Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pietonii, un pericol pe... ºosele

Pietonii, un pericol pe... ºosele

O analizã întocmitã în cadrul Programului Partenerial de Prevenire ºi Combatere a Accidentelor Rutiere la nivelul IPJ Neamþ aratã cã, luna trecutã, cele mai multe accidente rutiere au avut loc din cauza pietonilor imprudenþi ºi bãuþi. Potrivit acestui studiu, în 22% dintre accidentele cu urmãri nefericite, vina a aparþinut pietonilor care au traversat neregulamentar, în 18% din cazuri, acestea au fost provocate de traversarea prin loc nepermis, iar 10% dintre evenimente s-au datorat pietonilor aflaþi sub influenþa alcoolului. Studiile au demonstrat cã ºi conducãtorii auto ºi-au adus aportul la producerea incidentelor nefericite, în 8% din cazuri fiind vorba de neacordare de prioritate, iar 6% au fost provocate de conducãtorii auto care era bãuþi. Potrivit statisticilor întocmite de poliþiºtii de la Serviciul Rutier, în luna februarie, au avut loc 9 accidente rutiere grave, în urma cãrora 4 persoane ºi-au pierdut viaþa, iar altele 9 au fost grav rãnite, unele dintre acestea aflîndu-se, ºi acum, pe un pat de spital. Dintre acestea, 5 s-au petrecut în mediul urban. Luna trecutã s-au înregistrat ºi 23 de accidente uºoare soldate, din fericire, doar cu rãnirea uºoarã a tot atîtea persoane.
Analiza poliþiºtilor a arãtat ºi care sînt drumurile cele mai periculoase, pe care s-au petrecut mai multe accidente. Astfel, pe DN15 - Costiºa-Piatra Neamþ-Bicaz-Poiana Teiului s-au produs 6 accidente rutiere soldate cu un decedat, un rãnit grav ºi 5 persoane care au suferit rãni uºoare. Un alt traseu periculos este, în opinia oamenilor legii, ºi DN 15 D Piatra Neamþ-Roman-Poienari, pe care au avut loc 3 accidente, în urma cãrora 2 oameni au fost grav rãniþi, iar unul, uºor. ÃŽntr-un „top“ al localitãþilor urbane pe raza cãrora s-au produs asemenea evenimente, Piatra Neamþ conduce detaºat, cu 9 accidente soldate cu moartea a douã persoane, rãnirea gravã a altora 3 ºi rãnirea uºoarã a 6 persoane. La Roman, au fost 5, cu un decedat ºi 6 rãniþi uºor, iar la Tîrgu Neamþ - 3, cu tot atîtea victime.
Poliþiºtii recomandã conducãtorilor auto sã respecte limitele maxime de vitezã ºi regulile de prioritate, iar pietonilor - sã circule doar pe trotuare, acostamente sau poteci laterale, sã traverseze numai prin locurile marcate ºi doar dupã ce s-au asigurat, în prealabil, iar pe timp de noapte sã poarte îmbrãcãminte deschisã la culoare sau cu accesorii reflectorizante, pentru a fi uºor observaþi. Poliþiºtii de la Serviciul Circulaþie vor organiza, în continuare, acþiuni preventive, vizaþi fiind ºoferii care calcã prea mult pedala de acceleraþie ºi pietonii indisciplinaþi.

Articol afisat de 1811 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective