinã poate duce la suspendarea stadionului
Dacã suporterul indisciplinat riscã o amendã substanþialã, organizatorul competiþiei riscã sancþiuni aspre din partea FIFA.
Spectatorii ar trebui sã ºtie cã, pentru orice act sau exprimare avînd conotaþii discriminatorii sau injurioase, sancþiunea este de suspendare, pentru cinci jocuri la orice nivel, a stadionului ºi o amendã minimã de 20.000 franci elveþieni. Un club poate fi amendat cu 30.000 de franci elveþieni dacã, în timpul unui meci, oricare dintre suporterii lui afiºeazã banere cu conþinut discriminatoriu sau injurios sau dacã se comportã într-o asemenea manierã. Aceeaºi amendã se aplicã ºi în cazul în care un jucãtor, oficial sau spectator se comportã într-o manierã discriminatorie sau injurioasã ºi este identificat ca aparþinînd unui club. Clubului respectiv i se vor deduce automat trei puncte pentru prima abatere. În cazul celei de-a treia abateri deducerea automatã va fi de ºase puncte, iar dupã o eventualã altã abatere, echipa va fi retrogradatã. În cazul meciurilor disputate fãrã puncte puse în joc, echipa în cauzã va fi descalificatã.
„Jandarmilor le revine obligaþia de a monitoriza cu atenþie modul de comportare a tuturor celor prezenþi la manifestãrile sportive ºi în principal scandãrile suporterilor ambelor echipe înainte, în timpul, ºi dupã terminarea meciului de fotbal, urmînd a fi consemnate elementele de identificare ale momentului, zonei din stadion, apartenenþa grupului ºi conþinutul scandãriilor injurioase, discriminatorii sau obscene, ori a benerelor interzise. Toate acestea vor fi adunate într-un raport ce va fi înaintat observatorului federal în vederea luãrii mãsurilor prevãzute de normele legale“, a declarat locotenentul Cãtãlin Resmeriþã, purtãtorul de cuvînt al Comandamentului Judeþean de Jandarmi Neamþ.

Articol afisat de 1637 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective